Buzz

«Το Ροκ του Καραγκιόζη»: Σε αυτό το ρυθμό χτυπά «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη

στα 10

Δείτε το video clip του τραγουδιού του Μπάμπη Παπαδόπουλου από την νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη.

«Το Ροκ του Καραγκιόζη»: Σε αυτό το ρυθμό χτυπά «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη

Το 2020 θα μπει με μία μπαλάντα. Ο Γιάννης Οικονομίδης («To Μικρό Ψάρι», «Μαχαιροβγάλτης», «Σπιρτόκουτο») επιστρέφει με την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», μια ταινία που ο ίδιος περιγράφει ως μια «μαύρη κωμωδία με στοιχεία γκανγκστερικά, δράση, ερωτική – έρωτας, ιδρώτας, πόθος, σπέρμα – είναι όλα μέσα. Και αρκετό μαύρο χιούμορ.»

Σε παραγωγή Faliro House, σενάριο γραμμένο από τον Οικονομίδη, τον Δημοσθένη Παπαμάρκο (συγγραφέα του «Γκιακ») και τον Χάρη Λαγκούση κι ένα καστ που αποτελείται από τους Βασίλη Μπισμπίκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Στάθη Σταμουλάκο, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Γιαννόπουλο και Λένα Κιτσοπούλου, η υπόθεση μάς μεταφέρει εκτός Αθηνών, στην ελληνική επαρχία:

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η “Ωραία Κοιμωμένη” Ολγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

Διαβάστε κι αυτό: Το Flix στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 1

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 2

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 3

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 4

Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο Jean-Michel Bernard, όμως ο πιστός συνεργάτης του Οικονομίδη, Μπάμπης Παπαδόπουλος («Μικρό Ψάρι», «Στέλλα Κοιμήσου») αφήνει κι αυτός το μουσικό του στίγμα στην ταινία: υπογράφει μία διασκευή στο μουσικό θέμα του καραγκιόζη.

«Το Ροκ του Καραγκιόζη», το παραδοσιακό κομμάτι που ανοίγει τις παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών, χρησιμοποιείται ως σχολιασμός των κεντρικών ηρώων και της ιστορίας τους.

babis papadopoulos 607

«Η διασκευή του συγκεκριμένου παραδοσιακού κομματιού, του γνωστού χασαποσέρβικου κυκλικού χορού του Καραγκιόζη με τους συνειρμούς που αυτός δημιουργεί, θεωρώ ότι είναι ο πιο ταιριαστός μουσικός σχολιασμός για τους κωμικοτραγικούς χαρακτήρες και το περιβάλλον τους που παρουσιάζει σ´ αυτή την ταινία του ο Γιάννης Οικονομίδης» δηλώνει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος.

Δείτε το μουσικό βίντεο (το οποίο σκηνοθέτης ο Μιχάλης Μηνακούλης) και ακούστε «Το Ροκ του Καραγκιόζη», που κυκλοφορεί σε digital single και είναι διαθέσιμο σε Spotify, i-Tunes, Google Play, Deezer, Tidal και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

«H Mπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις αρχές του 2020


Διαβάστε περισσότερα:

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607