Buzz

H Κλόι Ζάο θα φέρει το απαράμιλλο στυλ της στην ταινία «The Eternals» της Marvel

στα 10

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο Variety ο Κέβιν Φάιγκι και η Κλόι Ζάο μίλησαν για την διαδικασία γυρισμάτων του «The Eternals» αλλά και το πόσο διαφορετική θα είναι αυτή η ταινία από τις υπόλοιπες της Marvel.

H Κλόι Ζάο θα φέρει το απαράμιλλο στυλ της στην ταινία «The Eternals» της Marvel

Την Δευτέρα που μας πέρασες η Κλόι Ζάο έζησε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα της γράφοντας ιστορία καθώς, μέσα στα 93 χρόνια των Οσκαρ, γίνεται η δεύτερη γυναίκα, και η πρώτη ασιατικής καταγωγής, η οποία κερδίζει το Οσκαρ Σκηνοθεσίας για το «Nomadland». Και από ό,τι φαίνεται φέτος θα είναι και η χρονιά της.

Η Ζάο ετοιμάζεται να κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στη Marvel με την ταινία «The Eternals» φέτος το Νοέμβριο και μπορεί μέχρι σήμερα να γνωρίζαμε ελάχιστα πράγματα για την ταινία, αλλά η μεγάλη της νίκη στα Οσκαρ φαίνεται πως χαλάρωσε λίγο το στόμα του Κέβιν Φάιγκι και να πει πόσο εντυπωσιασμένος και σοκαρισμένος είναι με την δουλεία της στην ταινία.

Διαβάστε ακόμα: Η Κλόι Ζάο ετοιμάζει έναν «Δράκουλα» ως φουτουριστικό γουέστερν

kevin feige 607

Μιλώντας στο Variety, o Φάιγκι δήλωσε πως κατά την διάρκεια των γυρισμάτων των «The Eternals» η Ζάο «έδωσε σκληρή μάχη για να χρησιμοποιήσει πραγματικές τοποθεσίες» για την ταινία. Αν και στην αρχή έδειχνε διστακτικός, όταν είδε ένα δείγμα από την ταινία κατάλαβε αμέσως γιατί η ίδια το ήθελε τόσο πολύ αυτό. «Ελεγα συνέχεια στον εαυτό μου πως “όλο αυτό είναι κατευθείαν τραβηγμένο με κάμερα και δεν υπάρχει κανένα ίχνος εφέ”. Ηταν ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, με τέλεια κύματα και ομίχλη να έρχεται από τις ακτές ενός τεράστιου βράχου – πραγματικά εντυπωσιακό».

Κι όταν είδε το «Nomadland» κατάλαβε αμέσως πως αυτού του είδους οι σκηνές και οι τοποθεσίες είναι το στυλ της Ζάο αλλά και αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους. «Είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε να φέρουμε στη Marvel. Ακριβώς αυτό το στυλ σκηνοθεσίας», είπε ο Φάιγκι.

Οσο αφορά τη Ζάο η ίδια δήλωσε στο Variety πως η Marvel όχι μόνο την άφησε να γυρίσει την ταινία σε πραγματικές τοποθεσίες, αντί σε μέσα σε διάφορα στούντιο και με μπλε και πράσινες σκηνές, αλλά την άφησε να κρατήσει και το σκηνοθετικό της στυλ. Επίσης ήθελε να κάνει σίγουρο πως στο σετ της θα επικρατούσε ένα πιο οικείο συναίσθημα από τις «στρατιές» ανθρώπων που υπήρχαν στις προηγούμενες παραγωγές της Marvel. «Συγχαρητήρια στους ανθρώπους στη Marvel η οποίοι από την αρχή κατάλαβαν τον τρόπο με τον οποίο ήθελα να γυρίσω την ταινία. Δεν μπορούσαν να έχω εκατοντάδες ανθρώπους γύρω μου απλά να περιμένουν να κάνουν κάτι. Οπότε προσαρμόστηκαν στο πως ήθελα να δουλέψω. Είμαι ακόμα περιτριγυρισμένη από 25 άτομα. Είχαν τις στρατιές τους, αλλά ο καθένας από αυτούς ήξερε πως έπρεπε να τους κρατήσουν μακριά», είπε η Ζάο.

Διαβάστε ακόμα: Η Κλόι Ζάο είναι μόλις η πέμπτη γυναίκα που κερδίζει το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας

chloe zhao 607

Και μπορεί η Ζάο να έχει συνηθίσει να κάνει το μοντάζ των ταινιών της μόνη της, και μάλιστα φέτος είχε κερδίσει και μια υποψηφιότητα για το Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για το «Nomadland», αλλά στην ταινία «The Eternals» το αφήνει να το αναλάβουν οι Ντίλαν Τίκενορ και Κρεγκ Γουντ. «Αυτή την φορά δουλεύω με δυο εξαιρετικούς ανθρώπους στο μοντάζ, τον Γουντ και τον Τίκενορ. Και μου έχουν μάθει τόσα πολλά. Ηταν αρκετά υπομονετικοί μαζί μου γιατί ήξεραν πως ήταν η πρώτη φορά που συνεργαζόμενου με άλλους στο μοντάζ με τέτοιο τρόπο. Με βοήθησαν να βρω τον τρόπο με τον οποίο ήθελα να επικοινωνήσω μαζί τους, κάτι που δεν είχαν ξανακάνει παλιότερα σε τέτοιο βαθμό», δήλωσε η Ζάο.

O Τίκενορ έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Πολ Τόμας Αντερσον σε ταινίες όπως στις «Boogie Nights», «Magnolia», «Θα Χυθεί Αίμα» (στο οποίο κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ) και «Αόρατη Κλωστή», αλλά και με σκηνοθέτες όπως τους Ανγκ Λι, Κάθριν Μπίγκελοου, Γουές Αντερσον και Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Από την άλλη ο Γουντ έχει δουλέψει και σε άλλες ταινίες της Marvel όπως στα δυο πρώτα «Οι Φύλακες του Γαλαξία» και στο «Ant-Man και η Σφήκα».

Ολα αυτά πραγματικά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα, αλλά το ερώτημα παραμένει για το πόσο η Marvel τελικά θα καταφέρει να πρωτοτυπήσει και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα με αυτή την ταινία της Κλόι Ζάο; Υπομονή ως τις 5 Νοεμβρίου.