Buzz

Ο Τιμ Μπάρτον δεν μασάει τα λόγια του για τις θηλές στα κοστούμια του «Batman Forever»

στα 10

O Μπάρτον φαίνεται πως ακόμα κρατάει μια μικρή πικρία όσο αφορά την αποχώρησή του από την σκηνοθεσία του «Batman Forever».

Ο Τιμ Μπάρτον δεν μασάει τα λόγια του για τις θηλές στα κοστούμια του «Batman Forever»

Για αρκετούς το «Batman Returns» του Τιμ Μπάρτον θεωρείται, μέχρι και σήμερα, μια από τις καλύτερες ταινίες βασισμένες σε κόμικ και μια από τις πιο ατμοσφαιρικές και αγαπημένες ταινίες του σκηνοθέτη. Και σε λίγες μέρες κλείνει τα 30 της χρόνια.

Για να γιορτάσει αυτή την σημαντική στιγμή, το περιοδικό Empire πήρε μια συνέντευξη από τον Μπαρτον και μεταξύ των άλλων συζήτησαν και την επόμενη ταινία, το «Batman Forever», την οποία θα σκηνοθετούσε ο ίδιος, αλλά ήρθε σε ρήξη με το στούντιο της Warner λόγω καλλιτεχνικών διαφορών. Ο Μπάρτον αναφέρει πως η Warner του τα έψαλε για το πόσο σκοτεινό έκανε το «Batman Returns», αλλά αυτό που σχολίασε περισσότερο είναι για το πως σχεδίασαν τα κοστούμια στην ταινία του Τζόελ Σουμάχερ.

Διαβάστε ακόμα: Είναι επίσημο. Το σίκουελ του «Joker» επιβεβαιώθηκε από τον Τοντ Φίλιπς

batman forever 607

«Ηταν το 1992 και αποφάσισαν να ακολουθήσουν έναν τελείως διαφορετικό δρόμο από τον δικό μου. Αυτό είναι το αστείο. Και εγώ τότε είπα “μισό λεπτό. Παραπονιέστε για μένα, ότι είμαι πολύ περίεργος, είμαι πολύ σκοτεινός, και μετά βάζεις θηλές στο κοστούμι; Να πάτε να γαμηθείτε. Σοβαρά τώρα. Οπότε ναι, γι’ αυτό δεν κατέληξα να κάνω [το “Batman Forever”]», ανέφερε, από ό,τι φαίνεται κάπως νευριασμένος ο Μπάρτον.

Πάντως τα συγκεκριμένα κουστούμια παραμένουν ακόμα και σήμερα σημεία αναφοράς στην ποπ κουλτούρα, κι όχι άδικα, μιας και για αρκετούς η συγκεκριμένη ταινία είναι μια από τις πιο queer ταινίες βασισμένες σε κόμικ.