Buzz

Advent Calendar: 24 Δεκεμβρίου 2012

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη κινηματογραφική σκηνή.

Advent Calendar: 24 Δεκεμβρίου 2012

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, το Flix σας κάνει «δώρο» μια κινηματογραφική σκηνή στο… πνεύμα των ημερών, για να φτάσετε με καλή παρέα ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια σκηνή από μια ταινία που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι ιδανική για σινεμά! Ταινίες παλιές και ταινίες καινούριες, κλασικές ή πιο ιδιοσυγκρασιακές, που φιλοξενούν οικογένειες, συμβατικές ή μη, ομάδες ανθρώπων με δεσμούς αίματος ή συναισθήματος που φτιάχνουν τη δική τους ζώνη ασφάλειας, στοργής και αγάπης.

Σήμερα πατάμε play στo «Μάγο του Οζ» του Βίκτορ Φλέμινγκ. Τίποτα δε μοιάζει με το Κάνσας και τίποτα, ποτέ, δεν πλησίασε την αιρετική φαντασία της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Λ. Φρανκ Μπάουμ. Η ταινία λανσαρίστηκε ως μια πανδαισία σε τεκνικολόρ, με απρόσμενα για την εποχή τους ειδικά οπτικά εφέ, αλλά μέσα στα χρόνια παρέμεινε ως ένα από τα πιο δυνατά και σταθερά σύμβολα της ποπ κουλτούρας, ένα μικρό παιδικό τριπ με LSD (με ή χωρίς την ουσία). «Ο Μάγος του Οζ» ήταν υποψήφιος για πέντε Οσκαρ, έχασε το βραβείο καλύτερης ταινίας από το «Οσα Παίρνει ο Ανεμος», τιμήθηκε όμως για τη μουσική του και για το τραγούδι «Over the Rainbow» των Χάρολντ Αρλεν και Ε. Ι. Χάρμπεργκ που έγινε το σήμα κατατεθέν της Τζούντι Γκάρλαντ και ακούγεται με συγκίνηση μέχρι τώρα. Στη σκηνή που ακολουθεί, μετά τη μεγάλη της περιπέτεια, η Ντόροθι και ο Τότο είναι έτοιμοι, επιτέλους, να επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Κάνσας. Αύριο ξημερώνει Χριστούγεννα. Δοκιμάστε να χτυπήσετε κι εσείς τις φτέρνες από τα γοβάκια σας, όλο και κάτι μαγικό μπορεί να συμβεί…

info The Wizard of Oz / Ο Μάγος του Οζ / 1939 / σκηνοθεσία: Βίκτορ Φλέμινγκ / σενάριο: Νόελ Λάνγκλεϊ, Φλόρενς Ρίερσον, Εντγκαρ Αλαν Γουλφ / Φωτογραφία: Χάρολντ Ρόσον / Μοντάζ: Μπλανς Σίγουελ / Παραγωγή: Μέρβιν ΛίΡοϊ / Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Γκάρλαντ, Φρανκ Μόργκαν, Ρέι Μπόλγκερ, Μπερτ Λαρ, Τζακ Χέιλι, / Διάρκεια: 101’

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!