Buzz

O Μπάρι Τζένκινς εξηγεί γιατί αποφάσισε να γυρίσει το live action prequel του «The Lion King»

στα 10

Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν αναρωτηθεί γιατί ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης πήρε μια τέτοια απόφαση, κι ο ίδιος αποφάσισε να διευκρινίσει μερικά πράγματα.

O Μπάρι Τζένκινς εξηγεί γιατί αποφάσισε να γυρίσει το live action prequel του «The Lion King»

Πριν λίγο καιρό η Disney είχε ανακοινώσει πως έδωσε το πράσινο φως να ξεκινήσει η παραγωγή του live action σίκουελ/prequel του «The Lion King», το οποίο μάλιστα θα σκηνοθετήσει ο Μπάρι Τζένκινς, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο ίδιος λίγο αργότερα στο twitter, σε σενάριο του Τζεφ Νέιθανσον, ο οποίος είχε γράψει το σενάριο και της πρώτης live action ταινίας.

Η ταινία, από ότι φαίνεται, δεν θα έχει καμία σχέση με το direct to video/DVD «The Lion King 2: Simba’s Pride», αλλά θα πρόκειται για μια νέα ιστορία, με προσέγγιση τύπου «Ο Νονός 2», όπου «θα εξερευνήσει περαιτέρω τη μυθολογία των χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένου και μια origin ιστορία του Μουφάσα, του πατέρα του Σίμπα».

Διαβάστε ακόμα: «Υπόγειος Σιδηρόδρομος»: Teaser για την τηλεοπτική σειρά του Μπάρι Τζένκινς

the lion king 607

Από τότε πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να αναρωτιούνται πως ο Τζένκινς πήρε αυτή την απόφαση να κάνει μια τέτοια ταινία. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή που έδωσε στο Variety, μαζί με την σκηνοθέτη της ταινίας «The Rider» και του επερχόμενου «Eternals» Κλόι Ζάο, αποκάλυψε πως η Ζάο, ανάμεσα σε άλλους, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του για μια ταινία που στην αρχή ήταν αρκετά επιφυλακτικός να αναλάβει.

«Διάβασα το σενάριο για 40 περίπου σελίδες όταν μίλησα στην Λούλου [Γουάνγκ] και της είπα “γαμώτο, αυτό είναι καλό.” Και καθώς συνέχιζα να διαβάζω ολοένα και απομακρυνόμουν από την ιδέα του τύπου “ένας σκηνοθέτης σαν κι εσένα δεν κάνει τέτοιου είδους ταινίες” και άφησα τον εαυτό μου να πάει στο επίπεδο όπου κατάλαβα πως αυτή η ιστορία και οι χαρακτήρες της είναι υπέροχοι. Αυτό όμως που με ώθησε να πάω ένα βήμα παραπέρα ήταν η κουβέντα που είχα με τον Τζέιμς [Λάξτον], το διευθυντή φωτογραφίας μου, ο οποίος μου είπε “ξέρεις κάτι; Υπάρχει κάτι ενδιαφέρον σε αυτό το είδος των ταινιών που δεν έχουμε κάνει ποτέ ξανά και ούτε κάποιοι άλλοι έχουν κάνει επίσης.” Και μίλησα τότε με τα μεγάλα κεφάλια [της Disney] και τους είπα πως “θα ήθελα να το κάνω αλλά θέλω να το κάνω με τον τρόπο μου.” Και είπαν το ναι! Και ξέροντας πως η Κλόι Ζάο είχε πάει σε μια από τις ομορφότερες ταινίες του αιώνα με το “The Rider” να κάνει μια ταινία για την Marvel, σκέφτηκα “γαμώτο, εάν εκείνη μπορεί να το κάνει τότε μπορώ κι εγώ.”»

Ακόμα είναι ακόμα άγνωστο το πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα, τα οποία θα ακολουθήσουν και πάλι την τακτική φωτορεαλιστικού animation, μιας και σενάριο της ταινίας βρίσκεται στα πρώτα στάδια και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κανείς από το καστ.

Διαβάστε ακόμα: To μέλλον του «Star Wars» είναι στο Disney+ και στους κινηματογράφους