Buzz

Ηταν πλέον καιρός να ακουστεί τόσο σοβαρά το όνομα του Κέισι Αφλεκ δίπλα σε αυτό ενός Οσκαρ

στα 10

Αν και θα είναι πάντα άδικο για τον Μπεν, ο «σωστός» αδελφός Αφλεκ φτάνει, μετά από τουλάχιστον μια ντουζίνα σπουδαίους ρόλους, ως φαβορί για το φετινό Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στο «Manchester by the Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν.

Ηταν πλέον καιρός να ακουστεί τόσο σοβαρά το όνομα του Κέισι Αφλεκ δίπλα σε αυτό ενός Οσκαρ

Από το εξώφυλλο του Variety και με το όνομά του να πρωταγωνιστεί ήδη σε οποιαδήποτε πρόβλεψη για τα φετινά Οσκαρ, o Κέισι Αφλεκ υπηρετεί τον τίτλο «The Outsider» που συνοδεύει τη μεγάλη του συνέντευξη με αφορμή το «Manchester by the Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν, που διέπρεψε στο φεστιβάλ του Σάντανς και φτάνει ολοταχώς στις αίθουσες ως η μικρή έκπληξη της χρονιάς.

Υποψήφιος για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 2007 για το υπέροχο «The Assassination of Jesse James by the Coward John Ford» και πρωταγωνιστής στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του αδερφού του «Gone Baby Gone», την ίδια χρονιά, τι ακριβώς πήγε στραβά και ο Κέισι Αφλεκ δεν έγινε ποτέ ο σταρ που όλοι περιμέναμε;

Διαβάστε ακόμη: Aρχiσαν τα (οσκαρικά) όργανα με τις υποψηφιότητες για τα Gotham Awards του 2016

Casey Affleck 607

«Μου είπαν πως τα πράγματα θα άλλαζαν και ότι θα είχα πλέον περισσότερες ευκαιρίες. Και οι ευκαιρίες δεν ήρθαν ποτέ. Νιώθω πως κάθε φορά που κάνω μια ταινία, ο κόσμος πιστεύει πως είμαι καλός, αλλά πως αυτό είναι και το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Είναι σαν να χτυπάω συνεχώς την πόρτα και όλοι να λένε πως τώρα εκατομμύρια πόρτες θα ανοίξουν για μένα και δεν ανοίγουν. Είμαι 41 ετών και έχω περάσει αρκετά χρόνια χτυπώντας.»

«Πόσο συχνά βλέπεις μια ταινία και σου αρέσει; Δεν με παίρνουν σε τέτοιες ταινίες. Τις περισσότερες φορές, καταλήγω να κάνω δουλειές μόνο και μόνο για να πληρώνω τους λογαριασμούς. Δεν θα πω ότι είχα χάσει την πίστη μου. Απλά αναρωτιομουν συχνά: "Αυτό είναι όλο;".»

Διαβάστε ακόμη: Θα είναι το «Manchester by the Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν το αριστούργημα που υπόσχεται;

Casey Affleck 607

Στη συνέντευξη, ο Κέισι Αφλεκ μίλησε πολύ και για πολλά. Μερικά αποσπάσματα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω ολοκληρώνουν την εικόνα ενός μοναχικού κατοίκου του Χόλιγουντ που δεν μετάνιωσε για τα blockbusters που αρνήθηκε, τα χρόνια που δεν δούλεψε, την επιλογή του να μείνει ανώνυμος ακόμη και με ένα τόσο διάσημο επώνυμο:

Για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Υπάρχουν μερικοί φωνακλάδες ηλίθιοι που κάνουν πολλή φασαρία έτσι ώς να φανεί ότι ο Τραμπ έχει υποστηρικτές. Νομίζω πως ο περισσότερος κόσμος τον κοιτάζει και μπορεί να καταλάβει ότι είναι ένας επικίνδυνος βλάκας.»

Για το πώς νιώθει όταν βλέπει τις ταινίες του: «Δεν μου αρέσει, με τον τρόπο που δεν σου αρέσει να ακούς τη φωνή σου στον τηλεφωνητή.»

Για τους διάσημους κολλητούς του: «Εχω τόσους πολλούς στενούς φίλους που τυχαίνει να μην είναι μόνο ταλαντούχοι, αλλά και πολύ πετυχημένοι. Ετυχε η γυναίκα που παντρεύτηκα (η Σάμερ Φίνιξ) να ήταν μια σούπερ ταλαντούχα ηθοποιός. Και ο αδερφός της, ο Χοακίν, τυχαίνει να είναι απίστευτα ταλαντούχος. Ο αδερφός μου είναι ο Μπεν. Μεγάλωσα ένα τετράγωνο μακριά από τον Ματ Ντέιμον. Είναι ένας κλειστός κύκλος ανθρώπων που έχουν επιτυχία.»

Για την παιδική του ηλικία: «Οταν θυμάμαι τα χρόνια που ήμουν παιδί, νιώθω σαν τον "Αρχοντα των Μυγών". Δεν θυμάμαι να υπάρχουν ενήλικες. Θυμάμαι να τριγυρνάμε στην πόλη, μαζί με τον Μπεν. Χωρίς επίβλεψη. Να τσακωνόμαστε, όπως τώρα κάνουν τα παιδιά μου. Χωρίς όρια. Με οπλα. Με οτιδήποτε. Να πετάμε αντικείμενα στο δωμάτιο.»

Casey Affleck 607

Περισσότερα Βραβεία Οσκαρ 2017