Industry

Ο Τζέιμς Κάμερον έχει τρεις από τις πέντε πιο εισπρακτικές ταινίες στο παγκόσμιο box office

of 10

Και αυτό καθώς το «Avatar: The Way of Water» μέσα στο Σαββατοκύριακο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση του παγκόσμιου box office.

Ο Τζέιμς Κάμερον έχει τρεις από τις πέντε πιο εισπρακτικές ταινίες στο παγκόσμιο box office

Τελικά έγινε κι αυτό. Το «Avatar: The Way of Water», χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό, κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή του αμερικάνικου box office για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, φτάνοντας έτσι στο παγκόσμιο box office στα 2.116 δισεκατομμύρια δολάρια κατατάσσοντάς το στην τέταρτη θέση, ξεπερνώντας το «Avengers: Infinity War» και το «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens». Αυτό κάνει τον Τζέιμς Κάμερον να γίνεται ο πρώτος σκηνοθέτης έχοντας τρεις από τις πέντε πιο εισπρακτικές ταινίες στο τοπ 5 του παγκόσμιου box office (με τις άλλες δυο να είναι ο «Τιτανικός» και το πρώτο «Avatar»).

Διαβάστε ακόμα: Το «Avatar: The Way of Water» κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 δις στο παγκόσμιο box office

avatar

Το «Avatar: The Way of Water» έγινε η εισπρακτικότερη επίσης ταινία της πανδημικής εποχής, ξεπερνώντας τα 1.92 δισεκατομμύρια δολάρια του «Spider-Man: No Way Home», και φαίνεται πως η ταινία δεν θα σταματήσει να ανεβαίνει μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου όπου και θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία της Marvel «Ant-Man & The Wasp Quantumania». Το πόσο βέβαια θα καταφέρει να επηρεάσει την ανοδική πορεία του «Avatar: The Way of Water» όμως μένει απλά να αποδειχθεί.

Επόμενος στόχος είναι να ξεπεράσει ο Κάμερον τον ίδιο του τον εαυτό με τον «Τιτανικό» ο οποίος κάθεται στην τρίτη θέση του παγκόσμιου box office με 2.194 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάτι που φαίνεται πως δεν θα αρχίσει να επιτευχθεί.