Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Ο Σάια ΛαΜπεφ δεν πιστεύει ότι οι σκηνοθετές τον διαλέγουν για τις ερωτικές σκηνές

στα 10

O Σάια ΛαΜπεφ ήρθε στις Κάννες - φτυστός ο Τζον ΜακΕνρό, τον οποίο θα υποδυθεί σε επερχόμενη κινηματογραφική βιογραφία - και μίλησε για το σεξ και τη Rihanna στο «American Honey» της Αντρεα Αρνολντ.

Κάννες 2016: Ο Σάια ΛαΜπεφ δεν πιστεύει ότι οι σκηνοθετές τον διαλέγουν για τις ερωτικές σκηνές

«Δεν νομίζω ότι οι σκηνοθέτες με θέλουν για τις ερωτικές σκηνές. Το υπόσχομαι.»

Με αυτήν την απάντηση, ο Σάια ΛαΜπεφ διέλυσε κάθε υποψία πως η Αντρεα Αρνολντ τον διάλεξε για πρωταγωνιστή στο «American Honey», επειδή είναι εξοικειωμένος με τις αληθοφανείς ερωτικές σκηνές για τις οποίες η Βρετανίδα σκηνοθέτης φημίζεται και στήνει και ανάμεσα στους ήρωές της στο οδοιπορικό της στην Αμερική μιας ολόκληρης χαμένης γενιάς από παιδιά που αναζητούν το εύκολο χρήμα πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα και πουλώντας στο πιο συντηρητικό κομμάτι της Αμερικής συνδρομές σε περιοδικά.

«Δεν ήταν κάτι νέο για μένα», δήλωσε για τον χαρακτήρα του ο ΛαΜπεφ. «Στο Μπέικερσφιλντ, που ο πατέρας μου έζησε για μια περίοδο, το μόνο πράγμα που υπάρχει είναι μια φυλακή. Είμαι κομμάτι του περιθωρίου. Από εκεί προέρχομαι.»

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «American Honey» της Αντρεα Αρνολντ

Shia LaBeouf Cannes 2016

Χωρίς να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) - πράγμα που επισημαίνουν τα ειδησεογραφικά δίκτυα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο συνήθως «προκαλώ, άρα υπάρχω» Σάια ΛαΜπεφ έφτασε στις Κάννες, φωτογραφήθηκε στο καθιερωμένο photo call, συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, απάντησε λιτά στις ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν και περπάτησε στο κόκκινο χαλί προκειμένου να δει την ταινία που, όπως ομολόγησε ο ίδιος, δεν έχει δει ακόμη.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Shia LaBeouf Cannes 2016

Shia LaBeouf Cannes 2016

«Δεν μου άρεσε και πολύ, ήταν λίγο περίεργα», σχολιάσε όταν η Αντρεα Αρνολντ εξήγησε πως χρειάστηκε να γράψει αρκετά γράμματα εξηγώντας το γιατί ήθελε το «We Found Love» της Rihanna στην πρώτη σκηνή που η ηρωίδα της ταινίας συναντά τον ήρωα του Σάια ΛαΜπεφ και ο δεύτερος έπρεπε να χορέψει μπροστά σε όλους το κομμάτι.

Ενώ υπήρξε πιο αποφασιστικός όταν μίλησε για το πως και πόσο ταυτίζεται με τους ήρωές του: «Ο Τζέικ είμαι εγώ. Το ίδιο και ο Τζοn ΜακΕνρό», δήλωσε ο ΛαΜπεφ μιλώντας για το ρόλο του διάσημου τενίστα που θα υποδυθεί στο «Borg/McEnroe» για την αιώνια αντιπαλότητα ανάμεσα στον ίδιο και τον Μπιορν Μποργκ. «Καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους. Τους συμπαθω.»

Shia LaBeouf Cannes 2016

Shia LaBeouf Cannes 2016

Shia LaBeouf Cannes 2016

Θυμηθείτε παρακάτω για ποιους άλλους λόγους, συνήθως εκτός από το σινεμά, μάς απασχόλησε τα τελευταία χρόνια ο Σάια ΛαΜπεφ.