Buzz

Ο Ντέιβιντ Μπόουι κατεβαίνει και πάλι στη Γη από το διάστημα: Δείτε το βίντεο κλιπ του «Blackstar»

στα 10

Πρώτο δείγμα από το νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016, το «Blackstar» διαρκεί δέκα ολόκληρα λεπτά και το βίντεο κλιπ του είναι μια παρανοϊκή διαδρομή από το διάστημα μέχρι το σκοτάδι της μουσικής ιδιοφυίας του δημιουργού του.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι κατεβαίνει και πάλι στη Γη από το διάστημα: Δείτε το βίντεο κλιπ του «Blackstar»

Το «Blackstar», το νέο άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου και ήδη περιγράφεται ως ένα «αλμπουμ με μεγάλα σε διάρκεια, jazzy τζαμαρίσματα αναμεμειγμένα με εκείνο το είδος του κινητήριου μπιτ που λανσαραν οι γερμανικές μπάντες της δεκαετίας του '70, οι Can και οι Kraftwerk».

Ο,τι καταλάβατε, καταλάβαμε. Αν και αυτό που έχει τελικά μεγαλύτερη σημασία είναι πως στα 68 του χρόνια ο Ντέιβιντ Μπόουι συνεχίζει σαν να ανακαλυπτει τα όρια της μουσικής από την αρχή, όπως γίνεται αντιληπτό από το πρώτο δείγμα του νέου του άλμπουμ, το ομώνυμο τραγούδι «Blackstar» που διασχίζει κάθε πιθανό πειραματισμό πριν αποκαλύψει κάπου στη μέση το μεγαλείο των φωνητικών του Μπόουι και της αχαλίνωτης spaced ευαισθησίας του.

Διαβάστε ακόμη: Flixibility: Ντέιβιντ Μπόουι - The Cracked Actor

David Bowie

Τραγούδι των τίτλων για τη διεθνή σειρά «The Last Panthers» (διαβάστε περισσότερα εδώ), το «Blackstar» διαθέτει ένα βίντεο κλιπ 10 λεπτών σκηνοθετημένο από τον Σουηδό Γιόχαν Ρενκ (γνωστό ως μουσικό με το όνομα Stakka Bo), ο οποίος διαπρέπει στα βίντεο κλιπ (από Beyonce μέχρι Λάνα Ντελ Ρέι και από New Order μέχρι Ρόμπι Γουίλιαμς) και έχει σκηνοθετήσει και τρια επεισόδια του «Breaking Bad» και ένα του «The Walking Dead».

Δείτε εδώ το βίντεο κλιπ του «Blackstar»:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: