Animasyros #Tour 15-16: Πρώτη εαρινή στάση στη Σύρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 04 MAR 2016  /  Flix Team

Λίγους µήνες πριν από την φετινή, 9η διοργάνωση, το Animasyros επιστρέφει στην φυσική του έδρα, την Τετάρτη 9 και την Πέµπτη 10 Μαρτίου για ένα διήµερο δράσεων, που εντάσσονται στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού 2016.

Το Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουµένων Σχεδίων συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα και μετά την επιτυχημένη απόβαση στη Λάρισα με την εκπνοή του προηγούμενου χρόνου ετοιµάζεται για την πρώτη του εαρινή απόβαση στην Ερµούπολη της Σύρου.

Το νέο του αυτό ταξίδι το βρίσκει στην έναρξη της επίσηµης θεσµικής συνεργασίας του µε το µεγαλύτερο και σηµαντικότερο φεστιβάλ animation στον κόσµο, εκείνο του Annecy (Annecy International Animation Film Festival), γεγονός που κατοχυρώνει τη θέση του στην ελίτ των ευρωπαϊκών φεστιβάλ κινουµένων σχεδίων.

Animasyros 607

Tο Animasyros σε συνεργασία µε το Δήµο Σύρου - Ερµούπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει στις 9 και 10 Μαρτίου ένα διήµερο προβολών βραβευµένων ταινιών animation για παιδιά και ενήλικες καθώς και εφαρµοσµένων εργαστηρίων κινουµένων σχεδίων για παιδιά (σε συνεργασία µε το Comicdom) και Άτοµα µε Αναπηρία. Παράλληλα, στο πλαίσιο συνεργασίας του µε την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, διοργανώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραµµα µε τίτλο «Νεολαία σε Κίνηση» (Youth on the Move), στο πλαίσιο του οποίου εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέµατα νεολαίας παρουσιάζουν ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες κινητικότητας και ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας των νέων της Ευρωπαϊκής Eνωσης στον τοµέα της πολιτιστικής βιοµηχανίας.

Στο επίκεντρο των εργαστηρίων στο υπέροχο Θέατρο Απόλλων θα βρεθούν κάποιοι ... παλαιοί γνώριµοι: τα κυκλαδικά ειδώλια, που θα ταξιδέψουν µέσα σε µια µουσειοσκευή του ΜΚΤ, θα αποτελέσουν τη βάση νέων συναρπαστικών χαρακτήρων που θα ζωντανέψουν από τα χέρια των συµµετεχόντων µε την καθοδήγηση εκπαιδευτικών και animators.

Τα πρωϊνά εργαστήρια θα διαδέχονται απογευµατινές και βραδινές προβολές κινουµένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες, που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει σε προηγούµενες εκδόσεις του Φεστιβάλ. Ανάµεσά τους η επιλογή των καλύτερων ταινιών του animasyros 8.0 (best of).

Η συµµετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Animasyros 607

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 9 Μαρτίου

9.00 - 12.00 Παιδικό Εργαστήριο “Το κυκλαδικό ειδώλιο σήµερα” σε συνεργασία µε το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ερµούπολης / Εκπαιδεύτρια: Αναστασία Δηµητρά / Tα ειδώλια µεταµορφώνονται σε κινούµενους χαρακτήρες που αφηγούνται ιστορίες.

10.00 – 13.00 Παιδικό Εργαστήριο “Κόµιξ µε τα Κυκλαδικά Ειδώλια” / Εκπαιδεύτρια: Βασιλεία Βαξεβάνη / Τα παιδιά φτιάχνουν χαρακτήρες µε αφορµή τα κυκλαδικά ειδώλια, παίζοντας µε το σχήµα, τις φόρµες και την έκφραση και στη συνέχεια δηµιουργούν τις δικές τους ιστορίες κόµιξ µε πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες που εµπνεύστηκαν.

17.30 – 19.30 Εκδήλωση ¨Νεολαία σε Κίνηση΅ (Youth on the Move) / Εκδήλωση για την δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Νεολαία σε κίνηση» που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εµπειρία που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την πρώτη τους εργασία, έτσι ώστε να αυξηθεί η απασχολησιµότητα των νέων και η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Οµιλίες: Βασίλης Καραµητσάνης, Πρόεδρος - Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουµένων Σχεδίων Animasyros / Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα / Κατερίνα Σύρρου, Ίδρυµα Νεολαίας & Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), "Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων" / Σταυρούλα Τετραδάκου, Εθνικός Οργανισµός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελµατικού Προσανατολισµού (ΕΟΠΠΕΠ), “Euroguidance, Europass, EQF - Ευρωπαϊκά δίκτυα για την διαφάνεια προσόντων, την κινητικότητα και την ανάπτυξη σταδιοδροµίας χωρίς σύνορα” / Στυλιανός-Μάνος Ανδρεάδης, Asset Τεχνολογική, “Erasmus για Νέους Επιχειρηµατίες” / Ελένη Φουλιρά, σύµβουλος EURES, " EURES: Αναζήτηση Εργασία στην Ευρώπη" / Παναγιώτης Κυριακουλάκος, Υπεύθυνος για το Πρόγραµµα Erasmus Placement, για τη Μονάδα Καινοτοµίας & Επιχειρηµατικότητας

20.30 Προβολές Ταινιών για Ενήλικες BEST OF Animasyros 8.0

Πέµπτη 10 Μαρτίου

9.00 - 12.00 Παιδικό Εργαστήριο “Το κυκλαδικό ειδώλιο σήµερα” σε συνεργασία µε το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ερµούπολης / Εκπαιδεύτρια: Αναστασία Δηµητρά / Τα ειδώλια µεταµορφώνονται σε κινούµενους χαρακτήρες που αφηγούνται ιστορίες.

10.00 - 13.00 Παιδικό Εργαστήριο “Κόµιξ µε τα Κυκλαδικά Ειδώλια” / Εκπαιδεύτρια: Λήδα Τσενέ / Τα παιδιά φτιάχνουν χαρακτήρες µε αφορµή τα κυκλαδικά ειδώλια, παίζοντας µε το σχήµα, τις φόρµες και την έκφραση και στη συνέχεια δηµιορυγούν τις δικές του ιστορίες κόµιξ µε πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες που εµπνεύστηκαν.

17.00 – 18.00 Προβολή Ταινιών για παιδιά

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο www.animasyros.gr και στην επίσημη σελίδα του Animasyros στο Facebook.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα για το φετινό animasyros 8.0 εδώ:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.