Buzz

Μια ταινία εποχής με παραγωγό τον Πέδρο Αλμοδόβαρ; Δείτε το τρέιλερ για το «Zama» της Λουκρέσια Μαρτέλ

στα 10

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του φιλμ στο Φεστιβάλ Βενετίας, κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για την πρώτη ταινία της σπουδαίας Αργεντίνας σκηνοθέτιδας έπειτα από εννιά ολόκληρα χρόνια.

Μια ταινία εποχής με παραγωγό τον Πέδρο Αλμοδόβαρ; Δείτε το τρέιλερ για το «Zama» της Λουκρέσια Μαρτέλ

Με τρεις μόλις μεγάλου μήκους ταινίες στο ενεργητικό της, η Αργεντίνα Λουκρέσια Μαρτέλ θεωρείται ίσως η σημαντικότερη γυναίκα auteur του λατινοαμερικάνικου σινεμά, έστω κι αν παραδίδει πολύ αραιά ταινίες ή δεν έχει γνωρίσει ιδιαίτερη προβολή στη χώρα μας, με τις δημιουργίες της να θεωρούνται από κάποιους κυρίως «φεστιβαλικής κατανάλωσης».

Αυτό, βέβαια, καθόλου δεν μειώνει την αξία του έργου της, από το εξαιρετικό ντεμπούτο της, «La Ciénaga» (2001) και το «La Niña Santa» (2004) μέχρι την αινιγματική «Γυναίκα Χωρίς Κεφάλι» (2008), που έκανε τους θεατές του Φεστιβάλ Καννών, όπου η ταινία έκανε τότε την πρεμιέρα της διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα, να ξύνουν με απορία το… κεφάλι τους.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2017: Αυτές είναι οι 21 ταινίες που διεκδικούν (με αξιώσεις) τον φετινό Χρυσό Λέοντα

Zama 607

Το γεγονός ότι η Μαρτέλ δεν έχει παραδώσει άλλη μεγάλου μήκους ταινία από τότε κάνει ακόμα πιο σημαντική την πρεμιέρα του νέου της φιλμ, «Zama», στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας, όπου θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού, εννιά ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της «Γυναίκας Χωρίς Κεφάλι». Ακόμα περισσότερο όταν έχει ως παραγωγό τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και πρόκειται για την πρώτη της απόπειρα στην ταινία εποχής και το ιστορικό έπος, αν και δίχως αμφιβολία θα προσεγγίσει το είδος μέσα από το δικό της ιδιαίτερο ύφος - κάτι που μαρτυρούν και οι πρώτες εικόνες.

Zama 607

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα που έγραψε το 1956 ο Αντόνιο ντι Μπενεντέτο και το οποίο θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της αργεντίνικης λογοτεχνίας, η ταινία εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη περιοχή της Λατινικής Αμερικής, το 1790, με ήρωα τον Ντον Ντιέγο ντε Ζάμα, έναν εντεταλμένο αξιωματούχο του ισπανικού θρόνου που μάταια περιμένει για χρόνια τη μεταφορά του σε μια καλύτερη θέση, στο Μπουένος Αϊρες. Αποκαρδιωμένος, θα προσπαθήσει να κερδίσει την εύνοια του βασιλιά συμμετέχοντας στην καταδίωξη ενός επικίνδυνου παρανόμου, κάτι που θα τον φέρει σε επαφή με έναν διαφορετικό κόσμο.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη

Zama poster 607

Zama poster 607