Buzz

Advent Calendar: 22 Δεκεμβρίου 2012

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη κινηματογραφική σκηνή.

Advent Calendar: 22 Δεκεμβρίου 2012

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, το Flix σας κάνει «δώρο» μια κινηματογραφική σκηνή στο… πνεύμα των ημερών, για να φτάσετε με καλή παρέα ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια σκηνή από μια ταινία που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι ιδανική για σινεμά! Ταινίες παλιές και ταινίες καινούριες, κλασικές ή πιο ιδιοσυγκρασιακές, που φιλοξενούν οικογένειες, συμβατικές ή μη, ομάδες ανθρώπων με δεσμούς αίματος ή συναισθήματος που φτιάχνουν τη δική τους ζώνη ασφάλειας, στοργής και αγάπης.

Σήμερα πατάμε play στo «Η Λαίδη κι ο Αλήτης» του Γουολτ Ντίσνεϊ. Μια όμορφη σκυλίτσα με καλούς τρόπους, η Λαίδη, μεγαλώνει στο σπίτι των Ντίαρ, του Τζιμ και της Ντάρλινγκ. Οταν στην οικογένεια πρόκειται να έρθει ένα μωράκι, η Λαίδη καταπολεμά την ανασφάλειά της, κάνοντας παρέα με τα σκυλιά της γειτονιάς και κυρίως τον αδέσποτο Αλήτη, έναν κόπρο της πιάτσας, με κύριο μέλημα να γλιτώνει από τον μπόγια και να την περνάει φίνα. Αυτή ήταν η 15η ταινία κινουμένων σχεδίων του στούντιο της Disney, η πρώτη σε σινεμασκόπ και μια από τις πιο τρυφερές ερωτικές ιστορίες της μεγάλης οθόνης, όχι μόνο για τετράποδα! Στη σκηνή που ακολουθεί, την πρώτη της ταινίας, η πόλη είναι χιονισμένη, τα σπίτια στολισμένα και τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα. Ο Τζιμ κάνει στη γυναίκα του, την Ντάρλινγκ, το πιο απρόσμενο, σκανταλιάρικο, αξιολάτρευτο δώρο: ένα κουτάβι κόκερ σπάνιελ με φιόγκο, μια σωστή μικρή λαίδη. Αν δεν έχετε πάρει όλα σας τα δώρα, ακόμα προλαβαίνετε…

info Lady and the Tramp / Η Λαίδη και ο Αλήτης / 1955 / σκηνοθεσία: Κλάιντ Τζερόνιμι, Γουίλφρεντ Τζάκσον, Χάμιλτον Λάσκι / σενάριο: Ερντμαν Πένερ, Τζο Ρινάλντι, Ραλφ Ράιτ, Ντον ΝταΓκρέιντι / Μοντάζ: Ντον Χάλιντεϊ / Μουσική: Ολιβερ Γουόλας / Παραγωγή: Γουολτ Ντίσνεϊ/ Με τις φωνές των: Πέγκι Λι, Μπάρμπαρα Λάντι, Λάρι Ρόμπερτς, Μπιλ Τόμσον, Μπιλ Μπόκομ / Διάρκεια: 76’

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!