Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 από το Vanity Fair

στα 10

O κριτικός κινηματογράφου του Vanity Fair, Ρίτσαρντ Λόσον, επιλέγει τις 10 καλύτερες ταινίες του 2013 μέσα από μια «παράξενη χρονιά για τις ταινίες».

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 από το Vanity Fair
Nebraska του Αλεξάντερ Πέιν

H λίστα του Vanity Fair με τις επιλογές του για το 2013 έρχεται να προστεθεί στις λίστες των Cahiers du Cinema, του βρετανικού Sight & Sound, του βρετανικού Empire, του TIME, των New York Times., του Rolling Stone., της Village Voice και του βρετανικού Guardian.

«Αυτή ήταν μια παράξενη χρονιά για τις ταινίες. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο χειμώνας και η ανοιξη πρόσφεραν μερικά μπλοκμπάστερ που ξεχάσαμε γρήγορα («O Ολυμπος Επεσε», «Oblivion»). Αλλά μετά, το μεγάλο καλοκαίρι ήρθε και απογοήτευσε μαζικά («Elysium», «Man of Steel»), ενώ μερικά ανεξάρτητα φιλμ, όπως το «Μια Στάση Πριν το Τέλος» και το «The Spectacular Now» διασκέδασαν τους κριτικούς. Μετά ήρθε το φθινόπωρο, γεμάτο από ταινίες βραβείων, αλλά τι σπάνια αφθονία ήταν αυτή... Γεμάτοι από ποικιλία πρωταγωνιστών και άνοιγμα εύρους κινηματογραφικών ειδών, ήταν καλοί οι τελευταίοι μήνες ενός ιδιοσυγκρασιακού χρόνου για το σινεμά.»

Χωρίς να ξεφεύγει από τα βασικά - αλλά και με επιλογές που δύσκολα θα φανταζόσουν στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς (βλ. το νούμερο 10 και κυρίως το νούμερο 9), ο Ρίτσαρντ Λόσον είναι γεμάτος δέος για το «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν, τοποθετώντάς το πρώτο σε μια δεκάδα με τα στάνταρτς του 2013.

Για την ιστορία, ο Λόσον τοποθετεί στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς το «Oζ: Μέγας και Παντοδύναμος», το «The Lone Ranger», το «Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών» και το «Ο Ανθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο».

Εσείς συνεχίζετε να ψηφίζετε εδώ τις καλύτερες ταινίες του 2013 στη μεγάλη ψηφοφορία του Flix

9 «Στο Τέλος του Δρόμου»: άλλοι το βρήκαν απογοητευτικό, άλλοι μια από τις καλύτερες ταινίες του 2013

Αναλυτικά η λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες του 2013 για το Vanity Fair:

  1. Nebraska του Αλεξάντερ Πέιν
  2. Πριν τα Μεσάνυχτα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
  3. Frances Ha του Νόα Μπόμπακ
  4. Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν
  5. 12 Χρόνια Σκλάβος του Στιβ ΜακΚουίν
  6. Στο Τέλος του Δρόμου του Ντέρεκ Σιανφράνς
  7. Captain Phillips του Πολ Γκρίνγκρας
  8. Εκεί Που Δεν το Περιμένεις της Νικόλ Χολοφσένερ
  9. Οσα Φέρνει ο Χρόνος του Ρίτσαρντ Κέρτις
  10. Παρενέργειες του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Περισσότερες λίστες για το 2013:

Tags: best of 2013