Buzz

Ο Μπραντ Πιτ εξηγεί για πρώτη φορά την τολμηρή στάση του απέναντι στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Tότε σύντροφος της Γκούινεθ Πάλτροου, μόλις έμαθε το δικό της περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από τον παραγωγό, τον είχε πλησιάσει λέγοντας «μην ξανατολμήσεις».

Ο Μπραντ Πιτ εξηγεί για πρώτη φορά την τολμηρή στάση του απέναντι στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Μετά από πολύμηνη έρευνα και πάνω από εκατό πλέον (100!) γυναίκες που έχουν βγει μπροστά με τις ιστορίες τους, ο πάλαι ποτέ μεγαλοπαραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο άνθρωπος που τώρα έκανε το όνομά του συνώνυμο με τη σεξουαλική κακοποίηση κι αφορμή για το ξέσπασμα του #metoo κινήματος, έχει πάρει το δρόμο για την πιο πολύκροτη και κομβικής σημασίας δίκη - με κατηγορίες βιασμού, πρώτου και τρίτου βαθμού και για εκληματική σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού, ο Γουάινστιν μπορεί να καταδικαστεί και σε 25 χρόνια φυλάκιση.

Διαβάστε κι αυτό: Νέες κατηγορίες μπορούν να στείλουν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν σε ισόβια κάθειρξη

Oταν ξέσπασε το σκάνδαλο, το φθινόπωρο του 2017, η Γκουίνεθ Πάλτροου είχε αποκαλύψει και τη δική της εμπειρία. Ηταν 22 χρονών, μόλις απογειωνόταν η καριέρα της και ο Γουάινστιν είχε ακολουθήσει το μοτίβο του: την κάλεσε στη σουίτα του για ένα μίτινγκ, άρχιζε να της κάνει μασάζ στους ώμους και επιχείρησε να γδυθεί. Η Πάλτροου είχε φύγει τρέχοντας και είχε πει -στον τότε σύντροφό της- Μπραντ Πιτ τι συνέβη. Ο Μπραντ Πιτ, είδε μετά από λίγες μέρες τον Γουάινστιν σε μια πρεμιέρα, τον πλησίασε και του είπε «να μην ξανατολμήσει να αγγίξει την Πάλτροου ποτέ».

Brad Pitt Gwyneth Paltrow 607

Μέσα σε αυτή τη διετία, ο Πιτ δεν είχε σχολιάσει το γεγονός. Σε μία συνέντευξη που έδωσε χθες στο CNN η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπουρ ανέφερε το γεγονός και τον αποκάλεσε «ήρωα» της όλης υπόθεσης.

«Οχι και ήρωας. Αυτό είναι πολύ τραβηγμένο. Απλά από στο Μιζούρι που μεγάλωσα, έτσι ξεκαθαρίζουμε τους λογαριασμούς μας με τον νταή της παιδικής χαράς...»

«Ηθελα να βεβαιωθώ ότι δεν θα την έφερνε ποτέ ξανά σε δύσκολη θέση, γιατί είχαν προγραμματισμένες δύο ακόμα ταινίες μαζί. Πάντως πιστεύω ότι τα πράγματα πια στο Χόλιγουντ, και στην ευρύτερη αγορά, για τους άντρες και τς γυναίκες έχουν έρθει σε νέες ισορροπίες. Ξανακουρδίζονται από την αρχή οι εργσιακές σχέσεις - κι αυτό είναι για καλό. Και ήταν επιτέλους η ώρα του να γίνει - και πολύ μάς πήρε.»

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως στην κίνηση που έκανε ο Μπραντ Πιτ τότε, είναι ότι και αυτός ήταν στις αρχές της καριέρας του. Κι αυτός διακινδύνευε με μία τέτοια συμπεριφορά να μπει στην μαύρη λίστα. Αυτό ομολόγησε η Πάλτροου πέρσι σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Χάουαρντ Στερν:

«Ηταν φανταστικό αυτό που έκανε ο Μπραντ. Γιατί έβαλε κι αυτός στο στόχαστρο την καριέρα του για να με προστατέψει. Ο Χάρβεϊ δεν επιχείρησε ποτέ τίποτα μαζί μου ξανά...»

Διαβάστε περισσότερα: