Buzz

«The 33»: η ιστορία των Χιλιανών ανθρακωρύχων που συγκλόνισε τον κόσμο

στα 10

Τρία χρόνια μετά την περιπέτεια των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων που συγκλόνισαν τον πλανήτη όταν έμειναν παγιδευμένοι για 69 ημέρες κάτω από τη Γη το 2010, η ταινία που θα αφηγηθεί την ιστορία τους παίρνει σάρκα και οστά.

«The 33»: η ιστορία των Χιλιανών ανθρακωρύχων που συγκλόνισε τον κόσμο

Η ανακοίνωση για την έναρξη των γυρισμάτων του «The 33», όπως θα ονομάζεται το φιλμ, έγινε στις Κάννες κατά τη διάρκεια του 66ου Φεστιβάλ από τον παραγωγό του Μάικ Μενταβόι («Μαύρος Κύκνος», «Το Νησί των Καταραμένων»), ο οποίος δήλωσε πως στην ταινία θα πρωταγωνιστούν ο Αντόνιο Μπαντέρας (στο ρόλο του χαρισματικού ανθρακωρύχου γνωστού με το όνομα «Super Mario»), ο Μάρτιν Σιν και ο Ροντρίγκο Σαντόρο, ενώ στην καρέκλη του σκηνοθέτη θα κάθεται η Πατρίσια Ρίγκεν, η αμερικανομεξικανή δημιουργός πιο γνωστή για το «La Misma Luna» του 2007.

Το σενάριο, γραμμένο από τους Μίκο Αλάνε και Χοσέ Ριβέρα (υπεύθυνος ο τελευταίος για το σενάριο του «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας»), σε συνεργασία με τους ίδιους τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, δραματοποιεί τα γεγονότα που οδήγησαν στην τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων που το 2010 παγιδεύτηκαν κάτω από τη γη για 69 ημέρες, καταλήγοντας στην διάσωσή τους που παρακολούθησαν ζωντανά 1 δισεκατομμύριο θεατές σε όλον τον κόσμο.

Παράλληλα με την ταινία, η οποία είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει το καλοκαίρι του 2011 (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Εκτορ Τομπάρ γράφει και ένα βιβλίο για την ιστορία των ανθρακωρύχων, έχοντας συλλέξει αφηγήσεις από τους ίδιους, αλλά και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις πρώτες 17 ημέρες του αποκλεισμού τους, όταν δεν είχαν έρθει ακόμη σε επαφή με κάποιον απ' έξω.

Ας ελπίσουμε πως η συμπαθέστατη κυρία Ρίγκεν θα ρίξει μια ματιά στο «Ace in the Hole» του Μπίλι Γουάιλντερ του 1951 με μια ιστορία τρομακτικών αναλογιών με όσα συνέβησαν το 2010, πριν σκηνοθετήσει το «The 33». Κακό δεν θα της κάνει...