Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ρεμπέτικο

Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη

Η ζωή μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου από τη γέννησή της στην Σμύρνη το 1917 μέχρι τον θάνατό της στην Αθήνα του 1956.

Μέσω του Ρεμπέτικου ο Κώστας Φέρρης διασχίζει την προσφυγική Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Μεσοπολέμου, για να φθάσει μέχρι τη ναζιστική Κατοχή, τον Εμφύλιο και την Απελευθέρωση. Έχοντας ως εφόδιο τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την ποίηση του Νίκου Γκάτσου, μέσα από τα βιώματα μιας ομάδας ξεριζωμένων μουσικών, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που συγκλόνισαν τη νεότερη Ελλάδα, η ταινία πραγματεύεται τη ρεμπέτικη μνήμη ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

smyrna my beloved

Σμύρνη μου Αγαπημένη του Γρηγόρη Καραντινάκη

Η ιστορία παρακολουθεί μια μεγάλη οικογένεια της Σμύρνης, τους Μπαλτατζήδες. Η Φιλιώ (Ντενίση), η μάνα και οικοδέσποινα, είναι μια γυναίκα… «σμυρνιά», κοσμοπολίτισσα, ευγενική αλλά και δραστήρια, στα σαλόνια αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ο άντρας της (Κακούρης) είναι Βενιζελικός παθιασμένος, ο αδελφός του (Κατσούλης) επιφυλακτικός με τη Μεγάλη Ιδέα, η κόρη της (Παντούση) ερωτευμένη με Άγγλο αξιωματούχο στην πόλη, η υπηρέτρια Ζαχαρούλα (Γερονικολού) ερωτευμένη με το γιο της οικογένειας, η φίλη Τακουΐ (Κουλίεβα) προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ζωής της. Στο σπίτι ζει κι ο Χαλίλ (Μπουράκ Χακί), ο οδηγός, με τον πατέρα του (σύντροφος, αυτός, από δεκαετίες του πατριάρχη του σογιού, Πολύκαρπου), ο οποίος, γεροδεμένος κι όμορφος Χαλίλ, έχει μεγαλώσει με τη Φιλιώ και δεν κρύβει την αγάπη του για εκείνη. Και κανείς τους δεν ξέρει τι τους περιμένει (το ξέρουμε, όμως, εμείς, άρα τραγική ειρωνεία).

100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η «Σμύρνη» της Ντενίση και του Καραντινάκη αποδεικνύεται ώριμη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται σε Α' Προβολή στις 22.00 στον ΑΝΤ1

tomb raider main

Tomb Raider: Lara Croft του Ρόαρ Ουτχαουγκ

O φακός συναντά τη Λάρα Κροφτ στην τρυφερή ηλικία των 21, όταν, εγκαταλελειμμένη από τον αγνοούμενο πατέρα της, σκορπίζει το χρόνο της δουλεύοντας ως κούριερ-ποδηλάτης (άρα σε εξαιρετική φυσική κατάσταση!). Ωστόσο, μια σειρά από δυσεπίλυτους γρίφους και κάποιες ελλειπτικές σημειώσεις του πατέρα της, θα τη θέσουν σε τροχιά αναζήτησής του και, μαζί, εξερεύνησης ενός μυθικού νησιού όπου βρίσκεται θαμμένο, εδώ και 2.000 χρόνια, το υπέρτατο Κακό, με τη μορφή της Βασίλισσας Χιμίκο.

Νέες περιπέτειες για την Λάρα Κροφτ, εδώ με το πρόσωπο και το δυναμισμό της Αλίσια Βικάντερ, ταμάμ για τους gamers, αν όχι για τους υπόλοιπους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

miracle

Το Θαύμα (Miracle) του Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι

Μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της ωστόσο δεν αποδίδει καρπούς. Επιστρέφοντας άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα της επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής ερευνά την τύχη της κοπέλας, ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής της. Ο αποφασισμένος αστυνομικός θα ανακαλύψει θαυμαστά πράγματα – κυριολεκτικά…

Το νέο ρουμάνικο σινεμά ξανασυστήνεται μέσα από μια ταινία μυστηρίου. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

πάνω κάτω και πλαγίως

Πάνω Κάτω και Πλαγίως του Μιχάλη Κακογγιάνη

Μια παρωδία της ζωής στην μοντέρνα Αθήνα. Η ταινία επικεντρώνεται στη Μαρία, μια πλούσια χήρα, το γιο της Σταύρο και τις τρελές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν. Στην ταινία παρελαύνουν ταξιτζήδες, ναύτες σε άδεια, τραβεστί, τρομοκράτες και τραγουδιστές της όπερας σε μια γρήγορη αλληλουχία κωμικών συμβάντων.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς