Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

O απόηχος του Φεστιβάλ Δράμας, οι Νύχτες Πρεμιέρας, η Αντέλ Εξαρχόπουλος, το ελληνικό σινεμά και όλοι οι άλλοι. Διαβάστε τα σημαντικότερα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας με τον τρόπο του Flix.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Ολοι μιλάνε για την Αντέλ: Εχουν περάσει τέσσερις σχεδόν μήνες από τη μέρα που η «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών. Και, όμως, κανείς δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με την ταινία που κλείνει σήμερα τις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας, με την Αντέλ Εξαρχόπουλος να βρίσκεται στην Ελλάδα και με πιο πρόσφατο gossip τη δήλωση του Αμπντελατίφ Κεσίς πως σχεδόν αποκηρύσσει το φιλμ, νιώθωντας πως είναι καταραμένο (διαβάστε περισσότερα εδώ), συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την γιγάντωση του μύθου του. Μόλις μια μέρα πριν, το αμερικάνικο τρέιλερ της «Ζωής της Αντέλ» έδειξε τι σημαίνει στοχευμένο marketing αφού χωρίς καθόλου... υπότιτλους (δείτε το εδώ), τα λέει όλα και συμφέρει.

2

Εχουμε βραβεία EMMY: Σε μια τελετή που συζητήθηκε (όχι μόνο για καλό), οι εκπλήξεις ήταν περισσότερες από τα φαβορί και με μπόνους τον καλύτερο ίσως λόγο στην ιστορία όλων των τελετών του Χόλιγουντ, διαβάστε όλα όσα συνέβησαν τη νύχτα που ο Μάικλ Ντάγκλας ρώτησε δημόσια τον Ματ Ντέιμον αν είναι «top ή bottom».

2

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Επιστροφή στα 80s: Διορίστηκαν από τον Υπουργό Πολιτισμού ο νέος Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και το ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπαλιού. Αναγκάζοντάς μας να επικαλεστούμε διάφορες λαϊκές εκφράσεις όπως το «κάθε πέρσι και καλύτερα», «ένα βήμα μπροστά δύο βήματα πίσω», «τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα». Διαβάστε αναλυτικά τη νέα σύνθεση του ΕΚΚ και καλωσήρθατε στο... μέλλον του ελληνικού σινεμά.

2

Τα τρέιλερ που συζητήθηκαν: Την παράσταση έκλεψε ο Τζουντ Λο στο «Dom Hemingway» (δείτε το εδώ) για περισσότερους λόγους από το... πίσω μέρος του ταλέντου του, αφήνοντας πιο πίσω την αισθησιακή Εμανουέλ Σενιέ στο «Venus in Fur» του Ρομάν Πολάνσκι (δείτε το εδώ) και τον - κοίτα να δεις που μια μέρα θα πάρει Οσκαρ - Τσάνινγκ Τέιτουμ στο «Foxcatcher» του Μπενετ Μίλερ (δείτε το εδώ)

2

Ο απόηχος του Φεστιβάλ Δράμας: Με δίκαια βραβεία, πραγματικό on the spot ελληνικό σινεμά και περισσότερες ευχάριστες παρά δυσάρεστες εκπλήξεις, να όσα μάθαμε τις πέντε ημέρες που βρεθήκαμε στο (Διεθνές) Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

2

Μια (τηλεοπτική) πρεμιέρα όχι σαν όλες τις άλλες: Το «Agents of S.H.I.E.L.D.» του Τζος Γουίντον ξεκίνησε. Και αυτό δεν ήταν μόνο ένα γεγονός κινηματογραφικών διαστάσεων αλλά και μια απόδειξη πως πίσω από κάθε σούπερ ήρωα κρύβεται ένας υπέροχος μυστικός πράκτορας. Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος είδε το πρώτο επεισόδιο και βάζει στη ζυγαριά τα υπέρ και τα κατά.

2

Η Σύρος είναι μια ζωγραφιά: Το Flix βρίσκεται στη Σύρο για να παρακολουθήσει από κοντά το πιο συναρπαστικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων που συμβαίνει στην Ελλάδα και με καθημερινές ανταποκρίσεις μεταφέρει την εμπειρία των (πολιτικών) κινούμενων εικόνων.

Τι μάθαμε την εβδομάδα που μας πέρασε: