Buzz

Ο Τράβις Νάιτ και οι υπέροχές του μαριονέτες

of 10

Το περιοδικό Empire βρέθηκε στο στούντιο της Laika και μίλησε με τον Τράβις Νάιτ για τα επερχόμενα πρότζεκτ του στούντιο.

Ο Τράβις Νάιτ και οι υπέροχές του μαριονέτες

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως η Laika, ένα από τα πιο εξέχοντα στούντιο στον χώρο του stop motion animation, επιστρέφει επιτέλους με μια νέα ταινία βασισμένη στο bestseller βιβλίο «Wildwood», του τραγουδιστή του συγκροτήματος The Decemberists, Κόλιν Μέλοϊ.

Ο σκηνοθέτης του «Kubo» Τράβις Νάιτ επιστρέφει στην σκηνοθετική καρέκλα, ενώ το σενάριο θα είναι του Κρις Μπάτλερ, του «Missing Link», με την ταινία να μας ταξιδεύει στο Πόρτλαντ όπου λίγο έξω από αυτό υπάρχει το Wildwood, ένα επικίνδυνο δάσος όπου όλοι ξέρουν πως πρέπει να το αποφεύγουν. Αλλά όταν ο μικρός αδερφός της Πρου ΜακΚιλ απαγάγετε από ένα σμήνος από κοράκια, η ίδια θα ταξιδέψει μέσα στο δάσος για να το βρει και θα έρθει αντιμέτωπη με περίεργα ζώα, κλέφτες αλλά και σκοτεινές δυνάμεις.

Το περιοδικό Empire ταξίδεψε στην έδρα του στούντιο στο Πόρτλαντ και μίλησε με τον σκηνοθέτη τον Νάιτ για την παραγωγή της ταινίας, η οποία φαίνεται πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχουν κάνει ποτέ ως τώρα. «Αρχίζουμε μπαίνουμε βαθιά και σε δύσκολα κομμάτια της παραγωγής και επικρατεί ένας πανικός. Αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε - θα μου το πείτε όταν ολοκληρωθεί η ταινία. Οι ταινίες stop-motion τείνουν να μοιάζουν σαν να είναι γυρισμένες πάνω σε ένα τραπέζι, κι έτσι είναι. Το να μετακινείς ένα φυσικό αντικείμενο, ένα πλαίσιο, κάθε φορά και να προσπαθείς να του δώσεις ζωή, αυτό έχει τη δική του πρόκληση. Και μετά να φέρνεις όλη την κίνηση που δημιουργείς σε μια ζωντανή ταινία δράσης… Είναι τόσο δύσκολο».

Δείτε ακόμα: H τέχνη και η μαγεία των ταινιών της Laika σε ένα βίντεο

laika empire

Αλλά δεν είναι η μόνη ταινία με την οποία ασχολείται αυτή την περίοδο το στούντιο. Η Laika ετοιμάζει και την πρώτη live action ταινία της με τίτλο «Seventeen» μια ταινία δράσης η οποία θα βασίζεται στο επερχόμενο πρώτο μυθιστόρημα του Τζον Μπράουνλοου. Το «Seventeen», η οποία χαρακτηρίζεται ως «ένα θρίλερ με ψυχή», πρόκειται να είναι η έκτη ταινία του στούντιο.

«Είναι ένα θρίλερ με ψυχή. Ο,τι κι αν αναπτύσσουμε, είτε πρόκειται για animation είτε για ζωντανή δράση, θα είναι κάτι που έχει συναισθηματική απήχηση, που συνδυάζει σκοτάδι και φως, χιούμορ και καρδιά», ανέφερε ο Νάιτ.

Ενα άλλο μελλοντικό έργο που θα κλίνει στο πιο σκοτεινό άκρο αυτού του μείγματος είναι η ταινία stop-motion animation «The Night Gardener» ένα «νεο-νουάρ παραμύθι» σε σενάριο του Μπιλ Ντουμπούκ του «Ozark», το οποίο θα απευθύνεται σε ένα ενήλικο κοινό. «Αυτή η ταινία δεν πρόκειται να είναι μια οικογενειακή ταινία», ξεκαθάρισε ο Νάιτ. «Δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια ταινία από εμάς. Και αυτό πραγματικά με συγκινεί. Είναι μια όμορφη ιστορία, με τρομάζει και θα είναι ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό κομμάτι, νομίζω. Ή τουλάχιστον έχει τη δυνατότητα να είναι.»

Αλλά για τον Νάιτ όλη αυτή η δουλειά μπορεί να τον κουράζει σε στιγμές αλλά όταν βλέπει τις μαριονέτες αυτές να παίρνουν ζωή, είναι ό,τι πιο κοντινό έχει δει ποτέ σε μαγεία. «Ξέρεις, αυτά τα πράγματα είναι σαν μικρά βαμπίρ», λέει ο Νάιτ στο Empire, σχετικά με τις μαριονέτες που γεμίζουν την αποθήκη του. «Απομυζούν τη ζωή από τους ανθρώπους που τους αγγίζουν. Μερικές φορές, είναι πραγματικά απογοητευτικό - δεν θα κάνουν αυτό που θέλεις να κάνουν. Αλλά όταν βλέπω μια μαριονέτα να γεμίζει με ζωή, επειδή ένας animator σε μια σκηνή είχε μια συναισθηματική σχέση με ένα άψυχο πράγμα, ένα σύνολο από πυρίτιο και ατσάλι... Λοιπόν, είναι ό,τι πιο κοντινό στη μαγεία έχω δει ποτέ.»