Industry

Η Disney κλείνει το στούντιο animation της Blue Sky

στα 10

Η Disney αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κλείσει το στούντιο της Blue Sky που μας έχει δώσει ταινίες όπως «H Εποχή των Παγετώνων», «Rio» και την πιο πρόσφατη «Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες».

Η Disney κλείνει το στούντιο animation της Blue Sky

Ασχημα τα νέα στον χώρο του animation καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, η Disney κλείνει το Blue Sky Studios, το πάλαι ποτέ επιτυχημένο στούντιο κινουμένων σχεδίων της 20th Century Fox, γνωστό για τις ταινίες του όπως «H Εποχή των Παγετώνων», «Rio» και την πιο πρόσφατη «Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες».

Σύμφωνα με το άρθρο η Disney κλείνει το στούντιο λόγω covid-19 μιας και «ο προηγούμενος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος για την Disney για διάφορους λόγους, ανάμεσά τους φυσικά και λόγω της πανδημίας, όχι μόνο για τη μεριά του στούντιο αλλά και για με το κλείσιμο των θεματικών της πάρκων και των κρουαζιέρων της. Ετσι το να λειτουργεί κι ένα τρίτο στούντιο animation δεν ήταν βιώσιμο για την Disney δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής πραγματικότητας που προκαλείται από το covid-19.»

Διαβάστε ακόμα: «Η τέχνη μάς ζητά να συνειδητοποιούμε το ειδικό και το παγκόσμιο, την ίδια στιγμή.» Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πιστεύει στην επιστροφή στην αίθουσα.

ice age 607

Το άρθρο αναφέρει τέλος πως η τελευταία μέρα λειτουργείας του στούντιο θα είναι τον Απρίλιο και πως οι υπάλληλοι του θα μπορούν να βρουν μια θέση σε κάποια άλλα στούντιο, ενώ οι ταινίες του Blue Sky Studios θα παραμείνουν στην Disney με μια σειρά «Εποχής των Παγετώνων» να βρίσκεται στα πρώιμα στάδια παραγωγή για το Disney+.

To Blue Sky Studios δημιουργήθηκε το 1987 από τους Κρις Γουέτζ, Μάικλ Φεράρο, Καρλ Λούντβιγκ, Αλισον Μπράουν, Ντέιβιντ Μπράουν και Γιουτζίν Τρουμπτζκόι όταν η εταιρεία ειδικών εφέ στην οποία δούλευαν, η MAGI, γνωστή για τα εφέ της στο «Tron», έκλεισε. Η εταιρεία ξεκίνησε με το να κάνει εφέ για διαφημίσεις και ταινίες πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με το animation. H πρώτη τους ταινία ήταν «Η Εποχή των Παγετώνων» το 2002 η οποία κυκλοφόρησε από την Fox.

Διαβάστε ακόμα: Η εξαγορά της 20th Century Fox είναι γεγονός. Τι σημαίνει αυτό για την κινηματογραφική βιομηχανία;