Buzz

Αυτό που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν αρχικά να παίξει τον Riddler στο «Batman Forever»

στα 10

Αυτό αποκάλυψε ο σεναριογράφος της ταινίας Ακίβα Γκόλντσμαν λέγοντας πως ο Γουίλιαμς ήταν απλά τέλειος στον ρόλο.

Αυτό που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν αρχικά να παίξει τον Riddler στο «Batman Forever»

Οταν κυκλοφόρησε το «Batman Forever» του Τζόελ Σουμάχερ πριν 28 χρόνια με πρωταγωνιστές τους Βαλ Κίλμερ, Τζιμ Κάρεϊ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νικόλ Κίντμαν και Κρις Ο’ Ντόνελ, ήταν μια (camp) επίθεση στις αισθήσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να έχει την επιτυχία των δυο προηγούμενων ταινιών του Τιμ Μπάρτον. Παρόλα αυτά όμως, και σύμφωνα με τον σεναριογράφο της Ακίβα Γκόλντσμαν, η ταινία κόντεψε να ήταν αρκετά διαφορετική.

Μιλώντας στο The Playlist, ο Γκόλντσμαν αποκάλυψε πως ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν αρχικά εκείνος που θα έπαιζε τον Εντουαρντ Νίγκμα (aka The Riddler) αντί του Κάρεϊ. «Οταν μπήκα [στο «Batman Forever»], δεν είχαν πάρει κανέναν ακόμα στο καστ, με τον Μάικλ Κίτον να ήταν ακόμα να παίξει τον ρόλο του Batman. Νομίζω ότι ο Βαλ Κίλμερ δεν ήταν στο καστι ή απλά υπήρχε ως ιδέα και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν ακόμα δεσμευμένος για τον ρόλο του Νίγκμα.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Τιμ Μπάρτον δεν μασάει τα λόγια του για τις θηλές στα κοστούμια του «Batman Forever»

riddler batman forever

Ο Σουμάχερ ήθελε να συναντηθεί ο Γκόλντσμαν με τον Γούλιαμς για να σκεφτούν τον ρόλο του κακό, και τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. «Θυμάμαι κάπως αυτή την εξαιρετική μέρα όπου ο Τζόελ με έστειλε στο Σαν Φρανσίσκο και πέρασα την ημέρα στην κουζίνα του Ρόμπιν και εκείνος μιλούσε απλώς για τον Riddler. Και ήταν σαν, η ιδιοφυΐα δεν είναι η σωστή λέξη. Ηταν σαν να είχε ανοίξει το κεφάλι του και το σύμπαν απλώς μιλούσε μέσα σε αυτό. Ηταν τόσο όμορφο και τόσο ευγενικό. Και θυμάμαι όταν έφτασα σπίτι, είχε αφήσει ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή μου… και η τότε κοπέλα μου, το έπαιζε ξανά και ξανά.»

Και τελικά γιατί ο Γουίλιαμς, εφόσον ήταν τόσο καλός, δεν παρέμεινε στον ρόλο; «Σε τελική ανάλυση, αυτός και ο Τζόελ δεν είχαν την ίδια οπτική για τον ρόλο», εξήγησε ο Γκόλντσμαν. «Ο Τζιμ [Κάρεϊ] πήρε τον ρόλο. Ο Τζιμ ήταν καταπληκτικός. Ο Τόμι Λι είχε συνεργαστεί με τον Τζόελ κι εμένα στο "The Client". Και ξεκινήσαμε τα γυρίσματα. Και ήταν διασκεδαστικό και αστείο και εξαιρετικό.»

Ομως ούτε ο Γκόλντσμαν κατάφερε να δώσει μια απάντηση στην απορία. Θα δούμε τελικά το 170λεπτο Schumacher Cut του «Batman Forever» ή όχι; Ελπίζουμε η Warner να το κάνει πραγματικότητα σύντομα.