Buzz

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ (ξανα)συναντιούνται στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί

στα 10

Σε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία, το διάσημο ζεύγος θα πρωταγωνιστεί στο ψυχολογικό θρίλερ του Ιρανού σκηνοθέτη, και μάλιστα με τις ευλογίες του παραγωγού Πέδρο Αλμοδόβαρ!

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ (ξανα)συναντιούνται στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεπακετάρει από τις αποσκευές του το βραβείο σεναρίου που απέσπασε η τελευταία του ταινία, «The Salesman», στο Φεστιβάλ Καννών (μαζί με αυτό της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας), και ο Ασγκάρ Φαραντί προετοιμάζει ήδη πυρετωδώς το επόμενο σχέδιό του.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το μελλοντικό αυτό πρότζεκ είχε ήδη εξασφαλίσει τη συνεργασία του Πέδρο Αλμοδόβαρ και του αδελφού του, Αγκουστίν, στη θέση των παραγωγών. Ο Αλμοδόβαρ και ο Φαραντί είχαν συναντηθεί στα γυρίσματα του «Julieta» και ο Ισπανός σκηνοθέτης είχε γράψει στην ιστοσελίδα της εταιρείας παραγωγής του, El Deseo, για το φιλμ που ετοιμάζουν: «Δεν ξέρω αν είναι πολύ νωρίς να μιλήσω γι’ αυτό. Πριν από λίγες μέρες, ο Ασγκάρ ήρθε να με βρει στα γυρίσματα. Το 2011 βρεθήκαμε και οι δύο υποψήφιοι στα Οσκαρ και σε πολλά τραπέζια μαζί, αφού είχαμε τον ίδιο διανομέα και, κάπως έτσι, σφραγίσαμε τη φιλία μας. Ο Φαραντί έχει τελειώσει το σενάριο της καινούργιας ταινίας του, που διαδραματίζεται στην Ισπανία. Η El Deseo θα κάνει την παραγωγή με τη γαλλική εταιρεία Memento, κι ελπίζω το σχέδιο να ευοδωθεί. Θαυμάζω βαθιά το σινεμά του Φαραντί, καθώς είναι ένας από τους λίγους σύγχρονους σεναριογράφους που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν πάνω στο θέμα των οικογενειακών σχέσεων».

Διαβάστε επίσης: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συναντά τον Ασγκάρ Φαραντί

almodovar farhadi 607

Είναι πολύ πιθανό οι δυο τους να είχαν περαιτέρω συναντήσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών, όπου οι ταινίες τους συναγωνίζονταν για τον Χρυσό Φοίνικα, καθώς όλα δείχνουν ότι οι διαδικασίες προχωρούν ιλιγγιωδώς, με τον Φαραντί να έχει αγκαζάρει το πιο διάσημο ζευγάρι της Ισπανίας, τον Χαβιέ Μπαρδέμ και την Πενέλοπε Κρουζ, για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ αναζητά ακόμα έναν Αμερικανό ηθοποιό για να συμπληρώσει το βασικό καστ.

Το σενάριο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και, σύμφωνα με τα λεγόμενα των παραγωγών, πρόκειται για «ένα ψυχολογικό θρίλερ με μια δόση από Αγκάθα Κρίστι», το οποίο περιστρέφεται γύρω από μια οικογένεια οινοπαραγωγών στην ισπανική επαρχία. Το φιλμ θα γυριστεί στα ισπανικά, μια γλώσσα που ο Ιρανός σκηνοθέτης δεν γνωρίζει – το ίδιο όμως είχε συμβεί και με το γαλλόφωνο «Παρελθόν» . Μέσα στον επόμενο μήνα, ο Φαραντί θα επισκεφθεί την Ισπανία για να αναζητήσει τις τοποθεσίες των γυρισμάτων, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Διαβάστε επίσης