Buzz

Advent Calendar: 19 Δεκεμβρίου 2012

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη κινηματογραφική σκηνή.

Advent Calendar: 19 Δεκεμβρίου 2012

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, το Flix σας κάνει «δώρο» μια κινηματογραφική σκηνή στο… πνεύμα των ημερών, για να φτάσετε με καλή παρέα ως τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια σκηνή από μια ταινία που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, είναι ιδανική για σινεμά! Ταινίες παλιές και ταινίες καινούριες, κλασικές ή πιο ιδιοσυγκρασιακές, που φιλοξενούν οικογένειες, συμβατικές ή μη, ομάδες ανθρώπων με δεσμούς αίματος ή συναισθήματος που φτιάχνουν τη δική τους ζώνη ασφάλειας, στοργής και αγάπης.

Σήμερα πατάμε play στη «Νύχτα του Κυνηγού» του Τσαρλς Λότον. Πριν και μετά από αυτήν την ταινία, ο Τσαρλς Λότον ήταν ένας έξοχος και διάσημος Βρετανός ηθοποιός, κυρίως του θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου, πολιτογραφημένος Αμερικανός από το 1950. Το 1955 αποφάσισε να σκηνοθετήσει τη μία και μοναδική ταινία της ζωής του. Και δημιούργησε ένα ιστορικό αριστούργημα. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Γκραμπς που με τη σειρά του εμπνέεται από την πραγματική ιστορία του Χάρι Πάουερς, η ταινία ακολουθεί τη διαδρομή του πάστορα – serial killer Χάρι Πάουελ προς την κόλαση με φρενήρη ταχύτητα. Η επιβλητική φιγούρα του Ρόμπερτ Μίτσαμ, με τις λέξεις «αγάπη» και «μίσος» τατουάζ στα χέρια του, κυριαρχεί στο ασπρόμαυρο θρίλερ με την εξπρεσιονιστική αισθητική, στην ταινία που έγινε αγαπημένη σκηνοθετών σαν τον Ντέιβιντ Λιντς, τον Μάρτιν Σκορσέζε ή τον Τζιμ Τζάρμους, αλλά και σταθερό σύμβολο της ποπ κουλτούρας μέχρι σήμερα. Ο Χάρι Πάουελ αποπλανεί μια όμορφη νεαρή χήρα με δυο μικρά παιδιά, με σκοπό να κλέψει την περιουσία της. Στη σκηνή που ακολουθεί, τα δυο αδέρφια κρύβονται σε μια καλύβα δίπλα στο ποτάμι και κοιμούνται αγκαλιασμένα, ενώ η σκιά του δολοφόνου τα σκεπάζει και το παιδικό τραγούδι τα προστατεύει, δυο δυνάμεις ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος.

info The Night of the Hunter / Η Νύχτα του Κυνηγού / 1955 / σκηνοθεσία: Τσαρλς Λότον / σενάριο: Τζέιμς Αγκι / Φωτογραφία: Στάνλεϊ Κορτέζ / Μοντάζ: Ρόμπερτ Γκόλντεν / Μουσική: Γουόλτερ Σούμαν / Παραγωγή: Πολ Γκρέγκορι / Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Μίτσαμ, Σέλεϊ Γουίντερς, Λίλιαν Γκις, Τζέιμς Γκλίσον, Εβελιν Βάρντεν, Πίτερ Γκρέιβς, Μπίλι Τσάπιν, Σάλι Τζέιν Μπρους / Διάρκεια: 93’

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!