Φεστιβάλ / Βραβεία

4 Ελληνικές ταινίες στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης!

στα 10

Ξεκινάει στις 9 Αυγούστου το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και ανάμεσα στο πρόγραμμά του επιλέγονται 4 ελληνικές ταινίες - δύο μεγάλου και δύο μικρού μήκους.

4 Ελληνικές ταινίες στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης!

Ο κύπριος σκηνοθέτης Γιώργος Παπαβασιλείου συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης με την ταινία του «Σκλάβος» ( “Slave”), η οποία κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ (στις 11 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο Tribeca Theater). Πρόκεται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που αφηγείται την ιστορία ενός αστυνομικού, ο οποίος διερευνά το θάνατο ενός βίαιου επιχειρηματία με σκοτεινό παρελθόν.

Η δεύτερη συμμετοχή είναι τα γνωστά μας «Κωλόπαιδα», το φιλόδοξο νεμπούτο του Στέλιου Καμμίτση, ο οποίος ακολουθεί μία παρέα αγοριών στην νύχτα που θα αλλάξει τις ζωές τους - στους δρόμους των Εξαρχείων. Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Καφετζόπουλος και η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στην Νέα Υόρκη στις 11 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα.

Για την επιλογή του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Καμμίτση μίλησαν η συνιδρύτρια του νεοϋορκέζικου φεστιβάλ Κάρολαϊν Τζόνσον: «θα κάνει τρελό γκελ στο νεανικό κοινό - σε όσους ονειρεύτηκαν ξένες πατρίδες μόνο για να ανακαλύψουν ότι η ζωή ανατρέπει τα όνειρα...»

Δύο μικρού μήκους ελληνικές ταινίες θα προβληθούν επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ: «Only Inn Within 2 Days Walk» του Μιχάλη Μονεμβασιώτη (η ταινία επίσης διαγωνίζεται φέτος στη Δράμα) και το «Off Season» του Γιούτζιν Ιωάννου (με αμερικανικό team στην παραγωγή). Τα ταινιάκια μπορεί να τα δει κανείς στις 11 Αυγούστου στο Abingdon Theater, στις 11 το βράδυ.

Ο Ρομπέρτο Ρίτσο, συνιδρυτής του φεστιβάλ καλωσόρισε τους Ελληνες και Κύπριους δημιουργούς λέγοντας ότι «η ομάδα του φεστιβαλικού προγράμματος είναι ενθουσιασμένη με την ποιότητα των ταινιών που καταφθάνουν από την Ελλάδα...».

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ αλλά και τις προβολές των ελληνικών ταινιών θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.nyciff.com.

Θυμηθείτε ξανά τις ελληνικές παραγωγές που γράφονται, γυρίζονται ή βρίσκονται στα σκαριά τη σεζόν 2012-2013.