Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


american gangster 607

American Gangster του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η πρόθεση να κάνει ένα έπος για τον υπόκοσμο, το έγκλημα και την αμερική της δεκαετίας του 70 είναι προφανής στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ που αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας εμβληματικής μορφής του αμερικανικού υποκόσμου. Αντλώντας το θέμα της από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων η ταινία ακολουθεί την πορεία του Φρανκ Λούκας, ενός μαύρου Αμερικάνου, πιστού στρατιώτη ενός νονού της νέας Υόρκης που αποφασίζει να αναλάβει την «επιχείρηση» όταν το αφεντικό του εγκαταλείπει τα εγκόσμια. Αποφασισμένος και δίχως δισταγμούς, αλλά με μια ιδιαίτερη αίσθηση τιμής και ξεχωριστό τρόπο συμπεριφοράς, ο Λούκας βλέπει το έγκλημα όχι σαν ένα μέσο που του δίνει την ελευθερία να κάνει ότι θέλει, αλλά περισσότερο σαν επαγγελματική αρένα που απαιτεί σκληρή δουλειά αν θες να… πας μπροστά. Σε μια εποχή που οι… συνάδελφοι του ντύνονταν με τα παρδαλά ρούχα της disco εκείνος προτιμούσε το συντηρητικό κοστούμι, την στρατολόγηση μελών της οικογένειας του και τις μεθοδικές κινήσεις. Κι αν εκ πρώτης όψεως έμοιαζε με οποιονδήποτε διευθυντή μιας πολυεθνικής εταιρίας, δεν δίσταζε να διακόψει το πρωινό του για να εκτελέσει εν ψυχρώ έναν φόνο και να επιστρέψει στα αυγά και τον καφέ του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ANT1

John Wick 2 607

John Wick Κεφάλαιο 2 (John Wick 2) του Τσαντ Σταχέλσκι

Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να θανατωθεί. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο John όμως δεν είναι εύκολος στόχος.

Αφού έγινε καλτ, ο Τζον Γουίκ επιστρέφει χαρίζοντας ακόμη μερικές στιγμές στιλ, βίας και (εντάξει, σώνει) αναπάντεχου δεύτερου - μετά το «Matrix» - franchise για τον Κιάνου Ριβς! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Star

Anomalisa

Anomalisa των Τσάρλι Κάουφμαν και Ντιουκ Τζόνσον

Ο Μάικλ είναι διάσημος ως self help γκουρού: διδάσκει τους ανθρώπους και ειδικά τους πωλητές πώς να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, να τα καταφέρουν καλύτερα στις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του. Για τον Μάικλ όλα είναι μελαγχολικά: όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν ίδιοι, από τη γυναίκα και την παλιά ερωμένη του, ως τον ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου όπου μένει για να δώσει μια διάλεξη, όλοι ακούγονται ίδιοι, μιλούν με την ίδια φωνή, έχουν τα ίδια πρόσωπα. Ο Μάικλ είναι θλιμμένος, κατά στιγμές οργισμένος, δυστυχής. Ωσπου στο ξενοδοχείο θα γνωρίσει τη Λίσα, μια αλαφροΐσκιωτη, απλή κοπέλα που έχει έρθει για να παρακολουθήσει τη διάλεξη. Η Λίσα ακούγεται διαφορετικά, το πρόσωπό της είναι μοναδικό, είναι ζεστή και προσιτή, ντροπαλή και τραγουδά πανέμορφα – κι ο Μάικλ πιστεύει ότι αυτή ίσως είναι η ευκαιρία του να ευτυχήσει. Η Λίσα είναι μια ανωμαλία σ’ αυτό που ο Μάικλ έχει συνηθίσει να βλέπει γύρω του. Είναι η δική του Ανωμαλίσα. Μόνο που κι αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει, μια και πάνω της ο Μάικλ προβάλλει απλώς τη δική του επιθυμία.

Η υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων ταινία του Τσάρλι Κάουφμαν... για την άλλη πλευρά της ανθρώπινης κατάστασης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Cosmote Cinema 2

No Time to Die

No Time To Die του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα

Ο χρόνος είναι, φυσικά, το κλειδί για το «No Time to Die», στο σενάριο αλλά και μ' έναν meta τρόπο. Δεν είναι η στιγμή να πεθάνεις, λέει ο τίτλος, αλλά, τότε, πότε είναι η στιγμή για να πεθάνεις, τι είναι εκείνο για το οποίο αξίζει να διακινδυνεύσεις την ίδια σου τη ζωή; Ο Τζέιμς Μποντ δεν είναι πλέον ο Πράκτορας 007, έχει αποσυρθεί, τη θέση και τον κωδικό του, μάλιστα, έχει πάρει η Νόμι, μια νεαρή μαύρη γυναίκα, κλείσιμο ματιού στον εκσυγχρονισμό των ηθών, αλλά και στον βαθύ συντηρητισμό του Ιαν Φλέμινγκ (η Λασάνα Λιντς σ' ένα ρόλο τόσο αδιάφορα γραμμένο που καθόλου δεν χτίζει προσμονή για να την ξαναδούμε - παρά την πολυδιαφημισμένη συμμετοχή της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ στο σενάριο, δεν μοιάζει να έχει δοθεί καμία μεγαλύτερη πυγμή στις γυναίκες ηρωίδες). Ο Τζέιμς, ωστόσο, με προσωπικά κίνητρα, θα δεχτεί ν' αναλάβει μια υπόθεση που του προτείνει ο Φίλιξ, ο παλιόφιλος από τη CIA. Η υπόθεση θα τον οδηγήσει όχι μόνο σ' ένα ταξίδι από την Ιταλία (αυτή προ της δράσης), στην Τζαμάικα, στην Κούβα, στην Αγγλία και σ' ένα αχαρτογράφητο νησί, αλλά και στην MI6 και στην αντιφατική Μαντλέν Σουαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 17.10 στο Nova Cinema 1

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Ο Νίκος περιμένει κάτι να συμβεί στην καρδιά μιας μεγαλούπολης. Στη διαδρομή του συναντάει την Σοφία, μια όμορφη γυναίκα που μαλώνει άσχημα με τον φίλο της σε ένα καρτοτηλέφωνο. Την πείθει να περάσουν τη νύχτα μαζί, περπατώντας στην άδεια πόλη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς