Buzz

Ο Τσάρλι Κάουφμαν επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το «I’m Thinking of Ending Things»

στα 10

Τέσσερα χρόνια μετά το «Anomalisa», ο σεναριογράφος του «Adaptation» και της «Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού» επιστρέφει στη σκηνοθεσία με πρωταγωνιστές τους Τόνι Κολέτ και Ντέιβιντ Θιούλις.

Ο Τσάρλι Κάουφμαν επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το «I’m Thinking of Ending Things»

Ενας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς σεναριογράφους στο σύγχρονο Χόλιγουντ, ο Τσάρλι Κάουφμαν έγινε διάσημος για τις επιλεκτικές, εκκεντρικές συνεργασίες του με τον Σπάικ Τζόουνς («Being John Malkovich», «Adaptation») και τον Μισέλ Γκοντρί («Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού», για την οποία κέρδισε και το Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου) για να διχάσει στη συνέχεια όσο λίγοι, όταν πέρασε στη σκηνοθεσία με τη δύστροπη, εγκεφαλική και δαιδαλώδη «Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης» (2008). Από τότε θα περνούσε ξανά πίσω από την κάμερα μονάχα μια ακόμα φορά, για το μελαγχολικό, υπαρξιακό animation «Anomalisa» (2015).

Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς ο Κάουφμαν ετοιμάζει την τρίτη σκηνοθετική του απόπειρα, με τίτλο «I’m Thinking of Ending Things». Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ιαν Ράιντ, η ταινία ακολουθεί τον Τζέικ, ο οποίος ταξιδεύει με την κοπέλα του για να επισκεφθούν τους γονείς του. Ενώ όμως εκείνη σκέφτεται να βάλει ένα τέλος στη σχέση τους, εκείνος εξαφανίζεται ξαφνικά, πριν προλάβει να του μιλήσει, αφήνοντας την να αντιμετωπίσει την τρέλα που δημιουργείται και να αναθεωρήσει τη ζωή της.

Διαβάστε ακόμη: «Varda by Agnès»: H Ανιές Βαρντά με δικά της (υπέροχα) λόγια

Charlie Kaufman 607

Η υπόθεση ακούγεται αρκετά συμβατική, είμαστε σίγουροι ωστόσο ότι ο Κάουφμαν κρύβει κάποια σουρεαλιστική ανατροπή στο μανίκι του. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το φιλμ είχε αρχικά ως πρωταγωνίστρια τη σούπερ σταρ πλέον (μετά το Οσκαρ της για το «Room» και την ερμηνεία της ως «Captain Marvel») Μπρι Λάρσον, η οποία ωστόσο αποχώρησε από το πρότζεκτ για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ευτυχώς, ο Κάουφμαν δεν άργησε να την αντικαταστήσει με την ανερχόμενη Τζέσι Μπάκλεϊ (την γνωρίσαμε στο «Beast» και στο τηλεοπτικό «Taboo», δίπλα στον Τομ Χάρντι), η οποία θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Τζέσι Πλίμονς, ενώ τους γονείς θα ερμηνεύσουν οι Τόνι Κολέτ και Ντέιβιντ Θιούλις.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, και με αυτούς τους συντελεστές είμαστε σίγουροι ότι κάποιο μεγάλο φεστιβάλ θα υποδεχτεί την πρεμιέρα της.

Διαβάστε ακόμη