Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2014 - Μέρα 6η: To «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη σε πρώτο πλάνο

στα 10

Η έκτη ημέρα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ήταν αφιερωμένη στο «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη που έκανε την πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα της διοργάνωσης, διεκδικώντας τη Χρυσή Αρκτο.

Berlinale 2014 - Μέρα 6η: To «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη σε πρώτο πλάνο

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου οι δημοσιογράφοι της Berlinale συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της πρώτης προβολής της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Το Μικρό Ψάρι» που τον βρίσκει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ να διεκδικεί τη Χρυσή Αρκτο σε μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Κύπρου και Γερμανίας.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη.

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Οικονομίδης μαζί με τους ηθοποιούς του (Βαγγέλη Μουρίκη, Βίκυ Παπαδοπούλου και Πέτρο Ζερβό) και τους παραγωγούς του (Παναγιώτη Παπαχατζή και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο) βρέθηκαν στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τϋπου του Φεστιβάλ και μίλησαν για το «Μικρό Ψάρι». Και λίγο αργότερα, στις 10 το βράδυ περπάτησαν το κόκκινο χαλί για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Διαβάστε εδώ όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου για το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη.

2

2

2

2

2

2

Πλαγιώς... ελληνικό ήταν το ενδιαφέρον και στην επίσημη gala πρεμιέρα του «The Two Faces of January» οπου παραβρέθηκε ο Βίγκο Μόρτενσεν και ο σκηνοθέτης της ταινίας Χοσέιν Αμινί.

2

Γυρισμένο στην Αθήνα και την Κρήτη, το «The Two Faces of January» βασίζεται στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ και πρωταγωνιστούν μαζί με τον Μόρτενσεν, η Κίρστεν Ντανστ και ο Οσκαρ Αϊζακ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Two Faces of January» του Χοσέιν Αμινί.

2

Στο Βερολίνο, όμως, βρέθηκε και η Κατρίν Ντενέβ, η οποία εντυπωσιακή και glamorous όπως πάντα παραβρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα του «Dans la Court» του Πιερ Σαλβαντόρι σε μια προβολή ειδικά αφιερωμένη στο μύθο της.

2

Ο Νικ Κέιβ από την άλλη μίλησε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για το «20.000 Days on Earth» των Τζέικ Πόλακ και Ιαν Φορσάιθ τους οποίους συναντήσαμε για μια αποκαλυπτική κουβέντα εφ' όλης της ύλης. Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη των Τζέιν Πόλακ και Ιαν Φορσάιθ.

Οσο οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ ποζάρουν για τους φωτογράφους και μιλάνε στους δημοσιογράφους, μέσα στις αίθουσες της Berlinale οι ταινίες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον.

2

To «Inbetween Worlds» της Αυστριακής Φέο Αλανταγκ άνοιξε το διαγωνιστικό πρόγραμμα χθες Τρίτη για να γίνει μια από τις λίγες ταινίες που γουχαΐστηκαν με κέφι από τους θεατές κυρίως λόγο ενός σεναρίου γραμμένου σαν από μαθητή γυμνασίου και με μελοδραματικά κρεσέντα που αντί για κλάμματα έφεραν γέλια. Α, ναι, είναι μια ταινία γυρισμένη στο Αφγανιστάν εν καιρώ πολέμου... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Inbetween Worlds».

2

Ευτυχώς, τη Χρυσή Αρκτο διεκδικεί και το «Praia Do Futuro» του Βραζιλιάνου, μόνιμου κάτοικου Βερολίνου Καρίμ Αϊνουζ, ο οποίος αφηγείται μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν Βραζιλιάνο ναυαγοσώστη και Γερμανό πρωην στρατιώτη στο Αφγανιστάν που υπήρξε με διαφορά ένα από τα ωραιότερα πράγματα που έχουμε δει φέτος στο Φεστιβάλ. Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη γνώμη του Flix για το «Praira Do Futuro» του Καρίμ Αϊνούζ.

Διαβάστε ακόμη:

Μαθαίνετε τα πάντα για την Berlinale 2014, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς