Buzz

Advent Calendar: 14 Δεκεμβρίου 2012

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη κινηματογραφική σκηνή.

Advent Calendar: 14 Δεκεμβρίου 2012

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, το Flix σας κάνει «δώρο» μια κινηματογραφική σκηνή στο… πνεύμα των ημερών, για να φτάσετε με καλή παρέα ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια σκηνή από μια ταινία που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι ιδανική για σινεμά! Ταινίες παλιές και ταινίες καινούριες, κλασικές ή πιο ιδιοσυγκρασιακές, που φιλοξενούν οικογένειες, συμβατικές ή μη, ομάδες ανθρώπων με δεσμούς αίματος ή συναισθήματος που φτιάχνουν τη δική τους ζώνη ασφάλειας, στοργής και αγάπης.

Σήμερα πατάμε play στο «All That Heaven Allows» του Ντάγκλας Σερκ. Το 1955, στην καρδιά του αμερικανικού συντηρητισμού, ο Ντάγκλας Σερκ, ο βασιλιάς του μελοδράματος, σκηνοθέτησε ένα απλόχερα δραματικό ρομάντζο, με κοινωνικό μήνυμα! Η Κάρι είναι μια εύπορη χήρα των προαστίων που περνά τη ζωή της από το country club στα σπιτικά καλέσματα. Μόνο που τα πάντα θ’ αλλάξουν όταν θα ερωτευτεί τον νεαρότερο κηπουρό της και θα θελήσει να ζήσει μαζί του, τη δική του απλή και ειλικρινή ζωή, χωρίς προσχήματα και κανόνες, ενάντια στις επιταγές της κοινωνίας. Πιεσμένη από την κοινωνική κατακραυγή και το συναισθηματικό εκβιασμό των παιδιών της, η Κάρι διαλύει τη σχέση της προκειμένου να διατηρήσει την οικογενειακή της ισορροπία. Αλλά πόσες φορές μπορεί να βάλει τα «πρέπει» των άλλων μπροστά από τη δική της ευτυχία; Το υπέροχο αυτό μελόδραμα αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Τοντ Χέινς για το «Far From Heaven», αλλά και την αφορμή για παρωδία στο «Polyester» του Τζον Γουότερς. Το σίγουρο είναι πως ούτε τότε, αλλά σίγουρα ούτε και τώρα, δεν μπορείς να δεις την ταινία με στεγνά μάτια! Στη σκηνή που ακολουθεί (που, όχι, δεν είναι το φινάλε της ταινίας), Χριστούγεννα, η Κάρι συνειδητοποιεί ότι αφήνει τον έρωτα να της φύγει μέσα από τα χέρια κι ότι από εδώ και πέρα θα βλέπει μόνο «την παρέλαση της ζωής» από την τηλεόραση…

info All That Heaven Allows / 1955 / σκηνοθεσία: Ντάγκλας Σερκ / σενάριο: Πεγκ Φένγουικ / Φωτογραφία: Ράσελ Μέτι / Μοντάζ: Φρανκ Γκρος / Μουσική: Φρανκ Σκίνερ / Παραγωγή: Ρος Χάντερ / Πρωταγωνιστούν: Τζέιν Γουάιμαν, Ροκ Χάντσον, Αγκνες Μούρχεντ, Κόνραντ Νέιτζελ, Βιρτζίνια Γκρέι / Διάρκεια: 89’

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!