Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Shadow 607

Σκιά (Shadow) του Ζανγκ Γιμού

Η ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω. Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια. Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα. Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες. Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν

Οπτικά εντυπωσιακό και μελοδραματικά συναισθηματικό, τo φιλμ του Ζανγκ Γιμού αποτελεί απόδειξη των μεγαλύτερων δυνάμεων του Κινέζου δημιουργού, ακόμα και όταν κατά στιγμές φαντάζει υπερβολικά γνώριμο. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2018.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN

pikadero

Πικαδέρο (Pikadero) του Μπεν Σάροκ

Στη χώρα των Βάσκων, ο 25χρονος Γκόρκα εκπαιδεύεται, χωρίς αμοιβή, σε τοπικό εργοστάσιο, ενώ μένει ακόμα με τους γονείς και τον παππού του, μην μπορώντας να νοικιάσει δικό του σπίτι, ή ν' αγοράσει, έστω, ένα αυτοκίνητο για στιγμές ιδιωτικές. Το αίσθημα και τα πρακτικά προβλήματα τού εγκλωβισμού του θα ενταθούν, όταν ο Γκόρκα γνωρίσει την Ανε, ομοίως άνεργη ιστορικό τέχνης που μαθαίνει αγγλικά, ευελπιστώντας να βρει δουλειά. Οι δυο τους μοιάζουν ν' αρχίζουν να ερωτεύονται, όμως αναγκάζονται να βρίσκονται μόνο σε δημόσια μέρη, από καφέ και γήπεδα, ως τα «πικαδέρος», τις απανταχού αλάνες όπου παρκάρουν τ' αυτοκίνητα για να φασωθούν οι επιβάτες. Ποια αυτοκίνητα;

Το βραβευμένο ντεμπούτο τού Βρετανού Μπεν Σάροκ στην Ισπανία των Βάσκων, για τους τρόπους με τους οποίους η κρίση βλάπτει σοβαρά την αγάπη (και το σεξ...).

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

charlie wilson's war

Παιχνίδια Εξουσίας (Charlie Wilson's War) του Μάικ Νίκολς

ΗΠΑ, δεκαετία του 80. O Τσάρλι Ουίλσον είναι ένας playboy γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Τέξας. Τον ενδιαφέρει περισσότερο το ποτό και οι ωραίες γυναίκες παρά οποιαδήποτε «πολιτική». Δεν διαθέτει μεγάλο κύρος, είναι, όμως, μέλος μυστικών επιτροπών και καλός στο να δημιουργεί «υποχρεώσεις». Η δυναμική του έλκει την (ακρο)δεξιά Τεξανή πολυεκατομμυριούχο, Τζοάν Χέρινγκ.

Πολιτική σάτιρα με τον Τομ Χανκς και την Τζούλια Ρόμπερτς. Πέντε υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες και μία για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ANT1

it

Το Αυτό (It) του Αντι Μουσιέτι

To φιλμ ξετυλίγει την ιστορία επτά παιδιών, που μεγαλώνουν στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, στην πολιτεία Μέιν, και έχουν δημιουργήσει την «Λέσχη των Χαμένων», καθώς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχουν περιθωριοποιηθεί από τις παρέες των συνομηλίκων τους. Την ίδια στιγμή, το Ντέρι είναι το λημέρι ενός διαβολικού κλόουν, του Πένιγουαϊζ, που κάθε 27 χρόνια, βγαίνει από τους υπονόμους της πόλης, αρπάζει παιδιά και σπέρνει τον τρόμο στην πόλη.

Το διάσημο best-seller του Στίβεν Κινγκ γίνεται για πρώτη φορά κινηματογραφική ταινία και σπέρνει τον τρόμο ακριβώς όπως οφείλει στο πρωτότυπο υλικό του!

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο STAR

prey

Θήραμα (Prey) του Νταν Τράχτενμπεργκ

Αυτή την φορά μεταφερόμαστε σχεδόν 300 χρόνια πριν, στα τέλη του 1700 στον κόσμο του Εθνους των Κομάντσι. Εκεί μια νεαρή γυναίκα, η Ναρού, μια άγρια και εξαιρετικά ικανή πολεμίστρια που μεγάλωσε ανάμεσα σε μερικούς από τους καλύτερους κυνηγούς που περιπλανήθηκαν ποτέ στις Μεγάλες Πεδιάδες, προσπαθεί να κερδίσει τον τίτλο της πολεμίστριας και τον σεβασμό της φυλής της. Σίγουρη ότι είναι εξίσου ικανή με τους υπόλοιπους νεαρούς κυνηγούς, ξεκινά να προστατεύσει τον λαό της όταν ο κίνδυνος απειλεί τον καταυλισμό της. Οπλισμένη με πρωτόγονα όπλα, η Ναρού παρακολουθεί και τελικά αντιμετωπίζει το θήραμά της, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι ένας εξαιρετικά εξελιγμένος εξωγήινος κυνηγός με τεχνικά προηγμένο οπλοστάσιο.

Το καλύτερο φιλμ στο σύμπαν του «Κυνηγού» από την εποχή του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ με μια ταιριάστη για την εποχή μας ιστορία γυναικείας χειραφέτησης και μια ηρωίδα που αξίζει να μπει στο πάνθεον των καλύτερων action women της πρόσφατης κινηματογραφικής ιστορίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

lightyear

Lightyear του Ανγκους ΜακΛέιν

Το «Lightyear» ξεκαθαρίζει τα πράγματα από την πρώτη κιόλας στιγμή λέγοντας πως «το 1995 ένα αγόρι, ο Αντι, αγόρασε ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από μια ταινία. Αυτή εδώ είναι εκείνη η ταινία.» Και κάπως έτσι, μέσα σε μια από τις ελάχιστες meta αναφορές της Pixar, γινόμαστε κι εμείς θεατές μιας ταινίας για την ταινία αυτή όπου το διαστημικό ταξίδι του θρυλικού αστροναύτη Μπαζ Λάιτγιαρ με το πολυπληθές πλήρωμά του καταλήγει, από δικό του σφάλμα, με το διαστημόπλοιό τους καθηλωμένο σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Οσο τα χρόνια περνάνε, ο Μπαζ αναζητά έναν τρόπο να διορθώσει το λάθος του. Ομως, ο χρόνος περνάει για τον καθένα διαφορετικά.

To origin story του αγαπημένου αστροναύτη από το «Toy Story», σε μια ταινία που δεν βρίσκει την ισορροπία ανάμεσα στη δράση και τους χαρακτήρες της, χάνοντας τον προορισμό το «infinity and beyond».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Harmonium 607

Harmonium (Fuchi nι Tatsu) του Κότζι Φουκάντα

Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια, από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά, η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος.

Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Κότζι Φουκάντα αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.