Industry

Ενα νέο στούντιο ετοιμάζεται να κατασκευαστεί στο... διάστημα!

στα 10

Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για… την κινηματογραφική βιομηχανία.

Ενα νέο στούντιο ετοιμάζεται να κατασκευαστεί στο... διάστημα!

Στα τέλη του Σεπτέμβρη η Ρωσία ανακοίνωσε πως ετοιμάζονταν να γυρίσει την πρώτη ταινία στο διάστημα με τίτλο «The Challenge». Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στον διαστημικό σταθμό ISS μέσα σε μόλις 12 μέρες και οι ηθοποιοί και τα μέλη του συνεργείου επέστρεψαν πίσω στη Γη.

Και μπορεί οι Ρώσοι να πήραν τα πρωτεία από τον Τομ Κρουζ ο οποίος είχε ανακοινώσει πως θα συνεργαστεί με τον Ιλον Μασκ και μαζί με την εταιρεία του, SpaceX, θα βάλουν μπροστά μια περιπέτεια μυθοπλασίας που θα γυριστεί στο διάστημα, με την υποστήριξη φυσικά της NASA, αλλά από ό,τι φαίνεται το Χόλιγουντ δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη και ετοιμάζεται to boldy go where no one has gone before.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τομ Κρουζ βρήκε τον... διαστημικό του σκηνοθέτη!

gravity

H Space Entertainment Enterprise (SEE), η εταιρεία παραγωγής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και συμπαραγωγός της ταινίας του Τομ Κρουζ και του Νταγκ Λάιμαν στο διάστημα, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ένα ολοκαίνουργιο, εντελώς άνευ προηγουμένου, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο που θα λειτουργεί σε χαμηλή τροχιά στη Γη. Με το όνομα SEE-1, αυτό το διαστημικό στούντιο θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να φιλοξενεί κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, μουσικές ακόμα και αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι συνιδρυτές της SEE, Ελενα και Ντμίτρι Λεσνέφσκι, σχεδιάζουν να επιτύχουν αυτό το κατόρθωμα, συνδέοντας τη μονάδα παραγωγής τους στον σταθμό Axiom, ένας προτεινόμενος διαστημικός σταθμός που θα αποτελέσει ουσιαστικά μέρος του ιδιωτικού τομέα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ο νέος διαστημικός σταθμός θα κατασκευαστεί στην πραγματικότητα ως επέκταση του ISS πριν αποσπαστεί και λειτουργήσει αυτόνομα και στη δική του τροχιά γύρω από τη Γη μόλις κατασκευαστεί πλήρως. Ολα αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πριν τον Δεκέμβριο του 2024.

Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για… την κινηματογραφική βιομηχανία (;)