Buzz

Advent Calendar: 25 Δεκεμβρίου 2012

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη κινηματογραφική σκηνή.

Advent Calendar: 25 Δεκεμβρίου 2012

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, το Flix σας κάνει «δώρο» μια κινηματογραφική σκηνή στο… πνεύμα των ημερών, για να φτάσετε με καλή παρέα ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια σκηνή από μια ταινία που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι ιδανική για σινεμά! Ταινίες παλιές και ταινίες καινούριες, κλασικές ή πιο ιδιοσυγκρασιακές, που φιλοξενούν οικογένειες, συμβατικές ή μη, ομάδες ανθρώπων με δεσμούς αίματος ή συναισθήματος που φτιάχνουν τη δική τους ζώνη ασφάλειας, στοργής και αγάπης.

Σήμερα πατάμε play στις «Ομπρέλες του Χερβούργου» του Ζακ Ντεμί. Πόσες φορές το «θα σε περιμένω» σημαίνει ακριβώς το αντίθετο; Στο δεύτερο μέρος της άτυπης «ρομαντικής τριλογίας» του, μαζί με τη «Λόλα» και τις «Δεσποινίδες του Ροσφόρ», ο Ζαν Ντεμί αφηγείται ένα μεγάλο έρωτα με μουσική. Η 16χρονη Ζενεβιέβ ζει με τη μητέρα της στην παραλιακή πόλη της Νορμανδίας: μαζί έχουν ένα μικρό μαγαζί με ομπρέλες. Το κορίτσι θα ερωτευτεί παθιασμένα τον 20χρονο μηχανικό αυτοκινήτων Γκι, όμως εκείνος θ’ αναγκαστεί να πάει για δυο χρόνια να πολεμήσει στην Αλγερία. Οι δύο εραστές ορκίζονται παντοτινή αγάπη, αλλά η ζωή έχει άλλα σχέδια για την ιστορία τους. Ενα μαγικό μιούζικαλ, ερωτευμένο με την τέχνη του σινεμά, γεμίζει την οθόνη με τις υπέροχες μελωδίες του Μισέλ Λεγκράν και με χορταστικό, πολύχρωμο μελόδραμα. Η ιστορία του Γκι και της Ζενεβιέβ θα τελειώσει σ’ ένα χιονισμένο βενζινάδικο, παραμονή Χριστουγέννων. Ομως στη σκηνή που ακολουθεί, το ζευγάρι περπατά στους δρόμους του Ροσφόρ δηλώνοντας την αγάπη του, τραγουδώντας «Je t’ attendrait», θα σε περιμένω…

info Les Parapluies de Cherbourg / Οι Ομπρέλες του Χερβούργου / 1964 / σκηνοθεσία, σενάριο: Τεντ Ντεμί / Φωτογραφία: Ζαν Ραμπιέ / Μοντάζ: Αν-Μαρί Κοτρέ, Μονίκ Τεσέρ / Μουσική: Μισέλ Λεγκράν / Παραγωγή: Μαγκ Μποντάρ / Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Νινό Καστελνουόβο, Αν Βερνόν, Μαρκ Μισέλ / Διάρκεια: 91’

Μετά το κλιπ θυμηθείτε, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα. Καλά Χριστούγεννα!