Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


chamber of secrets

Ο Χάρι Πότερ Και Η Κάμαρα Με Τα Μυστικά (Harry Potter And The Chamber Of Secrets) του Κρις Κολόμπους

Η έναρξη της δεύτερης σχολικής χρονιάς του Χόγκουορτς, της περίφημης σχολής για εκπαιδευόμενους μάγους, είναι πια γεγονός όμως ο Χάρι Πότερ δέχεται την επίσκεψη του Ντόμπι, ενός ξωτικού, που τον προειδοποιεί να μην επιστρέψει εκεί. Αγνοώντας τη συμβουλή του φίλου του, ο Χάρι Πότερ καταφθάνει στο Χόγκουορτς και ξανασμίγει με τους δύο καλύτερους φίλους του, τον Ρον Γουίσλι και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ ενώ δύο καινούρια μέλη έχουν προστεθεί στο προσωπικό της σχολής. Πρόκειται για τον Γκιλντερόι Λόκχαρτ, δάσκαλο του μαθήματος «Αμυντικές τεχνικές κατά των σκοτεινών δυνάμεων» και την Σπράουτ, καθηγήτρια βοτανολογίας. Όμως περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στη σχολή. Οι μαθητές μετατρέπονται ξαφνικά σε... πέτρινα αγάλματα, απειλητικά μηνύματα εμφανίζονται στους τοίχους γραμμένα με αίμα, ενώ ένα τέρας τριγυρνά ελεύθερο μέσα στη σχολή! Φαίνεται πως κάποιος κατάφερε να ανοίξει την περίφημη Κάμαρα με τα Μυστικά, απελευθερώνοντας απίστευτες διαβολικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον θρύλο, μόνο κάποιος από τους απογόνους του Σάλαζαρ Σλίθεριν, ενός από τους ιδρυτές της σχολής, θα μπορούσε να ανοίξει την Κάμαρα. Και ο Χάρι Πότερ, με τη βοήθεια των φίλων του, είναι αποφασισμένος να τον βρει προτού είναι πολύ αργά...

H ταινία προβάλλεται στις 11.45 στο Star

Zazie dans le Metro

Η Ζαζί στο Μετρό (Zazie dans le Metro) του Λουί Μαλ

Η δεκάχρονη Ζαζί έρχεται από την επαρχία για να μείνει λίγο καιρό στο Παρίσι και ξετρελαίνει τους πάντες με την αθυροστομία της.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.0 στο Κανάλι της Βουλής

The Man Who Sold His Skin

Ο Ανθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin) του Καουτέρ Μπεν Χανιά

Η ιστορία του Σαμ Αλί είναι τόσο απίστευτη που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην πραγματικότητα. Ηταν 2007, όταν ο Ελβετός Τιμ Στάινερ έδωσε την άδεια στον Βέλγο καλλιτέχνη Βιμ Ντελβογιέ να ζωγραφίσει την πλάτη του και με τον εύγλωττο τίτλο «Tim», να πουλήσει το έργο σε έναν μεγάλο συλλέκτη. Ο Στάινερ πήρε το ένα τρίτο των χρημάτων της αγοράς, υπό τον όρο να είναι διαθέσιμος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως «έκθεμα» σε μουσεία και γκαλερί, να προστατεύει με κάθε τρόπο τη ζωγραφιά και μετά το θάνατό του να επιτρέψει την αφαίρεσή της μαζί με το δέρμα του, τη συντήρησή της και το καδράρισμά της για λογαριασμό του συλλέκτη.

Εξόφθαλμη σάτιρα για τον κόσμο της τέχνης ή μια απλοϊκή κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Δύση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το προσφυγικό, το φιλμ της Τυνήσιας Καουτέρ Μπεν Χανιά έφτασε μέχρι την πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το ίδιο μπερδεμένη και εγκλωβισμένη στα σύμβολά της με τον υπέροχο πρωταγωνιστή της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.35 στο Nova Life

Under the Silver Lake 607

Το Μυστικό της Ασημένιας Λίμνης (Under the Silver Lake) του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

Ο Σαμ ζει σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Λος Αντζελες. Χρωστάει ενοίκια πέντε μηνών, αλλά δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την επικείμενη έξωση που θα του γίνει. Γενικά δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τίποτα, εκτός από το να παρατηρεί τις γειτόνισσές του με τα κυάλια του από το μπαλκόνι του. Η εμφάνιση μιας νέας, ξανθιάς, όμορφης κοπέλας θα τον κινητοποιήσει, μέχρι που αυτή θα εξαφανιστεί όσο απότομα εμφανίστηκε. Ο Σαμ θα αναλάβει χρέη ντετέκτιβ προκειμένου να τη βρει, αλλά γρήγορα η έρευνα του θα γίνει μια υπαρξιακή διαδρομή που θα τον οδηγήσει βαθιά σε μια άγνωστη, σκοτεινή χώρα που μοιάζει να κρύβεται κάτω από τη φαινομενικά ηλιολουσμένη επιφάνεια της Πόλης των Αγγέλων.

Στην τρίτη του ταινία μετά το «The Myth of an American Sleepover» και το «Σε Ακολουθεί», ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ αφιερώνει ανοικονόμητα, αλλά με εφηβική όρεξη στο σινεμά, την πόλη των Αγγέλων και τον... Ντέιβιντ Λιντς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

amsterdam

Αμστερνταμ (Amsterdam) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

«Πολλά από αυτά συνέβησαν πραγματικά» αναφέρει στην αρχή της η ταινία, ξεφυλλίζοντας μια άγνωστη και σκοτεινή σελίδα της αμερικάνικης ιστορίας, καθώς τρεις φίλοι, ένας γιατρός, μια νοσοκόμα και ένας δικηγόρος, μπλέκονται στη δολοφονία ενός συνταξιούχου Αμερικάνου στρατηγού. Τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα από μια ανάλαφρη whodunit ταινία σε ένα πολιτικό θρίλερ για την άνοδο του φασισμού στην Αμερική την δεκαετία του ’30.

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, επτά χρόνια μετά το «Joy», πνίγεται στην ίδια της τη φιλοδοξία για μια larger than life σάτιρα κατά του φασισμού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.