Ενημέρωση

Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη ξεκίνησε γυρίσματα. Το Flix ήταν εκεί!

στα 10

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη ξεκίνησε τα γυρίσματα της στη Λαμία και ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε και το Film Office της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη ξεκίνησε γυρίσματα. Το Flix ήταν εκεί!

Το σινεμά του Γιάννη Οικονομίδη δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Παραμένει ωμό και βίαιο, με κεντρικό γνώμονα τον νεοέλληνα. Συνδυασμένο πάντα με το μαύρο βιτριολικό του χιούμορ, κοιτάζει στα μάτια την σκοτεινή πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς όμως να λείπει και μια απαραίτητη δόση αισιοδοξίας. Ναι, ο Οικονομίδης είναι ένας από τους πιο αντισυμβατικούς Ελληνες σκηνοθέτες της γενιάς του, και η νέα του ταινία, η πέμπτη κατά σειρά μεγάλου μήκους του, με τίτλο «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» μοιάζει να ασπάζεται όλα όσα δίνουν ταυτότητα στο σινεμά του.

Το Flix «άκουσε» τις πρώτες νότες της νέας του αυτής μπαλάντας, και έφτασε μέχρι την Λαμία, σε ένα παρακμιακό bowling center στις αρχές της πόλης, μια αρκετά ζεστή μέρα του Ιουλίου, για να βρεθεί όχι μόνο στη πρώτη μέρα γυρισμάτων της ταινίας του, τα οποία θα διαρκέσουν δύο μήνες, αλλά και στην συνέντευξη Τύπου η οποία παραχωρήθηκε από τον ίδιο τον Γιάννη Οικονομίδη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη και τον παραγωγό της ταινίας Πάνο Παπαχατζή.

Διαβάστε ακόμα: «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη Στερεά Ελλάδα

economidis ballad press 607

Πρόκειται για την πρώτη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη η οποία γυρίζεται εκτός Αττικής και η πρώτη ταινία η οποία στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου από το Film Office Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τον παραγωγό Πάνο Παπαχατζή «πρόκειται για την ταινία η οποία ξεκινά, στην ουσία, και στην πράξη την λειτουργία του το Film Office της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Ενα Film Office που δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες σε συνεργασία με τους Ελληνες παραγωγούς για να ενισχύσει, να διευκολύνει και να προσελκύσει ελληνικές και διεθνείς παραγωγές με στόχο την αύξηση του τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας»,

Ο Πάνος Παπαχατζής συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για τον Ελληνικό οπτικοακουστικό χώρο γιατί, πέρα από τα διάφορα film offices τα οποία δημιουργούνται σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας, έχει ιδρυθεί πλέον, από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τον Γενικό Γραμματέα ΜΜΕ, και το ΕΚΟΜΕ, το οποίο διαχειρίζεται το κίνητρο για επενδύσεις στον οπτικοακουστικό τομέα. Ολα αυτά μαζί μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη δυναμική στον τομέα προσέλκυσης των ξένων παραγωγών, καθιστώντας την κινηματογραφική βιομηχανία, μαζί με την τουριστική, τους δυο πιο σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας.

Από την πλευρά του, με αφορμή τη συμφωνία για τα γυρίσματα της ταινίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «όταν ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι που λέγεται “Film Office”, πολλοί ήταν εκείνοι που μας κοίταξαν με δυσπιστία. Σήμερα, όμως, αποδεικνύουμε στην πράξη πως θα τα καταφέρουμε. Εχουμε φτάσει στο σημείο που το Film Office Στερεάς Ελλάδας, το πρώτο Film Office της Ελλάδος, λειτουργεί».

Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη εξ’ ολοκλήρου παραγωγή που γυρίζεται σε συνεργασία με το Film Office Στερεάς Ελλάδας, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες: “Το Θερμοκήπιο” του Νίκου Κρητικού, “Τα Χάρτινα Πουλιά” του Βασίλη Ντούρου, ενώ ο “Απόστρατος” του Ζαχαρία Μαυροειδή γυρίστηκε στην Στερεά Ελλάδα σε συνεργασία με το Film Office της συγκεκριμένης περιφέρειας. Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες μπορείτε να δείτε και στο site του Film Office Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει με την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

economidis ballad press 607 Από αριστερά προς τα δεξιά οι ηθοποιοί Βασίλης Μπισμπίκης και Βίκυ Παπαδοπούλου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος και ο παραγωγός Πάνος Παπαχατζής.

Ομως τι είναι «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»; «Είναι μια παράξενη ταινία», μας λέει ο Γιάννης Οικονομίδης. Την χαρακτηρίζω ως μια «μαύρη κωμωδία με στοιχεία γκανγκστερικά, δράση, ερωτική – έρωτας, ιδρώτας, πόθος, σπέρμα – είναι όλα μέσα. Και αρκετό μαύρο χιούμορ.»

Οσο αφορά το σενάριο και την επιλογή της Λαμίας ως τόπο των γυρισμάτων «Με τον Δημοσθένη [Παπαμάρκο] είμαστε μια παρέα, και είχαμε και τον Χάρη Λαγκούση που είναι φίλος από προηγούμενη ταινία, και σκηνοθέτης, και κάτσαμε οι τρεις και σκαρώσαμε την “Μπαλάντα”. Ψάχναμε να κάνουμε μια ταινία εκτός Αθήνας και βρήκαμε τη Λαμία, και ύστερα ήρθε και η στήριξη του Film Office οπότε κούμπωσε το όλο πράγμα. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη μας επιλογή, αλλά δεν ευοδώθηκε για διάφορους λόγους. Μου άρεσε όμως και το αισθητικό κομμάτι της πόλης, αλλιώς δεν θα ερχόμουν εδώ».

Η έμπνευση πίσω από την ιστορία της ταινίας ήταν να επεκτείνει την ιστορία που ξεκίνησε στο «Μικρό Ψάρι» παίζοντας πάνω στο είδος του γκάνγκστερ φιλμ και με μια διάθεση για πιο απελευθερωμένο χιούμορ. Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους με τους οποίους συνεργάζεται πάντοτε, στην ταινία του αυτή έφερε και «καινούργιους παίχτες στο κόλπο», όπως είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης, και πολλούς ερασιτέχνες ηθοποιούς από όλη την Ελλάδα. Το καινούργιο στοίχημα του Οικονομίδη είναι πως βάζει μισούς-μισούς στον χώρο αυτό: μισούς επαγγελματίες, μισούς ερασιτέχνες.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Οικονομίδης & Βαγγέλης Μουρίκης: «Ελληνα, σήκω από τον καναπέ σου!»

economidis ballad press main Από αριστερά προς τα δεξιά οι ηθοποιοί Βασίλης Μπισμπίκης και Βίκυ Παπαδοπούλου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος, ο παραγωγός Πάνος Παπαχατζής και ο υπεύθυνος του Film Office της Στερεάς Ελλάδας Στάθης Καλογερόπουλος.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: πρόκειται για την ιστορία της όμορφης Ολγας, σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, και στον ατυχή της γάμο με τον επιχειρηματία Ηρακλή. Η Ολγα θα αναζητήσει διέξοδο στον έρωτά της με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Οταν όμως εγκαταλείψει οριστικά τον Ηρακλή, θα πάρει μαζί της, εκτός από την τιμή του συζύγου της, και ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Ηρακλής, με την παρότρυνση της μάνας του Φωτεινής, θα απαντήσει σε αυτό το διπλό πλήγμα αναζητώντας διπλή εκδίκηση. Κάπου εκεί τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται, παίρνοντας έτσι μια απροσδόκητη όσο και αλλόκοτη τροπή.

economidis ballad press 607 Τα πρώτα υλικά για τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες αε), Γαλλίας (EZ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (Y.E. Films Ltd), σε σκηνοθεσία του Γιάννη Οικονομίδη, σενάριο των Γιάννη Οικονομίδη, Δημοσθένη Παπαμάρκο και Χάρη Λαγκούση, και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Τσορτέκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλη Μπισμπίκη, Γιώργο Γιαννόπουλο, Στάθη Σταμουλακάτο και Βαγγέλη Μουρίκη.