Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Wolf of Wall Street

Ο Λύκος της Wall Street (The Wolf Of Wall Street) του Μάρτιν Σκορσέζε

Τέλη της δεκαετίας του ’80 κι ο νιόπαντρος Τζόρνταν Μπέλφορτ εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη κι ορκίζεται να γίνει επιτυχημένος χρηματιστής: μόνο που η πρώτη του μέρα στη Γουολ Στριτ σημαδεύεται από τη μοίρα, είναι η Μαύρη Δευτέρα του 1987. Ο Τζόρνταν, νεαρός πωλητής με έμπνευση, πειθώ και υπέρμετρη φιλοδοξία, θα βρει, στο παρασκήνιο της νομιμότητας, τον τρόπο να τα καταφέρει και να γίνει ταχύτατα ένας πολυεκατομμυριούχος, διψασμένος για το «περισσότερο» σε κάθε κατηγορία της ζωής.

«Το περισσότερο ποτέ δεν είναι αρκετό» για τη νέα ταινία του διδύμου Σκορσέζε – ΝτιΚάπριο, ένα εντατικό προφίλ της αμερικανικής καθόδου στην απολαυστικότερη κόλαση. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

No Time to Die

No Time To Die του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα

Ο χρόνος είναι, φυσικά, το κλειδί για το «No Time to Die», στο σενάριο αλλά και μ' έναν meta τρόπο. Δεν είναι η στιγμή να πεθάνεις, λέει ο τίτλος, αλλά, τότε, πότε είναι η στιγμή για να πεθάνεις, τι είναι εκείνο για το οποίο αξίζει να διακινδυνεύσεις την ίδια σου τη ζωή; Ο Τζέιμς Μποντ δεν είναι πλέον ο Πράκτορας 007, έχει αποσυρθεί, τη θέση και τον κωδικό του, μάλιστα, έχει πάρει η Νόμι, μια νεαρή μαύρη γυναίκα, κλείσιμο ματιού στον εκσυγχρονισμό των ηθών, αλλά και στον βαθύ συντηρητισμό του Ιαν Φλέμινγκ (η Λασάνα Λιντς σ' ένα ρόλο τόσο αδιάφορα γραμμένο που καθόλου δεν χτίζει προσμονή για να την ξαναδούμε - παρά την πολυδιαφημισμένη συμμετοχή της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ στο σενάριο, δεν μοιάζει να έχει δοθεί καμία μεγαλύτερη πυγμή στις γυναίκες ηρωίδες). Ο Τζέιμς, ωστόσο, με προσωπικά κίνητρα, θα δεχτεί ν' αναλάβει μια υπόθεση που του προτείνει ο Φίλιξ, ο παλιόφιλος από τη CIA. Η υπόθεση θα τον οδηγήσει όχι μόνο σ' ένα ταξίδι από την Ιταλία (αυτή προ της δράσης), στην Τζαμάικα, στην Κούβα, στην Αγγλία και σ' ένα αχαρτογράφητο νησί, αλλά και στην MI6 και στην αντιφατική Μαντλέν Σουαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Ο Νίκος περιμένει κάτι να συμβεί στην καρδιά μιας μεγαλούπολης. Στη διαδρομή του συναντάει την Σοφία, μια όμορφη γυναίκα που μαλώνει άσχημα με τον φίλο της σε ένα καρτοτηλέφωνο. Την πείθει να περάσουν τη νύχτα μαζί, περπατώντας στην άδεια πόλη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Glass Onion: Στα Μαχαίρια (Glass Onion: A Knives Out Mystery) του Ράιαν Τζόνσον

Ενας εκατομμυριούχος καλεί τους φίλους του στο ιδιωτικό νησί του στην Ελλάδα για ένα Σαββατοκύριακο με κεντρική ατραξιόν το παιχνίδι μυστηρίου της δολοφονίας του. Οι φίλοι του είναι μια σεβάσμια (#not) γερουσιαστής, ένα πρώην μοντέλο νυν influencer που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο politically correctness της εποχής των κοινωνικών δικτύων, ένας μάλλον συντηρητικός επιστήμονας κι ένας YouTuber με εκατομμύρια followers που ζει με τη μαμά του. Μαζί τους θα φτάσουν στο νησί, η πρώην συνεργάτης του εκατομμυριούχου, την οποία έχει «πουλήσει», πετώντας την έξω από την κοινή τους επιχείρηση και ο διάσημος ντετέκτιβ Μανουέλ Μπλανκ που μόλις αναζητούσε μια περιπέτεια για να τον βγάλει από την… μπανιέρα της ανίας.

H πρώτη φορά ήταν καλύτερη. Η δεύτερη, όμως, είναι μεγαλύτερη, πιο «πλούσια», πιο διασκεδαστική, πιο παραδομένη στο fun και διαθέτει έξτρα μπόνους τα (αν και ανεκμετάλλευτα) νερά του Αιγαίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

amsterdam

Αμστερνταμ (Amsterdam) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

«Πολλά από αυτά συνέβησαν πραγματικά» αναφέρει στην αρχή της η ταινία, ξεφυλλίζοντας μια άγνωστη και σκοτεινή σελίδα της αμερικάνικης ιστορίας, καθώς τρεις φίλοι, ένας γιατρός, μια νοσοκόμα και ένας δικηγόρος, μπλέκονται στη δολοφονία ενός συνταξιούχου Αμερικάνου στρατηγού. Τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα από μια ανάλαφρη whodunit ταινία σε ένα πολιτικό θρίλερ για την άνοδο του φασισμού στην Αμερική την δεκαετία του ’30.

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, επτά χρόνια μετά το «Joy», πνίγεται στην ίδια της τη φιλοδοξία για μια larger than life σάτιρα κατά του φασισμού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

myfff le roi david

Ο Βασιλιάς Δαβίδ (Le Roi David) της Λινά Πινέλ

Με φιλμ 16 χιλιοστών απαθανατίζεται εξαιρετικά η σαγηνευτική ηθοποιός στο ρόλο μιας νεαρής γυναίκας που αφήνει πίσω την προηγούμενη ζωή της και ξεκινά από την αρχή στην Καλιφόρνια. (Μικρού μήκους)

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.