Buzz

Η αληθινή ζωή είναι το μεγαλύτερο tearjerker: δείτε τον Αντόνιο Μπαντέρας και τους 33 ανθρακωρύχους της Χιλής

στα 10

Θυμάστε τους εγκλωβισμένους επί μήνες Χιλιανούς ανθρακωρύχους το 2010; Δείτε το trailer της ταινίας «The 33», που είναι έτοιμη και υπόσχεται να να συγκινήσει και τα πιο σκληρά μέταλλα.

Η αληθινή ζωή είναι το μεγαλύτερο tearjerker: δείτε τον Αντόνιο Μπαντέρας και τους 33 ανθρακωρύχους της Χιλής

Πέντε χρόνια μετά την περιπέτεια των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων που συγκλόνισαν τον πλανήτη όταν έμειναν παγιδευμένοι για 69 ημέρες κάτω από τη γη το 2010, η ταινία που θα αφηγηθεί την ιστορία τους είναι έτοιμη και έχει trailer και τίτλο: «The 33». Με σκηνοθέτη την Πατρίσια Ρίγκεν (την αμερικανομεξικανή δημιουργό του «La Misma Luna», 2007) και έχει πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, μπορούμε να κατανοήσουμε κι από το trailer ότι αυτό το δράμα (και η απόφαση να γυριστεί στα αγγλικά) στοχεύει σε μεγάλο, διεθνές κοινό και μεγάλες (οσκαρικές;) συγκινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα: «The 33»: η ιστορία των Χιλιανών ανθρακωρύχων που συγκλόνισε τον κόσμο

Κατά πόσο το σενάριο των Μίκο Αλάνε και Χοσέ Ριβέρα (υπεύθυνος ο τελευταίος για το σενάριο του «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας») πατάει ακριβώς στην πραγματικότητα παραμένει άγνωστο, αν και οι πρώτες ανακοινώσεις τους ήθελαν να συνεργάζονται άμεσα με τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Από το trailer πάντως μπορεί κανείς να δει όλα τα συστατικά που χτίζουν ένα γνήσιο κινηματογραφικό δράμα: ένας από τους ανθρακωρύχους ήταν στην τελευταία του μέρα εργασίας πριν τη σύνταξη, ένας άλλος ζήτησε να δουλέψει ενώ εκείνη τη μοιραία μέρα ήταν η άδειά του, κάποιος άφησε πίσω την έτοιμη να γεννήσει γυναίκα του, ένας πρωτάρης τρόμαξε και με το που πέρασε από την τρύπα εισόδου, ενώ όλοι τον καθησύχαζαν.

«Θα βγούμε ζωντανοί μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί σαν ένας» ακούγεται η φωνή του Μπαντέρας, ο οποίος ηγείται του καστ (Ροντρίγκο Σαντόρο, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέιμς Μπρόλιν πλαισιώνουν). Εικόνα, διάλογοι, μουσικές μάς προετοιμάζουν για ένα σπαραχτικό δράμα ανθρώπινου κουράγιου κι επιβίωσης.

Αναρωτιόμαστε πόσο μπορεί να νικήσει την αληθινή συγκίνηση. Καθώς όλοι μας, μαζί με ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, παρακολουθήσαμε την αληθινή διάσωση των ανθρακωρύχων στις μικρές μας οθόνες.

Δείτε ένα καινούριο τρείλερ

κι ένα ακόμη

.

Διαβάστε περισσότερα: