Νέα

Το «Σάια ΛαΜπεφ» είναι τραγούδι κι αυτή είναι η live performance του από έναν θίασο του μιούζικαλ παραλόγου

στα 10

Δείτε (μέχρι τέλους!) αυτό το absurdist ύμνο στον Σάια ΛαΜπεφ που έγραψε και ερμηνεύει με τον αλά Τσίρκο του Ηλιου θίασό του ο συνθέτης και εκκεντρικός performance artist, Ρομπ Κάντορ.

Το «Σάια ΛαΜπεφ» είναι τραγούδι κι αυτή είναι η live performance του από έναν θίασο του μιούζικαλ παραλόγου

Αυτή τη φορά ο Σάια ΛαΜπεφ δεν έκανε κάτι. Δεν εμφανίστηκε προκλητικά σε κόκκινα χαλιά φορώντας χαρτοσακούλα, δεν έπαθε υπαρξιακό meltdown μπροστά στις κάμερες, δεν τον συνέλαβαν στην Νέα Υόρκη γιατί έβαλε χέρι σε ηθοποιό θιάσου στο Μπρόντγουεϊ. Σ' αυτή την περίπτωση απλά έπεσε θύμα, ή μάλλον αποτέλεσε αθέμιτη πηγή έμπνευσης για το τραγούδι «Shia LaBeouf» του εκκεντρικού performance artist Ρομπ Κάντορ.

Το τραγούδι, το οποίο κυκλοφόρησε το 2012, μιλά για έναν κανίβαλο κυνηγό που εμφανίζεται μπροστά μας στο δάσος και μας καταδιώκει. Δε φταίει αυτός, πρέπει να ζήσει. Με στίχους που φλερτάρουν ανάμεσα στο καυστικό μαύρο χιούμορ και το απόλυτο absurdism, ο Κάντορ συνθέτει τη δική του κριτική για το φαινόμενο «Σάια ΛαΜπεφ» (θέλει απλά ένα γύρισμα του κριτικού καθρέφτη προς το μέρος μας για να διαπιστώσει κανείς ποιος είναι ο πραγματικός κανίβαλος).

shia labeouf rob cantor1

Running for your life from Shia LaBeouf / He's brandishing a knife, it's Shia LaBeouf / Lurking in the shadows/ Hollywood superstar (Shia LaBeouf) / Living in the woods (Shia LaBeouf)/ Killing for sport (Shia LaBeouf) / Eating all the bodies/ Actual cannibal Shia LaBeouf.

Χθες, κυκλοφόρησε (και φυσικά έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά) μία live performance του τραγουδιού, με τον Ρομπ Κάντορ να ηγείται και να διευθύνει το θίασο ενός μιούζικαλ του παραλόγου: η παιδική χορωδία του Λος Αντζελες, η Gay χορωδία του Λος Αντζελες, το κουαρτέτο Argus, μαυροντυμένες μπαλαρίνες, ημίγυμνοι χορευτές με χάρτινες Σάια ΛαΜπεφ μάσκες, καθώς και αλά Τσίρκο του Ηλιου ακροβάτες.

shia labeouf rob cantor2

Συνολικά, 161 άνθρωποι δούλεψαν για αυτό το βίντεο, που σκηνοθετικά υπογράφει o Σκοτ Αλφέλντερ. Η προετοιμασία διήρκησε 4 μήνες, ενώ το γύρισμα έγινε σε μία μέρα.

«Με μεγάλη περηφάνεια σας παρουσιάζω την ολοκαίνουργια βερσιόν της ωδής μου σ' έναν πραγματικό κανίβαλο» έγραψε ο Κάντορ στη σελίδα του στο facebook, όταν πόσταρε το βίντεο.

Τώρα ποια η γνώμη του «κανίβαλου» Σάια; Θα το διαπιστώσετε πατώντας το play...

.

Διαβάστε ακόμη: