Buzz

H Disney έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή του «Βασιλιά των Λιονταριών 2»

στα 10

Και μάλιστα θα το αναλάβει ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ.

H Disney έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή του «Βασιλιά των Λιονταριών 2»

Αυτό που κάνει πραγματικά εντύπωση στο ότι η Disney έδωσε το πράσινο φως στο «Βασιλιά των Λιονταριών 2», δεν είναι ότι τελικά θα γυριστεί το σίκουελ της περσινής live action ταινίας του Τζον Φαβρό, εξάλλου κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν βέβαιο μετά και τα 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια που κατάφερε να κερδίσει στο παγκόσμιο box office, αλλά το ότι την ταινία αυτή θα την σκηνοθετήσει ο Μπάρι Τζένκινς.

Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, ο σκηνοθέτης του οσκαρικού «Moonlinght» και του «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει», θα αναλάβει να μας ταξιδέψει και πάλι στο Pride Rock σε σενάριο του Τζεφ Νέιθανσον, ο οποίος είχε γράψει το σενάριο και της πρώτης live action ταινίας. Η ταινία, από ότι φαίνεται, δεν θα έχει καμία σχέση με το direct to video/DVD «The Lion King 2: Simba’s Pride», αλλά θα πρόκειται για μια νέα ιστορία, με προσέγγιση τύπου «Ο Νονός 2», όπου «θα εξερευνήσει περαιτέρω τη μυθολογία των χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένου και μια origin ιστορία του Μουφάσα, του πατέρα του Σίμπα». Ο Τζένκινς επιβεβαίωσε τα νέα με ένα tweet του.

Διαβάστε ακόμα: Κρατάμε απουσίες: Η Disney μεταφέρει το «Black Widow» και το «West Side Story» στο 2021

Αργότερα ο ίδιος δήλωσε πως «βοηθώντας την αδερφή μου να μεγαλώσει δυο μικρά αγόρια την δεκαετία του ’90, είχα μεγαλώσει με αυτούς τους χαρακτήρες. Εχοντας την ευκαιρία να συνεργαστώ με την Disney στο να επεκτείνω αυτή την υπέροχη ιστορία φιλίας, αγάπης και κληρονομίας, ενώ παράλληλα προωθώντας τη δουλειά μου που χρονολογεί τις ζωές των λαών της αφρικανικής διασποράς, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Είναι ακόμα άγνωστο το πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα, τα οποία θα ακολουθήσουν και πάλι την τακτική φωτορεαλιστικού animation, μιας και σενάριο της ταινίας βρίσκεται στα πρώτα στάδια και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κανείς από το καστ. Από την άλλη ο Τζένκινς ήδη ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της σειράς του Amazon «Underground Railroad», ενώ μετά έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει και την βιογραφία του Αλβιν Αϊλεϊ, και ετοιμάζει τα σενάρια για τις ταινίες του «Flint Strong» και «Virunga», κάτι που σημαίνει πως μάλλον θα αργήσουμε πολύ για να δούμε το σίκουελ να παίρνει (ψηφιακά) σάρκα και οστά.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπάρι Τζένκινς θέλει να γυρίσει ένα spinoff του Τζέιμς Μποντ με ηρωίδα την Moneypenny