Φεστιβάλ / Βραβεία

Φλερτ, νοσταλγία και παλιό καλό Χόλιγουντ στις πρώτες σκηνές από το «Café Society» του Γούντι Αλεν

στα 10

Λίγα μόνο 24ωρα πριν την επίσημη πρώτη του στο άνοιγμα του 69ου Φεστιβάλ Καννών, το «Café Society» του Γούντι Αλεν αποκαλύπτει τη χάρη και τη νοσταλγική του διάθεση.

Φλερτ, νοσταλγία και παλιό καλό Χόλιγουντ στις πρώτες σκηνές από το «Café Society» του Γούντι Αλεν

Το «Café Society» είναι η 47η ταινία του Γούντι Αλεν και μαζί η επιστροφή του στα γνωστά μονοπάτια της σάτιρας, της σινεφιλίας και της... τζαζ, ακριβώς με τον τρόπο που απεδείχθη εξαιρετικά επιτυχημένος περισσότερες από μία φορά στην καριέρα του, με πιο πρόσφατη αυτή του «Μεσάνυχτα στο Παρίσι».

Πρωταγωνιστής του «Café Society» είναι ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ, στο ρόλο του Μπόμπι, ενός νεαρού που εγκαταλείπει την εβραϊκή οικογένειά του στη Νέα Υόρκη κι εγκαθίσταται στο Λος Αντζελες, το 1935, όπου μαγεύεται από τη λάμψη της κινηματογραφικής βιομηχανίας και βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα σε δυο γυναίκες, που υποδύονται η Κρίστεν Στιούαρτ και η Μπλέικ Λάιβλι. Ο θείος του, που ενσαρκώνει ο Στιβ Καρέλ, είναι μεγαλοπαραγωγός στο Χόλιγουντ και, παράλληλα, έχει τα μπερδεματάκια του με τη μαφία.

Δείτε ακόμη: «Η ζωή είναι κωμωδία, γραμμένη από σαδιστή σεναριογράφο...» Ηρθε το τρέιλερ του «Café Society» του Γούντι Αλεν

Cafe Society 4

Cafe Society 607

Στο φιλμ συμπρωταγωνιστούν οι Πάρκερ Πόουζι, Κόρεϊ Στολ, Πολ Σνάιντερ, Τζούντι Ντέιβις και Τζίνι Μπερλίν, ενώ τη φωτογραφία, για πρώτη φορά ψηφιακή στη φιλμογραφία του Γούντι Αλεν, υπογράφει ο θρυλικός Βιτόριο Στοράρο («Αποκάλυψη Τώρα!», «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας»).

Οι τρεις σκηνές που ακολουθούν - λίγο πριν τη μεγάλη πρεμίερα της ταινίας στο 69ο Φεστιβάλ Καννών - δίνουν μια πρώτη γεύση για αυτό που μοιάζει με απόλυτη επιστροφή στη φόρμα για τον 80χρονο Γούντι Αλεν:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: