Buzz

Ρίντλεϊ Σκοτ: «Ο Χοακίν με ανάγκασε να ξαναγράψω το σενάριο του Ναπολέοντα»

of 10

«Επρεπε να το περιμένω. Ο Χοακίν χρειάζεται κάτι εντελώς αντικομφορμιστικό για να νιώσει άνετα....».

Ρίντλεϊ Σκοτ: «Ο Χοακίν με ανάγκασε να ξαναγράψω το σενάριο του Ναπολέοντα»

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ βρίσκεται στο post production του «Ναπολέοντα» και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Empire αποκάλυψε το παρασκήνιο των γυρισμάτων του ιστορικού έπους. Οπως, για παράδειγμα, ότι το σενάριο γράφτηκε από την αρχή για να ικανοποιήσει όλες τις ερωτήσεις που είχε ο πρωταγωνιστής του, Χοακίν Φίνιξ, για το ρόλο.

«Ο Χοακίν δεν το κάνει επίτηδες, αλλά από ένστικτο. Αν κάτι δεν του πάει καλά, σε τρελαίνει στις ερωτήσεις. Κι έχει επιχειρήματα οπότε δεν μπορείς παρά να τον ακούς...»

Κάπως έτσι, ερώτηση στην ερώτηση, ο Ντέιβιντ Σκάρπα αναγκάστηκε να ξαναγράψει όλο το σενάριο ώστε ο Φίνιξ να είναι άνετος πια με το ήρωά του και την εξέλιξη του χαρακτήρα του.

Oμως, είχε δίκιο. Τώρα το σενάριο έγινε πολύ καλύτερο, και η ταινία πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ήταν πριν...» | Ρίντλεϊ Σκοτ

Napoleon

«Ο Χοακίν χρειάζεται κάτι εντελώς αντικομφορμιστικό για να νιώσει άνετα» ομολόγησε ο Σκοτ. «Επρεπε να σεβαστώ τη διαδικασία του γιατί ήταν εξαιρετικά δημιουργική. Κι έτσι το ξαναγράψαμε, όλο το γαμημένο σενάριο, για να τον ευχαριστήσουμε. Το αποδομήσαμε, κομμάτι κομμάτι, για να τον βοηθήσουμε να ανακαλύψει τον πραγματικό Βοναπάρτη. Ομως, πιστέψτε με, είχε δίκιο. Τώρα έγινε πολύ καλύτερο και πολύ μεγαλύτερη ταινία από ό,τι ήταν πριν...»

Η ταινία του Σκοτ εξετάζει τη σχέση του Ναπολέοντα με την Ιωσηφίνα και πώς τον επηρέασε στις αποφάσεις του. Στον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν αρχικά να βρεθεί η Τζόντι Κόμερ, αλλά λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν μπορούσε. Κι έτσι ως Ιωσηφίνα θα δούμε την Βανέσα Κίρμπι (κι ίσως καλύτερα). Αλλοι ηθοποιοί που πλαισιώνουν το καστ είναι ο Ταχάρ Ραχίμ, Μάθιου Νίνταμ, Λουντιβίν Σανιέ, κ.α.

Napoleon

«Ο Ναπολέοντας ήταν ένα ιστορικό πρόσωπο που πάντα με γοήτευε» δήλωσε ο Σκοτ. «Εμφανίστηκε από το πουθενά και κατέληξε να βασιλεύει τους πάντες - ενώ ταυτόχρονα έχανε στον ρομαντικό πόλεμο με την άπιστη γυναίκα του Ιωσηφίνα. Κατέκτησε όλο τον κόσμο για να την κερδίσει. Κι όταν δεν τα κατάφερε, την κατέστρεψε και κατέστρεψε και τον εαυτό του....»

Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Apple μέσα στο 2023.

Διαβάστε περισσότερα: