Buzz

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» ετοιμάζεται για το δεύτερο ριμέικ του

στα 10

Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ που ετοιμάζεται να κάνει ριμέικ η Warner Bros.

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» ετοιμάζεται για το δεύτερο ριμέικ του

Αν δεν έχετε ήδη λιγώσει από το ταξίδι σας στο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, με τις δυο κινηματογραφικές μεταφορές του βιβλίου για παιδιά «Charlie and the Chocolate Factory» του Ρόαλντ Νταλ, τότε ετοιμαστείτε και για μια τρίτη.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, o σκηνοθέτης των δύο υπέροχων ταινιών «Paddington», Πολ Κινγκ, βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις με την Warner Bros. για να σκηνοθετήσει το νέο «Εργοστάσιο Σοκολάτας». Το κλασσικό βιβλίο του Νταλ μπορεί να έχει ήδη μεταφερθεί δυο φορές στον κινηματογράφο, η πρώτη το 1971 από τον Μελ Στίουαρτ με πρωταγωνιστή των Τζιν Γουάιλντερ, και η δεύτερη το 2005 από τον Τιμ Μπάρτον με τον Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά η Warner έχει αποφασίσει να ξεκινήσει μια «δημιουργική αναδιοργάνωση», όπως την αποκαλεί, μερικών ταινιών της.

Διαβάστε ακόμα: To «Back to the Future» θα γίνει μάνγκα

chocolate factory Gene Wilder 607 O Τζιν Γουάιλντερ στο πρώτο «Charlie and the Chocolate Factory» του 1971.

Το σενάριο της ταινίας το γράφει ο Σάιμον Ριτς, του «Saturday Night Live», ενώ την παραγωγή την έχει αναλάβει ο Ντέβιντ Χέιμαν (γνωστός από τα «Harry Potter» και «Paddington»). Σύμφωνα μάλιστα με τον Χέιμαν η ταινία δεν θα είναι κάποιο ριμέικ ή reboot, αλλά ένα origin story το οποίο ίσως καταλήξει σε μια σειρά από ταινίες. «Δεν πρόκειται για ριμέικ», δήλωσε ο Χέιμαν σε μια συνέντευξή του. «Εχουν κάνει δυο ταινίες τελείως διαφορετικές. Αλλά ίσως πρόκειται για ένα origin story. Βρισκόμαστε ήδη στα αρχικά στάδια, δουλεύοντας με το σεναριογράφο Σάιμον Ριτς, το οποίο είναι υπέροχο… Νομίζω πως υπάρχουν πολλά στον χαρακτήρα του [Γουίλι Γουόνκα] για να μας πουν από που προέρχεται και το ποιος είναι ή το πως ήταν η παιδική του ηλικία ή τα εφηβικά του χρόνια. Οπότε εξερευνούμε αυτά. Το συζητάμε. Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό που ετοιμάζεται».

Ομως αυτό δεν είναι μοναδικό βιβλίο του Νταλ που θέλει η Warner να (ξανα)μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη. «Οι Μάγισσες», άλλο ένα κλασσικό βιβλίο του Νταλ, το οποίο είχε γίνει ταινία το 1990 από τον Νίκολας Ρόεγκ με πρωταγωνίστρια την Αντζέλικα Χιούστον, ετοιμάζεται να βρει τον δρόμο της και πάλι στις αίθουσες. Αυτή την φορά το σενάριο το έχει γράψει ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ενώ ο Ρόμπερτ Ζεμέκις βρίσκεται σε συζητήσεις για να το σκηνοθετήσει.

Διαβάστε ακόμα: