Buzz

Φαίνεται πως το όνειρο της Αντζελίνα Τζολί, η «Κλεοπάτρα», ήταν σχεδόν έτοιμο να γίνει

στα 10

Αυτό αποκάλυψε ο σεναριογράφος της ταινίας Μπράιαν Χέλγκελαντ ο οποίος είπε πως η ταινία ήταν εν μέρει ρομαντικό έπος και εν μέρει πολιτικό θρίλερ με δολοφονίες και σεξ.

Φαίνεται πως το όνειρο της Αντζελίνα Τζολί, η «Κλεοπάτρα», ήταν σχεδόν έτοιμο να γίνει

Μια νέα «Κλεοπάτρα» ήταν η ταινία που περισσότερο απ' όλες ήθελε να κάνει η Αντζελίνα Τζολί εδώ και πολλά χρόνια. Η αρχική ιδέα της ήταν να συνεργαστεί με το στούντιο της Sony και τον Ντέιβιντ Φίντσερ στην σκηνοθεσία, αλλά όταν έγινε το χακάρισμα της Sony πίσω στο 2014 με διάφορα εσωτερικά email να βγαίνουν στη δημοσιότητα, η γνώμη του στούντιο για την ιδέα της Αντζελίνα έγινε σαφής. «Περιορισμένου ταλέντου κακομαθημένο παιδί» χαρακτήριζε ο Σκοτ Ρούντιν την Τζολί στην αλληλογραφία του με την Εϊμι Πασκάλ και, κάπου εκεί, πάγωσε η ιστορία της «Κλεοπάτρας».

Τώρα ο αρχικό σεναριογράφος της ταινίας Μπράιαν Χέλγκελαντ μας δίνει μερικές παραπάνω λεπτομέρειες για την ταινία που δεν έγινε ποτέ λέγοντας πως ήταν εν μέρει ρομαντικό έπος και εν μέρει πολιτικό θρίλερ με δολοφονίες και σεξ. «Ημουν ο πρώτος συγγραφέας στο “Κλεοπάτρα” όταν σχεδιαζόταν να πρωταγωνιστήσει η Αντζελίνα Τζολί, το οποίο σχεδόν είχε γίνει. Είχε στοιχεία πολιτικού θρίλερ με δολοφονίες και σεξ, αλλά ήταν ένα έπος που χωρίζονταν μεταξύ των ερωτικών της σχέσεων με τον Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο. Πολλά αληθινά γεγονότα με εξέπληξαν όταν το έγραφα», ανέφερε ο Χέλγκελαντ σε μια συνέντευξή του στο Inverse.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες φωτογραφίες της Αντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας στη νέα ταινία του Πάμπλο Λαραΐν

Angelina Jolie Elle 607 1

«Για παράδειγμα, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Καίσαρας, η Κλεοπάτρα ήταν στη Ρώμη», συνέχισε. «Εφευγαν για την Αίγυπτο και ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να τον σκοτώσουν εκείνη την ώρα ήταν επειδή είχε πάει έξω από την πόλη μαζί της. Αυτό είναι ιστορικά αλήθεια και εμφανίζεται στο σενάριο. Η ίδια γράφει την ομιλία του Μάρκου Αντώνιου - «φίλοι, Ρωμαίοι, συμπατριώτες» - επειδή εκείνος δεν ξέρει τι να πει, αλλά εκείνη του λέει τι να πει. Είναι κάπως ο τρόπος της να πει “γαμιέστε” σε αυτούς τους τύπους γιατί εκείνη είναι αρκετά έξυπνη και εκείνος όχι».

Το Χόλιγουντ αγωνιζόταν εδώ και καιρό να βάλει στην παραγωγή μια ταινία «Κλεοπάτρα» μετά το περίφημο έπος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ το 1963, το οποίο είχε τόσο τεράστιο προϋπολογισμό που σχεδόν χρεοκόπησε την 20th Century Fox. Η σκηνοθέτις του «Wonder Woman» Πάτι Τζένκινς προσπαθεί να κάνει μια νέα ταινία «Κλεοπάτρα» για την Γκαλ Γκαντότ εδώ και μερικά χρόνια, ενώ ο σκηνοθέτης του «Dune» Ντενί Βιλνέβ ήθελε από καιρό να κάνει τη δική του ταινία «Κλεοπάτρα».

«Δεν έχω καμία σχέση με τις όποιες εκδόσεις της ταινίας ετοιμάζονται αυτό το διάστημα εκτός και αν με καλέσουν και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σενάριό μου. Δεν έχω ιδέα αν αυτό το σενάριο χρησιμοποιείται, αλλά θα είμαι πολύ χαρούμενος αν χρησιμοποιηθεί», είπε τέλος ο Χέλγκελαντ.