Buzz

Η Κλόι Ζάο έδωσε την ιδέα της για τους «Eternals» στη Marvel χρησιμοποιώντας εικόνες από ταινίες του Ντενί Βιλνέβ

στα 10

Οι δυο σκηνοθέτες βρέθηκαν μαζί στο ίδιο τραπέζι για λογαριασμό του περιοδικού Bazaar και μίλησαν για το μέλλον του σινεμά.

Η Κλόι Ζάο έδωσε την ιδέα της για τους «Eternals» στη Marvel χρησιμοποιώντας εικόνες από ταινίες του Ντενί Βιλνέβ

Η Κλόι Ζάο δείχνει ένα τεράστιο σεβασμό στον Ντενί Βιλνέβ και λατρεύει τις ταινίες του. Μάλιστα σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό Sight & Sound είχε δηλώσει πως είδε τη νέα ταινία του Βιλνέβ «Dune» και ξετρελάθηκε ενώ την τρομοκρατεί η πιθανότητα να μην την δουν κάποιοι στη μεγάλη οθόνη.

Η ίδια μετά το «Nomadland», που της χάρισε το Οσκαρ Σκηνοθεσίας κάνοντάς την έτσι την δεύτερη γυναίκα που κερδίζει αυτό βραβείο στην ιστορία του θεσμού, ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το δικό της κινηματογραφικό έπος μέσα στο φθινόπωρο, τη νέα ταινία της Marvel τους «Eternals», το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπο την ταινία του Βιλνέβ στο box office μιας και οι δυο ταινίες θα κυκλοφορήσουν με διαφορά λίγων εβδομάδων στις αίθουσες.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ.

dune

Οι δυο τους βρέθηκαν μαζί στο ίδιο τραπέζι για λογαριασμό του περιοδικού Bazaar και μίλησαν για το μέλλον του σινεμά σε μια μεταπανδημική περίοδο αλλά και για την εποχή του streaming. Η Ζάο εξήγησε πως θαυμάζει τις ταινίες του Βιλνέβ και πως τις θεωρεί ως πρότυπο μοντέλο χτισίματος ενός κόσμου. Μάλιστα η ίδια έδωσε την ιδέα της για τους «Eternals» στη Marvel χρησιμοποιώντας εικόνες από ταινίες του Βιλνέβ.

«Θα ήθελα να υποβάλω αίτηση για δουλειά στο σετ ως βοηθός σας. Ξέρετε πήγα να δώσω την ιδέα μου για τους “Eternals” έχοντας φωτογραφίες από τις ταινίες σας ως αναφορές. Με ελκύουν οι κινηματογραφιστές που μπορούν να χτίσουν δυνατούς κόσμους. Οταν βλέπω τις ταινίες σας, παρόλο που είναι διαφορετικά είδη, από το “Sicario” στο “Arrival” και τους “Prisoners” μέχρι και το “Blade Runner 2049” καταφέρατε να χτίσετε τόσο ζωντανούς κόσμους που σχεδόν τους νιώθω και μπορώ να τους αγγίξω», είπε η Ζάο.

To «Dune» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες 13 Οκτωβρίου με το «Eternals» να ακολουθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα μυστικά που κρύβει το τρέιλερ του «Eternals» της Κλόι Ζάο