Buzz

Αυτά είναι τα μυστικά που κρύβει το τρέιλερ του «Eternals» της Κλόι Ζάο

στα 10

Αποκρυπτoγραφούμε τα μυστικά και τις αναφορές που βρίσκονται κρυμμένα στο στο πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας «Eternals» της Κλόι Ζάο.

Αυτά είναι τα μυστικά που κρύβει το τρέιλερ του «Eternals» της Κλόι Ζάο

Ετοιμαστείτε, μιας και το MCU ετοιμάζεται να γίνει λίγο πιο περίεργο, και λίγο πιο κοσμικό, από ό,τι είναι.

Χτες η Marvel και η Disney κυκλοφόρησαν το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Eternals» της Κλόι Ζαο. Επικό, με όλη της σημασίας της λέξης, το τρέιλερ μας πάει σε ένα ταξίδι μέσα στους αιώνες παρουσιάζοντας τους αθάνατους αυτούς ήρωες και τα όσα έκαναν (ή κάνουν ακόμα) για την ανθρωπότητα.

Τα ερωτήματα τα οποία αμέσως προκύπτουν μέσα από το τρέιλερ είναι πολλά καθώς υπάρχουν αρκετά καλά κρυμμένα μυστικά και αναφορές στα κόμικς που εμείς εδώ στο Flix θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε και να μοιραστούμε μαζί σας.

Προσοχή: Μπορεί μερικά από αυτά να θεωρηθούν ως spoilers για μερικούς, οπότε διαβάστε με δική σας ευθύνη παρακάτω.


Οι «Eternals», οι οποίοι έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα κόμικς το 1967 και δημιουργήθηκαν από τον Τζακ Κίρμπι, είναι μια ομάδα από αθάνατα όντα με υπερδυνάμεις τα οποία δημιουργήθηκαν από τους Celestials, τεράστια θεϊκά πλάσματα με απίστευτες κοσμικές δυνάμεις (μια ιδέα από αυτά πήραμε στους «Φύλακες του Γαλαξία Vol.1» αλλά και αργότερα στο Vol.2 με τον Ego, τον πατέρα του Πίτερ Κουίλ). Μόνο που στο τρέιλερ η Marvel φαίνεται πως αλλάζει την origin ιστορία τους και τους κάνει μια ομάδα εξωγήινων, οι οποίοι φτάνουν στην Γη από τις απαρχές της, για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Το τρέιλερ ξεκινά με την άφιξη των Eternals στην Γη, με το επιβλητικό τους διαστημόπλοιο μπροστά σε μια ομάδα πρωτόγονων ανθρώπων, με την συνοδεία του τραγουδιού «The End of the World» της Σκίτερ Ντέιβις, καθώς η Σέρσι (Τζέμα Τσαν) και ο Ικαρις (Ρίτσαρντ Μάντεν) θαυμάζουν το τοπίο. Το λες και ταιριαστό.

eternals 607

Αμέσως μετά έχουμε μια μικρή και γρήγορη ματιά σε μερικούς ακόμα από την ομάδα. Στην αρχή βλέπουμε την Θήνα (Αντζελίνα Τζολί), πολεμίστρια και διπλωμάτης, ντυμένη με την υπέροχη πανοπλία της περιτριγυρισμένη από κοσμική ενέργεια. Αμέσως μετά ακολουθεί η Εϊτζακ (Σάλμα Χάγιεκ), την αρχηγό των Eternal, η οποία στα κόμικς ήταν άντρας, τους οδηγεί από την αρχή μέχρι και σήμερα και έχει την δυνατότητα να γιατρεύει αλλά και να επικοινωνεί με τους Celestials. Και τέλος τον Φάστος, τον σιδηρουργό της ομάδας, ο οποίος φτιάχνει ένα περίπλοκο αιθέριο όπλο.

eternals 607

Οι επόμενες σκηνές μας δείχνουν το πως οι Eternals κατάφεραν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα μένοντας καλά κρυμμένοι ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και το πώς ζούσαν αποκομμένοι από την κοινωνία. Η Εϊτζακ εξηγεί το πως τους βοήθησαν και τους οδήγησαν να εξελιχθούν και δημιουργήσουν θαύματα. Και δεν είχαν παρέμβει στο ρου της Ιστορίας μέχρι σήμερα. Βέβαια αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί αυτά τα πλάσματα με τις τρομερές δυνάμεις δεν έκαναν κάτι για να βοηθήσουν π.χ. όταν ο Θάνος εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Γης και αποφάσισαν πως τώρα ήρθε η ώρα για να κάνουν την εμφάνισή τους; Σκοπός τους, όπως εξηγεί το τρέιλερ, ήταν να εμπνεύσουν την ανθρωπότητα παρά να την βοηθήσουν με κάποιο έμπρακτο τρόπο. Ακόμα μερικά από τα ονόματά τους θυμίζουν λίγο από πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας όπως Αθηνά, Ηφαιστος, Ικαρος και Κίρκη. Αλλά και πάλι ίσως ακούσουμε μια πιο στιβαρή εξήγηση μέσα στην ταινία.

eternals 607

Μέσα σε όλο αυτό παρακολουθούμε την Σέρσι να βοηθάει μερικούς αγρότες με την άρδευση των καλλιεργειών τους, τον Ικαρους να βλέπει ένα μικρό κορίτσι να πλέκει τα μαλλιά της Σέρσι, την Θήνα να μας παρουσιάζει τις πολεμικές της ικανότητες παρέα με το δόρυ που έχει στα κόμικς (αν και γνωρίζουμε πως η ίδια έχει την ικανότητα να αλλάζει την κοσμική ύλη σε ό,τι όπλο μπορεί να σκεφτεί), αλλά και μια ομάδα ατόμων να γονατίζουν μπροστά στους Eternals οι οποίοι βρίσκονται μπροστά από της πύλες της Βαβυλώνας, εκεί όπου βρίσκονταν και οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας (ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου) κάπου γύρω στο 575 π.Χ. Ισως βοήθησαν στο χτίσιμό τους; Ακόμα και ο Γκίλγκαμες (Ντον Λι) συνδέεται με την αρχαία αυτή πόλη, ένα όνομα το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα αρχαίο Βαβυλωνιακό ποίημα.

eternals 607

Ακολουθεί η Μακάρι (Λόρεν Ρίντλοφ), η πιο γρήγορη γυναίκα στο σύμπαν αλλά και η πρώτη κουφή υπερηρωιδά του MCU, την οποία βλέπουμε να διαβάζει αρκετά γρήγορα ένα βιβλίο μέσα στο δωμάτιό της στο διαστημόπλοιο των Eternals, το οποίο είναι γεμάτο από διάφορα αντικείμενα, όπως μεσαιωνική πανοπλία, χάμπουργκερ, ένα VR headset, ένα στέμμα και άλλα πολλά. Η Μακάρι, η οποία και αυτή στα κόμικς ήταν άντρας, θεωρείται πως είναι κάτι σαν ο κήρυκας των Celestials.

eternals 607

Αμέσως μετά βλέπουμε μια μετάβαση στις χρονικές περιόδους, με την Σέρσι τη μία στιγμή να βρίσκεται στους δρόμους της Βαβυλώνας και την άλλη στο πολυσύχναστο κέντρο του σημερινού Λονδίνου, δείχνοντας κάπως χαμένη.

eternals 607

Και από εκεί αμέσως σε μια σκηνή από, ό,τι φαίνεται Ισπανούς κατακτητές, οι οποίοι καταστρέφουν μια πόλη, ίσως των Μάγια ή των Ινκας, με την Μάκαρι να χρησιμοποιεί την ταχύτητά της για να σώσει ένα παιδί. Η κολώνα που πέφτει πάνω του έχει σημάδια και σκαλίσματα τα οποία εμφανίζονται και πάνω στις πανοπλίες των Celestials και των Eternals.

eternals 607

H Σπράιτ (Λια ΜακΧιού), μια Eternal η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη στο σώμα ενός μικρού κοριτσιού, η οποία δεν είναι και τόσο αθώα όσα δείχνει. Εδώ την βλέπουμε να κάπως σαστισμένη να βλέπει την έκρηξη ενός ηφαιστείου (κάτι που εμφανίζεται λίγες σκηνές πιο μετά). Αυτό συνδέεται ίσως με την καταστροφή του βασιλείου της Λεμούρια όπου βρίσκονταν η Ατλαντίδα, και τον Μεγάλο Κατακλυσμό από τα κόμικς, τον πόλεμο μεταξύ των Eternals και των Deviants.

eternals 607

Αλλος ένας επικίνδυνος Eternal κάνει την εμφάνισή του, ο Ντρούιγκ (Μπάρι Κέγκαν), ο ξάδερφος του Ικαρις, ο οποίος έχει την ικανότητα να ελέγχει άλλους με το μυαλό του. Ενώ βλέπουμε και τον Γκίλγκαμες να κρατάει το χέρι κάποιας, μάλλον της Θήνα. Στα κόμικς η Θήνα έχει ερωτική σχέση με τον Κρο, έναν πολεμιστή των Deviants, πίσω στην Βαβυλώνα ο οποίος μπορεί και αλλάζει μορφές. Ισως εδώ ο Γκίλγκαμες είναι ο Κρο μεταμορφωμένος;

eternals 607

Eternals Assemble! Σε μια σκηνή βλέπουμε και τους Eternals να ενώνουν το μυαλό τους σε μια ενιαία συνείδηση, μια ικανότητα που λέγεται Uni-Mind, και να δημιουργούν μια δύναμη πολύ πιο δυνατή από ό,τι έχουν ο ένας από αυτούς ξεχωριστά.

eternals 607

Ερωτικά τρίγωνα (και άλλα σχήματα). Ο Ικαρις και η Σέρσι είναι μαζί εδώ και χιλιάδες χρόνια, μια σχέση που περιγράφεται ως η πρώτη ρομαντική σχέση στο MCU, αλλά από αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα μιας και ανάμεσά τους μπαίνει ο Ντέιν Γουίτμαν aka Black Knight (Κιτ Χάρινγκτον), ένας επιστήμονας ο οποίος μεταφέρεται στην εποχή του Κάμελοτ και του Βασιλιά Αρθούρου και κληρονομεί τη Μαύρη Λεπίδα, η οποία θα του χαρίσει υπερδυνάμεις. Αν και εδώ δεν το βλέπουμε με την στολή του, ίσως αυτό γιατί δεν έχει αποκτήσει της δυνάμεις του ακόμα και απλά θα έχουμε μια εισαγωγή του χαρακτήρα στο MCU.

eternals 607

Ο χαρακτήρας του Κουμάλ Ναντζιάμι, ο Κίνγκο, μας παρουσιάζεται αμέσως μετά μέσα σε μια εντυπωσιακή Bollywood σκηνή, και την Sprite σε ένα αεροπλάνο, μάλλον του Κίνγκο, να τραγουδάει καραόκε.

eternals 607

Το τρέιλερ φτάνει στο τέλος του με σκοτεινά σύννεφα να μαζεύονται στον ουρανό, τα οποίο προμηνύουν την έναρξη μιας δυνατής καταιγίδας, αλλά μιας και είμαστε στο MCU, μάλλον πρόκειται για την άφιξη των Celestials ή των Deviants, αν και μάλλον θα ποντάραμε στο πρώτο.

eternals 607

Πριν πέσει ο τίτλος της ταινίας βλέπουμε την ομάδα των Eternals μαζεμένη φορώντας τις στολές τους μπροστά από ένα υπέροχο τοπίο. Η Κλόι Ζάο είχε δηλώσει πως «γύρισα την ταινία ακριβώς με τον τρόπο που ήθελα να την γυρίσω, σε πραγματικές τοποθεσίες και με αρκετά πλάνα με ηλιοβασίλεμα. 360 μοίρες με την ίδια κάμερα με την οποία γύρισα το “Nomadland”. Είναι κάπως σουρεαλιστικό. Ακόμα περιμένω να μου δώσουν κάποιο άκυρο. Αλλά δεν έχει γίνει κάτι ακόμα. Νομίζω πως στάθηκα τυχερή με το ότι η Marvel είναι πρόθυμη στο να παίρνει ρίσκα και να κάνει κάτι διαφορετικό.» Και πραγματικά αυτό φαίνεται σε αυτό και μόνο το πλάνο.

etermals 607

Το τρέιλερ τελειώνει μια μικρή αστεία σκηνή στην οποία βλέπουμε τους Eternals να κάθονται όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για να φάνε ένα γεύμα το οποίο έχει ετοιμάσει ο Γκίλγκαμες, με την Sprite να ρωτάει «ποιος θα οδηγήσει τους Εκδικητές τώρα που ο Iron Man και ο Κάπτεν Ρότζερς είναι νεκροί;», μια αναφορά του Captain America με το πραγματικό του όνομα. Ο Ικαρις πιστεύει πως μπορεί να το κάνει πριν όλοι ξεσπάσουν σε γέλια (μιας και θυμόμαστε τι έγινε όταν προσπάθησε ο Μάντεν προσπάθησε να οδηγήσει την οικογένεια των Σταρκ στο «Game of Thrones»).

Το «Eternals» της Κλόι Ζαο ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα τους στις αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου 2021.

Eternals Poster 607