Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρεμιέρα για το Δεύτερο Κεφάλαιο του «Horizon: An American Saga» στο Φεστιβάλ της Βενετίας

of 10

Το Δεύτερο Κεφάλαιο του αμφιλεγόμενου οράματος του Κόστνερ ετοιμάζεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Πρεμιέρα για το Δεύτερο Κεφάλαιο του «Horizon: An American Saga» στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Πριν καν την επίσημη κυκλοφορία του, τα σχέδια του Κέβιν Κόστνερ για το «Horizon: An American Saga» διαμηνύονταν μεγάλα. Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να κυκλοφορήσει τέσσερις (!) ταινίες, οι δύο πρώτες εκ των οποίων ήταν προγραμματισμένες να βγουν στις αίθουσες με διαφορά περίπου ενός μήνα. Οι προσδοκίες αυτές όμως δεν άργησαν να ανατραπούν, καθώς το Πρώτο Κεφάλαιο του πρότζεκτ έλαβε επί το πλείστον αρνητικές κριτικές στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου πραγματοποιήθηκε και η πρεμιέρα του, αλλά και αργότερα όταν βγήκε στις αίθουσες - και στην Ελλάδα - καθιστώντας το όλο εγχείρημα αποτυχημένο.

horizon-chapter-2

Διαβάστε ακόμα: To δεύτερο κεφάλαιο του «Horizon» δεν θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες

Ως φυσικό επακόλουθο των παραπάνω, η προγραμματισμένη κυκλοφορία του Δεύτερου Κεφαλαίου του γουέστερν ακυρώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αποφασίστηκε αντί η πρεμιέρα του να γίνει στις Αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες, να πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Συγκεκριμένα, το «Horizon: An American Saga – Κεφάλαιο Δεύτερο», το οποίο σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Κόστνερ μαζί με τους Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζένα Μαλόουν και Ντάνι Χιούστον, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο Λίντο στις 7 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, πριν από την επίσημη πρεμιέρα θα γίνει προβολή και του Πρώτου Κεφαλαίου του franchise.

«Ηταν μεγάλο μου όνειρο να δείξω την ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας» δήλωσε ο Κόστνερ. «Το γεγονός ότι αποφάσισαν να δείξουν το Πρώτο Κεφάλαιο νωρίτερα μέσα στην ημέρα και στη συνέχεια να φιλοξενήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα του Δεύτερου Κεφαλαίου το βράδυ, δείχνει όχι μόνο την πίστη τους στον τρόπο που οι δύο ταινίες λειτουργούν μαζί, αλλά και την υποστήριξή τους στο όραμα ενός σκηνοθέτη. Είμαι ευγνώμων στον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα για το θάρρος και την εμπιστοσύνη του σε αυτό το κινηματογραφικό ταξίδι».

horizon

Ο Μπαρμπέρα με τη σειρά του απάντησε πως «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε την παγκόσμια πρεμιέρα του Δεύτερου Κεφαλαίου της ταινίας μαζί με το Πρώτο κεφάλαιο. Αυτή η τελευταία προσθήκη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει σκοπό να αποδώσει έναν εγκάρδιο φόρο τιμής στο όραμα ενός μεγάλου ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος φώτισε με τη ματιά του το διάστημα που ήταν κρίσιμο για την ανασυγκρότηση των ΗΠΑ, αναζητώντας πέρα από τον μύθο την αυθεντικότητα που δύναται να αποκαταστήσει ένα κομμάτι ιστορίας, το οποίο διέπεται από έντονες αντιφάσεις και πολυπλοκότητα».

Η ταινία της New Line Cinema αποτελεί μια πολυδιάστατη απεικόνιση της επέκτασης, αλλά και της εγκατάστασης στην Αμερικανική Δύση κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Εκτός από τη σκηνοθεσία και την πρωταγωνιστική συμμετοχή, ο Κέβιν Κόστνερ υπογράφει τη συν-δημιουργία του σεναρίου μαζί με τον Τζον Μπαίρντ (The Explorers Guild) και ταυτόχρονα αναλαμβάνει και τον ρόλο του παραγωγού μέσω της εταιρείας του, Territory Pictures.

Το 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται στη Βενετία για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες.