Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Papillon 607

Ο Πεταλούδας (Papillon) του Μάικλ Νόερ

Ενας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων γνωστός με το παρατσούκλι Πεταλούδας χάρη στο τατουάζ που φέρει στο στέρνο του, ο Σαριέρ θα παγιδευτεί και θα κατηγορηθεί άδικα για έναν φόνο που δεν διέπραξε, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ισόβια το 1933 για να εκτίσει την ποινή του αρχικά σε διαβόητη αποικιακή φυλακή της Γαλλικής Γουϊνέας και στη συνέχεια σε ακόμα πιο απάνθρωπο σωφρονιστικό ίδρυμα στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, ο Πεταλούδας συμμαχεί με τον ιδιόρρυθμο και συνεσταλμένο παραχαράκτη Λουί Ντεγκά, ο οποίος –με αντάλλαγμα την προστασία του– προσφέρεται να χρηματοδοτήσει την απόδρασή του.

Καλοφτιαγμένο αλλά επιφανειακό ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ από το 1973, με τον Τσάρλι Χάναμ στο ρόλο του Στιβ ΜακΚουίν και τον Ράμι Μάλεκ στο ρόλο του Ντάστιν Χόφμαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

the rock

Ο Βράχος (The Rock) του Μάικλ Μπέι

Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ. Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα. Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

There Will Be Blood 607

Θα Χυθεί Αίμα (There Will Be Blood) του Πολ Τόμας Αντερσον

Στην ανατολή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας μαθαίνει ότι σε ένα μικρό χωριό στις δυτικές πολιτείες αναβλύζουν τόνοι πετρελαίου. Μαζί με τον γιο του, μετακομίζουν σε αυτό το χωριό, που έχει σαν κέντρο της ζωής των κατοίκων την εκκλησία του χαρισματικού ιεροκήρυκα Ίλαϊ Σάντεϊ. Αμέσως αποκτούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της, γεμάτης πετρέλαιο, γης ενός οικογενειακού ράντσου, στήνουν την επιχείρησή τους και γίνονται μεγιστάνες. Το χωριό μετατρέπεται σε βιομηχανική πόλη και όλοι πλουτίζουν χάρη στην πετρελαιοπηγή. Ταυτόχρονα όμως, οι συγκρούσεις μεταξύ τους κλιμακώνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις καταστρέφονται από την απληστία, τη διαφθορά και το ψέμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

West Side Story

West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Υπογράφοντας για πρώτη φορά στην 50χρονη καριέρα του ένα μιούζικαλ, ο Σπίλμπεργκ αναλαμβάνει όχι να μεταμορφώσει, αλλά να χαϊδέψει με λατρεία το «West Side Story», τη θεατρική παράσταση του ’57 και την κλασική ταινία του ’61, χωρίς καινοτομίες (παρά μόνο τεχνικές), αλλά με μια συναρπαστική διαπίστωση: ότι αυτό το μιούζικαλ, βραβευμένο με 10 Όσκαρ, μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, είναι, στην ουσία της, πιο επίκαιρη σήμερα, παρά όταν πρωτοσυνάντησε το κοινό της.

O Στίβεν Σπίλμπεργκ (έχει λόγο που) μεταφέρει ξανά στην οθόνη ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

The Fury of a Patient Man 607

Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου (Tarde Para la Ira / The Fury of a Patient Man) του Ραούλ Αρεβάλο

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Aνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Τέσσερα βραβεία Γκόγια, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας για το εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ραούλ Αρεβάλο. Επίσημη συμμετοχή στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας - τμήμα Ορίζοντες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.