Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Καννών ακυρώνεται οριστικά (αλλά θα ανακοινώσει μέρος του επίσημου προγράμματός του)

στα 10

Μετά από συζητήσεις συζητήσεων, το Φεστιβάλ των Καννών δεν θα γίνει - ούτε online, αλλά θα στηρίξει ταινίες που θα αποτελούσαν το διαγωνιστικό του πρόγραμμα.

Το Φεστιβάλ Καννών ακυρώνεται οριστικά (αλλά θα ανακοινώσει μέρος του επίσημου προγράμματός του)

Δεν παρέδωσε τα όπλα εύκολα, αλλά τελικά το Φεστιβάλ Καννών υπέκυψε και ακυρώνει δια παντός την πιθανότητα του να γίνει φέτος διοργάνωση στο γαλλικό θέρετερο.

«Οπως είναι σήμερα τα πράγματα, είναι πολύπλοκο να οργανώσεις ένα φεστιβάλ, οπότε θα προχωρήσουμε στην ανακοίνωση μέρους του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Φεστιβάλ, συμπληρώνοντας έτσι όσα είπε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Τιερί Φρεμό στο Screen International.

Δείτε ακόμη: To Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο εξετάζει εναλλακτικές για την φετινή διεξαγωγή του

Αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθούν μερικοί από τους τίτλους των ταινιών που θα διεκδικούσαν το φετινό Χρυσό Φοίνικα, ταινίες που είχαν έτσι κι αλλιώς προγραμματιστεί να βγουν στις αίθουσες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την πρεμιέρα τους στις Κάννες. Το Φεστιβάλ θα δώσει τη «σφραγίδα» του (Cannes 2020) σε αυτές τις ταινίες, αλλά και σε άλλες που θα προσπαθήσει να τις προβάλλει σε άλλα φεστιβάλ του φθινοπώρου, όπως σε αυτό της Βενετίας.

Τα φεστιβάλ αυτά είναι του Τορόντο, της Ντοβίλ, της Ανγκουλέμ, του Σαν Σεμπαστιάν, της Νέας Υόρκης, της Μπουσάν και το Φεστιβάλ Λιμιέρ στη Λιόν, που διοργανώνει ο ίδιος ο Τιερί Φρεμό.

Την ίδια ώρα: Οι διοργανωτές του αναρωτιούνται αν κανείς θα πάει στο φεστιβάλ της Βενετίας φέτος. Αν γίνει!

«Το σινεμά και ο μηχανισμός παραγωγής του απειλούνται. Πρέπει να το ξαναχτίσουμε, να επιβεβαιώσουμε ξανά τη σημασία του με ενέργεια, ενότητα και αλληλεγγύη», είχε δηλώσει ο Τιερί Φρεμό στο Variety μέσα στον Απρίλιο.

Η online εκδοχή της Αγοράς των Καννών θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Είναι επίσημο: το φεστιβάλ των Καννών δεν θα λάβει χώρα φέτος - τουλάχιστον με την μορφή που το ξέραμε