Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 για το βρετανικό Empire

στα 10

Σειρά για το βρετανικό Empire να επιβεβαιώσει την popular φήμη του και να ψηφίσει τις καλύτερες ταινίες του 2013. Ανάμεσά τους ταινίες που αγάπησε, εκτός από την κριτική και το κοινό.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 για το βρετανικό Empire

Μετά τα γαλλικά Cahiers du Cinema, το Sight & Sound και τον... Τζον Γουότερς, σειρά έχει το βρετανικό Empire για να ψηφίσει τις καλύτερες ταινίες του 2013.

Η πενηντάδα του βρετανικού περιοδικού είναι απολαυστική, προσανατολισμένη όπως και το ίδιο το περιοδικό σε ταινίες που αγάπησε το κοινό, αλλά και γεμάτη εκπλήξεις που φτάνουν μέχρι και την πρώτη δεκάδα, όπου την ανοίγει το το «Alan Patridge: Alpha Papa» με τον Στιβ Κούγκαν, ένα βρετανικό προϊόν που είναι σαφές πως ο υπόλοιπος κόσμος δεν οφείλει να γνωρίζει.

Στο νούμερο ένα το «Gravity» επιβεαβιώνει την κυριαρχία του στις λίστες της χρονιάς, ενώ για πρώτη φορά συναντάμε εδώ και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που είναι πλέον σίγουρο πως θα φτάσει και μέχρι τα Οσκαρ.

Εσείς συνεχίζετε να ψηφίζετε εδώ τις καλύτερες ταινίες του 2013.

2 Πριν τα Μεσάνυχτα

Αναλυτικά η δεκάδα του 2013 για το περιοδικό Empire:

1.Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν

«...Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός πως το "Gravity" είναι ένας τεχνολογικός θρίαμβος... είναι ένα υπέροχο δείγμα μυθοπλασίας και ένα απίστευτο κομμάτι σινεμά. Η Σάντρα Μπούλοκ είναι η αστροναύτης χαμένη στο διάστημα και δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη, αλλά είναι ο Κουαρόν και η ομάδα του που κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος, κατασκευάζοντας ένα απίστευτο έντονο παράδειγμα αγνής κινηματογραφικής ανατριχίλας.»

2.Captain Phillips του Πολ Γκρίνγκρας

«O Πολ Γκρινγκρας επέστρεψε και ευχαριστούμε το Θεό γι' αυτό. Η αληθινή ιστορία του Κάπτεν Φίλιπς, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος από Σομαλούς πειρατές... είναι ένα masterclass του να ανεβάζεις την ένταση και να την κρατάς ψηλά - ακόμη κι αν γνωρίζεις πως θα τελειώσουν όλα.»

3.Rush του Ρον Χάουαρντ

«...ένα πορτρέτο φιλοδοξίας, αποφασιστικότητας και του να πηγαίνεις πολύ γρήγορα σε κύκλους που σου κόβει την ανάσα.»

4.Ενα Καλοκαίρι του Τζεφ Νίκολς

«Ο Μαρκ Τουέν και ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ συγκρούονται στο τελευταίο φιλμ του Τζεφ Νίκολς... Ο Νίκολς έβγαλε το καλύτερο από το υπέροχο καστ του... Και ναι, ο ΜακΚόναχεϊ έβγαλε το πουκάμισό του.»

5.Λίνκολν του Στίβεν Σπίλμπεργκ

«Τόσο εμπνευστικό που μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να τραγουδάει τον αμερικάνικο εθνικό ύμνο στο τέλος.»

6.Stoker του Παρκ Τσαν-γουκ

«Μια βραδυφλεγής ιστορία ενηλικίωσης που δεν χωράει σε καμία κατηγορία, μπαίνει κάτω από το δέρμα σου και μένει εκεί.»

7.Iron Man 3 του Σέιν Μπλέικ

«Οι κριτικοί των εφημερίδων λατρεύουν να μιλούν για την κόπωση των υπερηρώων, αλλά όσο οι ταινίες μένουν εφευρετικές όσο αυτό το δεύτερο σίκουελ του "Iron Man", φαίνεται πως αυτή θα αργήσει να έρθει.»

8.Πριν τα Μεσάνυχτα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

«Οι συζητήσεις τους είναι τόσο φυσικές που οι θεατές ελπίζουν στα κρυφά πως η Ζουλί Ντελπί και ο Ιθαν Χοκ είναι οι χαρακτήρες και η Σελίν και ο Τζέσε είναι κάπου εκεί έξω, περπατώντας και μιλώντας με έναν τρόπο που θα έκανε ακόμη και τον Ααρον Σόρκιν να ντρέπεται.»

9.Η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο

«... μας ταξιδεύει σε μια πόλη που έχει καταντήσει παρηκμασμένη, αλλά ποτέ λιγότερο από εκθαμβωτική.»

10.Alan Partridge: Alpha Papa του Ντέκλαν Λόουνι

«Το να μεταφέρεις έναν αγαπημένο τηλεοπτικό χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη είναι μια εργασία που εμπεριέχει ρίσκο... το σενάριο στέκεται στα τοπικά ενδιαφέρονται και το πολυέστερ κολλάει στα πάντα.»

Μπείτε εδώ αν θέλετε να διαβάσετε το πλήρες αφιέρωμα του Empire στις 50 καλύτερες ταινίες του 2013.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: best of 2013