Buzz

Η περιπέτεια των Χιλιανών ανθρακωρύχων γίνεται ταινία. Κι άργησε…

στα 10

Η πρόσφατη, τραγική αλλά με αίσιο τέλος ιστορία των τριάντα τριών ανθρακωρύχων που παγιδεύτηκαν για 69 ημέρες κάτω από τη γη μεταφέρεται, φυσικά, στον κινηματογράφο.

Η περιπέτεια των Χιλιανών ανθρακωρύχων γίνεται ταινία. Κι άργησε…

Το κοινό σε όλον τον κόσμο παρακολουθούσε, μέρα με την ημέρα, τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Τα MME μετέφεραν τις έδρες τους γύρω από τον τόπο της κατολίσθησης στο Σαν Χοσέ της Χιλής. Επιστημονικές ομάδες, από τη NASA μέχρι ειδικευμένους ψυχιάτρους, συνεργάστηκαν στην επιχείρηση διάσωσης. Και οι εγκλωβισμένοι ανασύρθηκαν ζωντανοί για ν’ αποδείξουν ότι η υπομονή, η αγάπη και η συνεργασία φέρνουν καρπούς. Υπάρχει καλύτερο υλικό για ταινία;

Το σενάριο ετοιμάζει ο Χοσέ Ριβέρα, του οποίου τα «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας» ήταν υποψήφια για Οσκαρ ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο Μάικ Μένταβοϊ, του «Shutter Island» και του «Μαύρου Κύκνου».

«Οπως εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, είχα κι εγώ απορροφηθεί από την επιχείρηση διάσωσης που εξελισσόταν στο Κοπιαπό», είπε στο Hollywood Reporter ο Μένταβοϊ, ο οποίος έχει ζήσει για 10 χρόνια στη Χιλή. Και προσθέτει: «Στην καρδιά της, αυτή είναι μια ιστορία για τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος και μια απόδειξη τους κουράγιου και της επιμονής του Χιλιανού λαού.»

Ωστόσο, για προπαίδευση, δείτε και το «Ace in the Hole», το «Τελευταίο Ατού» του Μπίλι Γουάιλντερ, με τον Κερκ Ντάγκλας, που θα βγει το καλοκαίρι στις αίθουσες σε επανέκδοση.