Buzz

«Everybody Knows»: Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ ξεκίνησαν γυρίσματα για τη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί

στα 10

Αν όλα πάνε καλά, το πιθανότερο είναι ότι το φιλμ θα είναι έτοιμο για να κάνει πρεμιέρα στο επόμενο Φεστιβάλ Καννών.

«Everybody Knows»: Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ ξεκίνησαν γυρίσματα για τη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί

Μπορεί να προχωράει αργά, όλα όμως δείχνουν ότι η πολυαναμενόμενη συνεργασία του Ασγκάρ Φαραντί με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέρ Μπαρδέμ, και τον Πέδρο Αλμοδόβαρ σε ρόλο παραγωγού, βρίσκεται πια στην τελική ευθεία.

Η πρώτη ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη μετά τον «Εμποράκο», που απέσπασε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και τα βραβεία Καλύτερου Σεναρίου και Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών, έχει πλέον τίτλο («Everybody Knows») και μια σύντομη σύνοψη:

Η Καρολίνα ταξιδεύει με την οικογένειά της από το Μπουένος Αϊρος στην Ισπανία, προκειμένου να πάρει μέρος σε έναν εορτασμό στο χωριό όπου γεννήθηκε. Ο,τι όμως είχε σχεδιαστεί απλά ως μια σύντομη επίσκεψη διαταράσσεται από απρόβλεπτα γεγονότα που θα αλλάξουν εντελώς τη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμη: Μια ταινία εποχής με παραγωγό τον Πέδρο Αλμοδόβαρ; Δείτε το τρέιλερ για το «Zama» της Λουκρέσια Μαρτέλ

almodovar farhadi 607 Ο Ασγκάρ Φαραντί με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ

Τα γυρίσματα της ταινίας μόλις ξεκίνησαν, κι εκτός από τους Κρουζ και Μπαρδέμ, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και ο εθνικός σταρ της Αργεντινής, Ρικάρντο Νταρίν, ενώ τη μουσική και τη διεύθυνση φωτογραφίας έχουν αναλάβει αντίστοιχα ο Αλμπέρτο Ιγκλέσιας και ο Χοσέ Λουίς Αλκαΐν, δύο από τους σταθερούς συνεργάτες του Αλμοδόβαρ.

Σύμφωνα με παλιότερες πληροφορίες, η ταινία είναι «ένα ψυχολογικό θρίλερ με μια δόση από Αγκάθα Κρίστι», το οποίο περιστρέφεται γύρω από μια οικογένεια οινοπαραγωγών στην ισπανική επαρχία, και θα γυριστεί στα ισπανικά.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να στοιχηματίσουμε με σιγουριά, δεν θα μας προκαλούσε καμία έκπληξη αν το «Everybody Knows» φιγουράρει στο διαγωνιστικό τμήμα του επόμενου Φεστιβάλ Καννών.

Να θυμίσουμε ότι από πολύ νωρίς το πρότζεκ είχε εξασφαλίσει τη συνεργασία του Πέδρο Αλμοδόβαρ και του αδελφού του, Αγκουστίν, στη θέση των παραγωγών. Ο Αλμοδόβαρ και ο Φαραντί είχαν συναντηθεί στα γυρίσματα του «Julieta» και ο Ισπανός σκηνοθέτης είχε γράψει στην ιστοσελίδα της εταιρείας παραγωγής του, El Deseo, για το φιλμ που ετοιμάζουν: «Δεν ξέρω αν είναι πολύ νωρίς να μιλήσω γι’ αυτό. Πριν από λίγες μέρες, ο Ασγκάρ ήρθε να με βρει στα γυρίσματα. Το 2011 βρεθήκαμε και οι δύο υποψήφιοι στα Οσκαρ και σε πολλά τραπέζια μαζί, αφού είχαμε τον ίδιο διανομέα και, κάπως έτσι, σφραγίσαμε τη φιλία μας. Ο Φαραντί έχει τελειώσει το σενάριο της καινούργιας ταινίας του, που διαδραματίζεται στην Ισπανία. Η El Deseo θα κάνει την παραγωγή με τη γαλλική εταιρεία Memento, κι ελπίζω το σχέδιο να ευοδωθεί. Θαυμάζω βαθιά το σινεμά του Φαραντί, καθώς είναι ένας από τους λίγους σύγχρονους σεναριογράφους που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν πάνω στο θέμα των οικογενειακών σχέσεων».

Διαβάστε ακόμη