Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου

of 10

Εξι ακόμα επιλογές (5 νέες ταινίες και μία παλιότερη αλλά σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα) για τα μάτια σας μόνο από την ερχόμενη Πέμπτη στις αίθουσες. Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers και προετοιμαστείτε.

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου

Ο Χρυσός Φοίνικας των φετινών Καννών κι η Χρυσή Αρκτος του φετινού Βερολίνου θα κονταροχτυπηθούν για την προσοχή σας αυτή την εβδομάδα, καθώς κάνουν πρεμιέρα ταυτόχρονα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Μαζί τους, το μεγάλο φινάλε ενός blockbuster franchise, μία ιδιαίτερη ταινία κινηματογραφικού διαλογισμού, ένα πρωτότυπο ρωσικό animation και μία επανέκδοση ενός σκηνοθέτη που αγαπά πολύ το ελληνικό κοινό.

Διαβάστε αναλυτικά...

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Anora

«Anora» (2024) του Σον Μπέικερ

Ο Σον Μπέικερ («The Florida Project», «Tangerine», «Red Rocket») γυρίζει ταινίες που στη βάση τους είναι παραμύθια. Ομως η «Anora» δεν είναι μια πριγκίπισσα της Disney. Οπως κι όλοι οι ήρωες του Μπέικερ - τα παιδιά του - βρίσκεται κι αυτή στο περιθώριο της κοινωνίας: είναι μία στρίπερ ενός νεοϋορκέζικου κλαμπ, ζει στα υποβαθμισμένα προάστια του Νιου Τζέρσεϊ και δεν πιστεύει στα παραμύθια. Ομως ένας νεαρός πελάτης, της ροκανίζει τον κυνισμό, της προσφέρει μία άλλη ζωή, την κάνει να πιστέψει ότι η τύχη της άλλαξε - θα είναι κι αυτή μία «Pretty Woman». Κι ο Μπέικερ μάς κάνει να πιστέψουμε ότι κάπως έτσι θα γυριζόταν μία «Σταχτοπούτα αυστηρά για ενηλίκους».

Αυτό το παραμύθι κέρδισε πέρσι τον Μάιο τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών και τώρα κάνει πρεμιέρα και στις ελληνικές αίθουσες. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

dahomey

«Δαχομέη» (Dahomey, 2024) της Ματί Ντιόπ

Στις 9 Νοεμβρίου 2021, 26 βασιλικοί θησαυροί από τη Δαχομέη ετοιμάζονται να φύγουν από το Παρίσι για να επαναπατριστούν στον τόπο προέλευσης τους, στο σημερινό Μπενίν. Μαζί με χιλιάδες άλλα, αυτά τα έργα λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής του γαλλικού αποικιοκρατικού στρατού το 1892. Για αυτά, 130 χρόνια αιχμαλωσίας φτάνουν στο τέλος τους. Ένα από τα αγάλματα αφηγείται το χρονικό της αρπαγής και το δέος της επιστροφής σε ένα νέο κόσμο. Στο Πανεπιστήμιο του Μπενίν οι φοιτητές, εκπρόσωποι μια νέας γενιάς συζητούν και αντιπαρατίθενται γύρω από τη σημασία της χειρονομίας, ανασύροντας σκοτεινές μνήμες αποικιοκρατίας.

Το ντοκιμαντέρ της Ματί Ντιόπ που κέρδισε την Χρυσή Αρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου κι αποτελεί την επίσημη πρόταση της Σενεγάλης για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Venom: The Last Dance

«Venom: Η Τελευταία Πράξη» (Venom: The Last Dance, 2024) της Κέλι Μάρσελ

Ολοι καταδιώκουν τον Eddie και τον Venom. Κυνηγημένοι και από τους δύο κόσμους τους και με την κατάσταση να δυσκολεύει πολύ, το δίδυμο αναγκάζεται να πάρει μια καταστροφική απόφαση που θα ρίξει την αυλαία στην τελευταία πράξη του Venom και του Eddie.

O Tομ Χάρντι επιστρέφει στον ρόλο του Venom, ενός από τους πιο γνωστούς και περίπλοκους χαρακτήρες της Marvel, για την τελευταία ταινία της τριλογίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Samsara

«Samsara» (2023) του Λόις Πατίνιο

Η Samsara (Σαμσάρα) είναι μια οπτική ποιητική εξερεύνηση της ζωής, του θανάτου και της κυκλικής φύσης της ύπαρξης. Η ταινία διαδραματίζεται στο Λάος και την Τανζανία, συνδέοντας δύο εντελώς διαφορετικές κουλτούρες μέσω της βουδιστικής έννοιας της μετενσάρκωσης. Στο Λάος, το πρώτο μέρος της ταινίας λαμβάνει χώρα σε ένα βουδιστικό μοναστήρι, όπου νεαροί μοναχοί διαλογίζονται για τη ζωή και τον θάνατο.

Η τρίτη μεγάλου μήκους του Ισπανού σκηνοθέτη Λόις Πατίνιο πειραματίζεται τόσο με το θέμα της (το όριο ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, την μετενσάρκωση), όσο και με τη φόρμα - ό,τι πλησιέστερο σε κινηματογραφικό διαλογισμό. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Πώς να Σώσετε Eναν Μάγο

«Πώς να Σώσετε Eναν Μάγο» (How to Save the Immortal, 2022) του Ρόμαν Αρτέμιεφ

Ο αιώνια νέος -και πάντα κομψός- Ξεροκόκαλος ο Αθάνατος προσπαθεί να βρει το ταίρι του εδώ και τριακόσια χρόνια. Άλλοτε εκφοβίζει τις πριγκίπισσες κι άλλοτε τις μεταμορφώνει σε βατράχια, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει κάνει το φλερτ αποτελεσματικότερο για τον Ξεροκόκαλο. Παράλληλα, η πανέμορφη Μπάρμπαρα η Γενναία πολεμάει στην αρένα επίδοξους μνηστήρες, που την επιθυμούν είτε για την ομορφιά της, είτε για την πλούσια κληρονομιά της.

Η Μπάρμπαρα αρχίζει να κινδυνεύει, όταν ο βασιλιάς Φακής βάζει στόχο να την παντρευτεί με αθέμιτα μέσα κι επιστρατεύει τον Ξεροκόκαλο για να εκτελέσει το πανούργο σχέδιό του. Μόνο που ο βασιλιάς Φακής δεν υπολόγισε πως ο έρωτας μπορεί να ζωντανέψει την ψυχρή καρδιά του Ξεροκόκαλου...

Ρωσικό animation, μία χιουμοριστική κομεντί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Birdcage Inn

«Birdcage Inn» (Palandaemun, 1998) του Κιμ Κι-Ντουκ

Η Γι-Να, μία νεαρή εργαζόμενη του σεξ φτάνει σε μια υποβαθμισμένη παραλιακή πόλη και η διαμονή της σε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο/οίκο ανοχής έχει μια μεταμορφωτική επίδραση τόσο σε αυτήν όσο και στην οικογένεια. Η κόρη της οικογένειας, αρχικά εχθρική προς την Γι-Να και απειλούμενη από τη σεξουαλικότητά της, σταδιακά δένεται μαζί της. Στο τέλος, και οι δύο βρίσκουν την αδερφή που λαχταρούσαν...

To κρυμμένο στολίδι του Kιμ Κι-Ντουκ από το μακρινό 1998, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!