Buzz

Advent Calendar: 12 Δεκεμβρίου 2012

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη κινηματογραφική σκηνή.

Advent Calendar: 12 Δεκεμβρίου 2012

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, το Flix σας κάνει «δώρο» μια κινηματογραφική σκηνή στο… πνεύμα των ημερών, για να φτάσετε με καλή παρέα ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια σκηνή από μια ταινία που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι ιδανική για σινεμά! Ταινίες παλιές και ταινίες καινούριες, κλασικές ή πιο ιδιοσυγκρασιακές, που φιλοξενούν οικογένειες, συμβατικές ή μη, ομάδες ανθρώπων με δεσμούς αίματος ή συναισθήματος που φτιάχνουν τη δική τους ζώνη ασφάλειας, στοργής και αγάπης.

Σήμερα πατάμε play στο «Toy Story» του Τζον Λάσετερ. Τι κάνουν τα παιχνίδια όταν είναι μόνα τους; Μάλλον ζουν, όπως και μεις! Ο Γούντι, ο ξύλινος σερίφης, είναι το αγαπημένο παιχνίδι του Αντι – μέχρι που η μαμά του μικρού θα του χαρίσει ένα καινούριο, παντοδύναμο παιχνίδι, τον Μπαζ και ο Αντι θα θέλει να παίζει μόνο μαζί του, κάνοντας τον Γούντι, να στενοχωρηθεί, να ζηλέψει και να θυμώσει. Οταν ο Γούντι κι ο Μπαζ χαθούν έξω από το σπίτι, θα χρειαστεί να συνεργαστούν για να βρουν το δρόμο της επιστροφής, πριν η οικογένεια του Αντυ μετακομίσει και χάσουν το αγόρι για πάντα. Το 1995, με την υποστήριξη της Disney, η Pixar (με executive producer τον Στιβ Τζομπς), παρουσίασε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία ψηφιακών κινουμένων σχεδίων και άλλαξε για πάντα την κινηματογραφική ιστορία, κερδίζοντας Οσκαρ τεχνικού επιτεύγματος και δημιουργώντας ένα ολόκληρο σύμπαν από σίκουελς, παιχνίδια, θεματικά πάρκα, κρατώντας πάντα μια ξεχωριστή θέση στην αγάπη του μικρού και, κυρίως, μεγαλύτερου κοινού! Στη σκηνή που ακολουθεί, την πρώτη της ταινίας, ο Γούντι (δια φωνής Ράντι Νιούμαν) υπόσχεται στον αγαπημένο του Αντι πως, ό,τι κι αν συμβεί, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, να τον προστατεύει, να τον διασκεδάζει και να τον αγαπά: you’ ve got a friend in me!

info Toy Story / 1995 / σκηνοθεσία: Τζον Λάσετερ / σενάριο: Τζον Λάσετερ, Πιτ Ντόκτερ, Αντριου Στάντον, Τζο Ρανφτ, Τζος Γουίντον, Τζόελ Κοέν, Αλεκ Σόκολοφ / Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ραλφ Εγκλστον / Μοντάζ: Ρόμπερτ Γκόρντον, Λι Ανκριτς / Μουσική: Ράντι Νιούμαν / Παραγωγή: Μπόνι Αρνολντ, Ραλφ Γκούγκενχαϊμ / Με τις φωνές των: Τομ Χανκς, Τιμ Αλεν, Ντον Ρικλς, Τζιμ Βάρνεϊ, Γουάλας Σον, Τζον Ράτσενμπεργκερ, Ανι Ποτς, Τζον Μόρις / Διάρκεια: 81’

Δείτε ακόμα: